Šta je novo?

FUJITSU-SIEMENS Amilo A7640

mr.boni

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
319
Uzeo sam od drugra laptop da ga sredim nece da mu upali winxp,krenuo sam da stavim winxp i kad treba da formatira particiju 1 (c:) stigne do 13% i zabode i tako stoji satima,da li zna neko u cemu je problem?

Hvala!!!!!!

Poslednja izmena:
Mislim da nisi trebao odmah đonom na formatiranje. Trebao si prvo da vidiš zašto neće da bootuje OS. Dijagnostikovanje problema, sada, je dosta teže.

Ako imas srece u pitanju je hdd a ako ne ...
Za pocetak pronadji neki test za hdd koji ces bootovati sa cd-a pa istestiraj hdd.

Poslednja izmena:
hiren buut iz jour frend
pokreni mhdd,posto i ja tipujem na hard.

hoce da instalira win7 lite a winxp nece,testiracu ga pa vam javljam i ja mislim da je do hard diska.

moguce da 7ica radi quick format po defaultu,pa prolazi nekako.
koliki je disk?ako su bedovi grupisani od 13% pa nadalje,a ostatak diska je zdrav u razumnoj meri,iseci mu taj deo pa vozi dalje dok god moze.ide diskovi za laptope su bezobrazno skupi

taj lapic je zesci krsic.intelove extreme graficke su furije u odnosu na sis mirage2 u doticnom.
imao sam ga i kad sam ga prodao skakao sam metar u vis i sam sebe udarao nogama u dupe

Hiren boot CD 10.0 skini i pokreni iz hdd tools - hdd regenerator.Skeniraj hard na bedove.Imao sam identican slucaj i bio je hard sa bad sectorima.Dodje to odredjenog % i zabode se i cao.Tacno dodje do bad sectora i tu se zabode.Ovo je hard 99%.Ono sto mozes da odradis ako je hard da probas da popravis bad sectore sa pomenutim programom a zatim ga ubijes ko zeca u kill disk koji se nalazi isto na hiren boot CD-u 10.0.

Mada popravljanje bedova na hardu je krpljenje serpe.Plus to je moguce samo ako hard ima lupam 20 bedova.Ako hard krene da seje bedove ko dobar dan(npr 100 ili 1000 komada) sanse za popravku su 0.0001%Tacno ide hardovi za lap jesu skupi ali zavisi kakav je lap.Ako je neka masina na 1.5 ghz , 512 mb ram-a onda se isplati uzeti neki polovan hard na limunu od 40-80 gb.Ako je lap tipa 800 mhz i 128 mb ram-a onda pravac kanta i cao.A tacno slazem se sa kolegom oko SIS cipova.

To je najgore go... koje je napravljeno.I siemens mi je generalno sr... laptop.Mada vidim sad da imaju nove lifebook koji imaju 5 godina garancije.To mi zvuci OK.Dal je to poslednji trzaj fujitsu - siemensa da se malo ukljuce u trku. :)

Amilo je budžet mašina koja je sastavljena ko zna gde (nije u GER ili JPN), tako da ne treba očekivati dugotrajnost jednog Lifebooka.

ipak bi prvo hard valjalo obrnuti jedan krug mhdd,jer ako pocne izbacivati unc i uzvicnike,dzaba i 50 regeneratora.
od regeneratora sam imao veci gubitak vremena nego koristi,ali to je moje iskustvo.

ipak bi prvo hard valjalo obrnuti jedan krug mhdd,jer ako pocne izbacivati unc i uzvicnike,dzaba i 50 regeneratora.
od regeneratora sam imao veci gubitak vremena nego koristi,ali to je moje iskustvo.

Potvrdjujem da od regeneratora nema leba.

Vrh Dno