Crevo/lula, ostatak instalacije, na koliko greješ i kakav prostor?Ništa ja ovo ne razumem.Čitam,pa se još i iznerviram.Odvojiš za klimu koju hvale,marku koju hvale,a onda čitam kako to treba išutirati do kontejnera nogama,moja klima dva puta dnevno u defrostu,evo sad km naravno suva,a moja km okovana i u defrostu na pola sata-45 minuta.Da se razumemo,nije da mi preterano smeta,ne opadne temperatura,toplo je u kući,radi ona,ali kad čitam iskustva drugih pitam se dal je ovaj način rada u ovim uslovima normalan.Ako moja ide u defrost na ispod sat,zar ne bi trebala svaka u istim uslovima da ide?Znam da i nisu isti uslovi svuda u dlaku,ali je skoro svuda magla i minus.O čemu se radi,kako druge ne zalede u ovim uslovima?Zašto bi neko lagao i hvalio svoje na ozbiljnom forumu i ozbiljnom nivou komunikacije,nismo deca?Dal ima nekoga ko se stvarno razume u sve ovo?Gasi auto fan,stavi fan 3.Stavio i ništa,možda i češće ide.Vratio na auto...I treba im grejač tacne,bez dalje priče,ne znam zašto to nisu odradili...
Ja mogu da ti kazem da prosto postoji brdo faktora. Da i visina moze znatno da utice na to koliko ce da se nakupi inja. meni nordic modeli donji beo gornji suv a oba nisu skorije radila df. tako da nemoj da se opterecujes ako ti ne smeta toliko, ne pada temp. Ja do juce nisam ni znao koliko 18kmta isla dnevno u df jer tek juce sam stavio tapo uticnicu da bi sherovao iskustvo samo ovde.35 kvadrata,ušuškano,na 23,5 stepena,pisao sam već,klima nije preopterećena,ovo bi trebalo lagano da ide.Radi ona,greje,sve funkcioniše,ali su defrosti toliko česti da je to neverovatno.Magla je i minus,ali opet.Mada,evo i čovek gore sa istom klimom 11 defrosta za veče.Šta sa crevom?Lulu nemam.A opet čovek postavlja slike gore iznad,nigde inja na istoj klimi,kamoli leda.Ne razumem prosto...
Moja 30lmta ima spoljnju od 61kg a opet u ovim uslovima se pretvorila u kocku leda, šaljem ujutru fotografije..12Kmcc vanjska 25 kg, 14Lu 34 kg (12ka ima 33kg), ne može im se isto hvatati u teškim uslovima...
A sto mislis da je zeznuo? Ja veceras bas iz dosade pratio 7-10 min je trajalo i nije digao preko 1000w dok je radilo df. Sta tu ima strasno mozda shvatili bolje cesce df a kraci nego da pusti da zaledi skroz pa 20min da bude df.Izgleda da je Fujitsu bas zeznuo Kseriju. Da li je neko nasao service manual, ako jeste moze li ga okaciti?
Izgleda da je Fujitsu bas zeznuo Kseriju. Da li je neko nasao service manual, ako jeste moze li ga okaciti?
Pa evo zbog ovoga. Pogledaj kako je @ivanlik999 napisao kako rade stari modeli, o kojima se godinama pisalo. Poruka u temi "Fujitsu klima uređaji" https://forum.benchmark.rs/threads/fujitsu-klima-uređaji.485212/post-7317156A sto mislis da je zeznuo? Ja veceras bas iz dosade pratio 7-10 min je trajalo i nije digao preko 1000w dok je radilo df. Sta tu ima strasno mozda shvatili bolje cesce df a kraci nego da pusti da zaledi skroz pa 20min da bude df.
Al to je ista prica kao za Nordic sto kazu baci to ima grejac 160w nepotrebno a opet taj grejac zavrsava posao i klima je ekonomicna. Tako i kmta ide cesce u df ne potrosi mnogo struje a opet meni nije uticalo da je hladnije u kuci. Ne branim svoju kupovinu. Nego nemam problem sa njom pa pokusavam da vidim kakav vi problem imate da vidim sta ja tu gresim.Pa evo zbog ovoga. Pogledaj kako je @ivanlik999 napisao kako rade stari modeli, o kojima se godinama pisalo. Poruka u temi "Fujitsu klima uređaji" https://forum.benchmark.rs/threads/fujitsu-klima-uređaji.485212/post-7317156
@Gorannn Pa nije ni cudo sto ide toliko cesto u defrost, kad su dodali jos jedan(po meni potpuno nepotrebni) algoritam. Koliko ja mogu skontati sa slike, evo kako rade:
Kao i dosadasnje Fujitsu klime prvih 10 min nesmije se ukljuciti defrost.
1. Defrost se uljucuje kada kompresor radi
neprekidno 22 min/62 min sa temperaturama spoljasnjeg izmjenjivaca ispod -9/-5°. Njegova funkcija je da se aktivira na pocetku u slucaju da se krene brzo nakupljati led(inje) na spoljasnjem izmjenjivacu.
