Šta je novo?

Fujitsu Siemens Amilo-a 676... Displej uzasno taman...

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Kada se koristeci Fn tastere i max pojaca svjetlost na displeju malo se nazire OS, tj. jedva se vide slova. Moguce je da su komponente napajanja za display sumnjive i da ne napajaju ga dovoljno. E sada to je veoma ceste problem pa bih ja zamolio one iskusnije koji su to vec resavali da mi napisu par redova kada rastavim laptop sta od delova bih trebao da narucim i da zamenim.

Hvala unapred!

reklamiraj

Liči kao da ti je zveknuo backlight - da li kolo koje napaja lampu ili sama lampa.

rasturao sam jedan takav laptop i ovakva je procedura .. u ekranu imas jednu lampu koja se napaja preko visokonaponskog kola. ako to kolo i dalje radi onda kada priblizis dve elektrode koje idu u samu cev(lampu) pocece da varnici...samo nemoj direktno da ih drzis rukama da te ne prodrma struja... bolje koristi neka kljesta ili sl. a ako vec moras rukama radi samo sa jednom rukom da ne zatvoris krug preko srca :) :) :)... ako ne varnici ni pri spoju ( izbegavaj jer se ostecuje trafo ) onda je crkla elektronika..
95% je crkla lampa koja bi trebalo da se zameni a to sto vidis na ekranu je usled refleksije svetla u sobi ( mozda )

Poslednja izmena:
elektrode bi trebalo da budu dve debele zice koje ulaze u panel koji je inace dobro zatvoren...

Vrh Dno