Šta je novo?

Fujitsu siemens AMILO Pro V2040 - zvuk

Kamenni

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
309
Imam problem sa svojim notebook-om, koji nikako nemogu da resim, naime sve funkcionise odlicno i sve radi ok, ali posto koristim wireless preko Ovislink-ovog AP-a, mreza radi ok, i racunar sve dok ne disable-jem LAN konekciju, posle toga nema zvuka, a sve ostalo radi kako treba. Zvuk ponovo proradi tek kada restartujem racunar.
Ako neko ima ideju-Hvala!

Promeni (uz pamcenje stare da bi vratio ako zaglavi) base adress i irq na lanu i zvuchnoj. Kreni od zvuchne pa ako ti proradi to je to.

Da li mozda ima jos neko nekakvu ideju shta bi mozda moglo da bude, probao sam i sa reinstalacijom sistema, ali nista nepomaze!
Neznam ni da li je softverski ili hardverski problem.
Jedino da probam da instaliram linux pa da vidim da li ce i tako praviti isti problem!!

Poslednja izmena:
Problem je definitibno softverski, a to znam jer sam namestao nekoliko AMILO racunara bas sa tom oznakom kao i 2045... Moj zakljucak je da imaju neki BUG vezan za zvucne drajvere jer pri instalaciji sistema cim instaliram nekoliko bitnijih stvari vezanih za sistem zvuk nestane... e sad neki put (cesce) se vracao posle restarta racunara, a neki put je bilo potrebno da se rreinstaliraju drajveri. U svakom slucaju nakon odredjenog reda instalacije programa tek sam onda instalirao audio drajvere i tako ispravne i funkcionalne racunare predavao ljudima... Samo mi se jedan decko zalio da mu ne radi zvuk, a to je reseno reinstalacijom drajvera.
Smatram da su u pitanju drajveri jer mi je malo nemoguce da 4 racunara (doduse isti model) imaju isti problem. Covek bi pomislio da je problem u serijskoj proizvodnji, ali nda sam imao isti problem sa 2 AMILO v2045 racunara... tako da ipak ostajem pri misljenju da je u pitanju neki konflikt sa drajverima. Problem nisam resio, a ono sto takodje nisam uradio (to bi mogao ti) je da pogledam da li se na netu mozda nalaze neki novi drajveri...
Nadam se da ti je sve ovo makar malo pomoglo da razjasnis ili makar definises problem.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Takodje sam ubedjen da je softverski, sada sam jos nesto uocio, a to je da kada vadis ili ukljucujes mrezni kabel nema nikakvih problema, jedino kada diseblujes mrezu onda nestane zvuk. Sto se tice drivera nema na net-u nista novije od verzije koja je na cd-u, tako da cemo morati da sacekamo da se pojavi nesto sto ce moci da resi ovako nesto. Jos cu da pokusam sa USB-LAN adapterom da vidim kako ce se tako ponasati, a mislim da ce biti ok jer mi sve ostale konekcije (ADSL,Dial-up) rade odlicno i neprave nikakav problem.
Pozzz!

Vrh Dno