2. i ostali defrost(i) se aktivira u zavisnosti od spoljasnje temperature i duzine rada kompersora. Aktivira se ako radi vise od 25min sa temperaturama od -7° do -12° i duze od 40min sa temperaturama ispod -14°.
3. kontrolni defrost kada se kompersor cesto ukljucuje/iskljucuje(40 puta, ali je ovo broj maximuma, ne minimuma) da mice led i kada radi neprekidno 40min, a temperatura spoljasnjeg izmjenjivaca padne ispod -5°.
Po svemu ovome, klime rade kako su programirane, zato ne daju ni da pobijele.
Ovdje imate donekle opisan algoritam starijeg modela, sto smo tumacili Xeroj i ja
Poruka u temi "Midea Extreme klima uređaji (iskustva)" https://forum.benchmark.rs/threads/midea-extreme-klima-uređaji-iskustva.506385/post-7300517
Utice itekako! Ako ti je grejanje na klimu primarno, bolje da ti SJ bude na suncanoj strani!Potpuno ista i moja kmta 18.Od jutros od kad je otoplilo prede.Bez defrosta već 6-7 sati.Ukoliko postoji mogućnost izbora na kojoj strani će biti spoljna jedinica,da li je bolje da bude na strani gde Sunca ne vidi(kao što je moja)ili na sunčanoj strani?Uzimajući u obzir da bi je leti Sunce pržilo dok hladi,a zimi kad bi joj i malo Sunca značilo da je otopi,ona ga ne vidi?Ili to nema nikakve veze i ne utiče na rad spoljne jedinice?
Ne mozes imati problema sa njom, to je jako dobra klima, ekonomicna i efikasna, ma sta pisali, samo sto sam se ja malo zacudio da ide tako cesto u defrost, mislim, cesto, naspram starijih modela.Tako i kmta ide cesce u df ne potrosi mnogo struje a opet meni nije uticalo da je hladnije u kuci. Ne branim svoju kupovinu. Nego nemam problem sa njom pa pokusavam da vidim kakav vi problem imate da vidim sta ja tu gresim.
Ja sam bio svestan citajuci ovde da starije klime imaju znatno vece SJ i da 18kmta sa 36kg je mrsava za 18ticu i da ce to da bude situacija sa DF. Ali sam bio u fazonu sled god ili one tamo kad stavim dodatno izolaciju zidova ona ce da radi top naspram amber premium koja bi mi tad radila vise kao on off. I hisenae nordic modeli se cuju kad idu u df zalecu se zuje na kraju nesto lupi, kod ove ne cujes nistaNe mozes imati problema sa njom, to je jako dobra klima, ekonomicna i efikasna, ma sta pisali, samo sto sam se ja malo zacudio da ide tako cesto u defrost, mislim, cesto, naspram starijih modela.
Pogresno si protumacio uslove za okidanje DF-a... Ovo sto ti pise 7 , 12 i 14 nisu temperature u minusima po kojima se defrost vodi nego modeli KM uredjaja.. Dakle KM serija 7mica , 9tka i 12ka ma u kakvim god uslovima radila nece ici u defrost na manje od 25 min dok 14ka nece okinuti DF dok ne odradi minimum 40 min kontinuiranog rada. Pise ti tamo u srednjoj velikoj koloni , glavni okidac za defrost je spoljasnja temperatura i temperatura izmenjivaca.ostali defrost(i) se aktivira u zavisnosti od spoljasnje temperature i duzine rada kompersora. Aktivira se ako radi vise od 25min sa temperaturama od -7° do -12° i duze od 40min sa temperaturama ispod -14°.
Isto si lose protumacio. Pise ti u tabeli da ce kontrolni defrost biti odradjen ukoliko je temperatura izmenjivaca niza od -3c u preiodu duzem od 240 min ili ako je izmenjivac hladniji od -5c u periodu duzem od 215 min. To ti je ono kad uredjaj radi rastereceno pa je spoljasnji izmenjivac u blagom minusu a spoljasnja temperatura dovoljno visoka da se ne izmenjivac ne hvata znacajna kolicina leda , u takvim uslovima defrost moze biti "okinut" posle najmanje 240 min kontinuiranog rada...3. kontrolni defrost kada se kompersor cesto ukljucuje/iskljucuje(40 puta, ali je ovo broj maximuma, ne minimuma) da mice led i kada radi neprekidno 40min, a temperatura spoljasnjeg izmjenjivaca padne ispod -5°.
Ti uopste ne skidas ove lule ? Kako ti izgleda kad ono non stop zarede minusi po nedelju dana ?KM napisala pet kvadrata cistog leda na stazi ispod sebe, ispod LU sve suvo na stazi
Stavi je na Low Noise, da se spoljašnja ne zaleće. Biće ređi defrostiJa sam bio svestan citajuci ovde da starije klime imaju znatno vece SJ i da 18kmta sa 36kg je mrsava za 18ticu i da ce to da bude situacija sa DF. Ali sam bio u fazonu sled god ili one tamo kad stavim dodatno izolaciju zidova ona ce da radi top naspram amber premium koja bi mi tad radila vise kao on off. I hisenae nordic modeli se cuju kad idu u df zalecu se zuje na kraju nesto lupi, kod ove ne cujes nista![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari