Šta je novo?

Fujitsu Lifebook AH531 - iskustva

zek

Znamenit
Učlanjen(a)
11.11.2004
Poena
1,445
Da li neko ima iskustva sa ovim lapom i to sa Intel Pentium B940/2GB/320GB.
Kakav je u radu, da li se greje, koliko je bučan u noćnom okruženju, kakav je ekran - mislim da je anti glare.

Pa ne znam sto se oducujesh za Fujitsu al ae.
Evo da ti malo pomognem.
Ovo ti je ovogodisnja statistika prodaje notebookova.
Ja svakako na teritoriji Srbije preporucujem Lenovo.
idc-1318764009.jpg

Izvini, ali kakve veze ima broj prodatih komada u (verovatno) Americi sa preporukom za određenu konfiguraciju laptopa koja mene interesuje.
Paušalna ocena za jednu firmu ne znači ništa ako nemaš konkretan model. Naročito se ne može upoređivati nešto što nije sa našeg tržišta sa onim što se ovde prodaje, a sami znate da isti priiozvođač ima određene modele za određena tržišta.

Zanimaju i mene iskustva za dati model.
Takodje da li neko zna da kaze nesto vise o 5.godina garancije za Fujitsu laptopove?
Vidim da je potrebno svake godine slati na servis i to po ceni od 15e na godisnjem nivou.
Konkretno me zanima da li se pod 'krsenjem' garancije podrazumeva i instalacija razlicitih operativnih sistema, otvaranje maske radi ciscenja i slicno.
Pozdrav svima.

Poslednja izmena:
Otvaranje maske moze da znaci krsenje garnacije,i za te uslove je najbolje da pitas u radnji pre same kupovijne ili do krazgledas. 5 godina garancije imaju,odnosno jam islim da su 3 godine + 2 extended verovatno uz to da se na fujicu stranici registruje laptop do kraja godine. Inace su doticni laptopovi jedini koji su made in eu,iz vremna saradnje sa siemensom,nakon cega je fujicu sam nastavio,i podigao lestvicu kvaliteta ovih laptopova. Bogme imaju i best buy laptop za one koji vole i da se igraju mal ona laptopu.

A sto bi otvarao masku kad ga ionako saljes jednom godisnje u servis, oni bi tamo trebali da ga ociste. Ciscenje jednom godisnje je sasvim ok ako se lap koristi u normalnim uslovina.

Taj godisnji servis vam je nesto slicno sto ima kod automobila.Ono kao redovan servis.Pa to je iz 2 razloga OK.Prvo sto imate redovno ciscenje a drugo sto imate 5 godina garancije.Ja bi sutra prihvatio da dobijem dodatne 2 godine garancije za 15 evra godisnje.To je za 5 godina 75 evra.Nije malo medjutim ako racunate da je zamena grafickog cipa sa rukama od 80-100 evra isplati se.Plus ne moras da pljunes odjednom pare nego dajes na 5 godisnjih rata.Oni racunaju da ce im se na kolicinu isplatiti jer dosta lapova nece imati servis.

Podrzavam odluku brendova da daju 5 godina garancije.Ako se ne varam i comtrade daje 5 godina na sve lapove a isto i gigatron ako se dobro secam.To su valjda neke akcije ali traju vec dosta dugo.Sto se tice fujitsu ranije su bili krs lapovi a sad polako podizu kvalitet.Posto su bili jako losi sad nude sasvim dobre masine za OK pare.To je pozitivno jer ce postati konkurencija.Nemam nekih iskustva sa novim modelima a stare su bili teske lomine.Posebno one SIS grafike koje su crkavale ko dobar dan.

Sta mislite o ovom laptopu, kupio bih ga pa me zanimaju misljenja malo iskusnijih...

Po meni masina je sasvim OK.Ima jedan dosta jak i5 cpu koji je SB i na testovima prilicno mocan.Sta god da planiras sa njime dobar je cpu.Sto se tice ram-a ima 4 gb sto je sada vec standard a i dovoljno je za bilo kakvu 7-cu.Hard je 500 gb sto je sasvim OK.Sto se tice grafike ona je solidna.Pod solidna mislim da nije za neki high gaming.Ali vecinu igrica moze da potera na medium detaljima.Mada ako sam dobro zapamtio kolega playboy je u nekoj od tema vec pisao da moze da se otkljuca na GeForce GT 540M koja pokazuje mnogo bolje rezultate u gamingu.U svakom slucaju za ove pare masina je sasvim OK.E sad izrada mi izgleda solidno kao i tastatura.Mislim da je za ove pare masina sasvim pristojna.Evo ti malo detaljniji rewiev:

http://www.notebookcheck.net/Review-Fujitsu-Lifebook-AH531-Notebook.55738.0.html

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno