U nekim od ranijih postova sam pisao da posedujem 12lmca, 24kmta, 30lmta u različitim objektima. Ove dve lm rade sa r410gasom, dok km radi sa r32.... Nisam tu video neku bitnu razliku osim u potrošnji, kažu da je r32 stedljiviji i ekološki prihvatljiviji..
1.sto se tiče kulture rada i preciznosti održan temperature tu dajem prednost km seriji
2. Kada je reč o potrošnji, modulacija na lm seriji je odrađena na 300w dok je kod km serije modulacija na 150w. Kombinacija r32 gasa i niske modulacije i km serija dosta manje troši nego lm serija.
3. Po onim velikim maglama sve tri su radile DF na sat vremena, čak su lm klime DF radile i na 45minuta. Količina vode ispod klime je ista na sve tri. Količina inja na LM seriji je veća nego na km seriji. Čitao sam drugačija istustva, ali se kod mene tako pokazalo. SJ km klime je čista, nema inja belila i slično, samo vise ledenice ispod nje.
O LT seriji svi pišu toliko toga lepog, počeo sam da verujem da je to savršena klima.
Amber je opet aždaja ali ne ide ispod 500w, meni se to ne sviđa jer će u prelaznom periodu zime da se pali gasi, biće on/off klima. Koja je poenta inventera kada radi on off. Moja 24kmta ima opciju podešavanja u pola stepena, što mi daje mogućnost da je podesim toliko precizno kao da imam Centralno grejanje. Često mi se dešavalo da mi za 1 stepen više bude prevruće, a za stepen niže bude hladno. A na pola stepena bude savršen ugođaj u prostoriji.
Dok ne probam fujitstu LT, za mene je KM serija dobitna kombinacija.