Fujitsu 12 KMC će ti završiti pos'oInteresuje me klima da grejem 43 m2 , 20 cm zidna izolacija(stiropor).plafon rigips i 15 cm vune. E sada gledam ove fujitsu klime gledao i micubisi klime , do 80000 dinara . Ali sve sto sam gledao na netu rade do -10 eventualno -15 . Osim onih skupljih njih nisam ni gledao iskreno. Ili ja sam nesto pogresno razumeo
Daikin. Najbolja od gore navedenihRazmišljam se o ulaznim osamnaesticama Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Toshiba klimama. Važni su mi kultura rada, grejanje i buduće održavanje i servisiranje. Modeli koji su mi zapali za oko su:
1. Fujitsu ASYG19KLCA,
2. Daikin DAIKIN FTXC50D/RXC50D,
3. Mitsubishi MSZ-HR50VFK/MUZ-HR50VF,
4. Mitsubishi MSZ-DW50VF/MUZ-DW50VF,
6. Toshiba SEIYA RAS-B16J2KVG-E/RAS-16J2AVG-E
Koju od gore navedenih klima bi preporučili za hlađenje/grejanje prostorije od oko 50 m2 u stanu od 115m2. Plafon koji sam spreman da potrošim na klimu je 120.000 din.
Preporučujem mjerač vlage/higroskop odmah da nabaviš + redovno provjetravanje, namještaj odmakni od zidova barem 20 cm da cirkuliše vazduh, jer sa 20 cm stiropora, moglo bi biti problema.Interesuje me klima da grejem 43 m2 , 20 cm zidna izolacija(stiropor).plafon rigips i 15 cm vune. E sada gledam ove fujitsu klime gledao i micubisi klime , do 80000 dinara . Ali sve sto sam gledao na netu rade do -10 eventualno -15 . Osim onih skupljih njih nisam ni gledao iskreno. Ili ja sam nesto pogresno razumeo
Da zaboravio sam da napomenem imam vec instalirane ventilatore u zidove za provetravanjePreporučujem mjerač vlage/higroskop odmah da nabaviš + redovno provjetravanje, namještaj odmakni od zidova barem 20 cm da cirkuliše vazduh, jer sa 20 cm stiropora, moglo bi biti problema.
Hvala. Taj Daikin je i najjeftiniji od pobrojanih.Daikin. Najbolja od gore navedenih
Može li malo više info u vezi ventilacije? Da li su to ventilatori sa rekuperacijom? Gde si ih nabavio i po kojoj ceni?Da zaboravio sam da napomenem imam vec instalirane ventilatore u zidove za provetravanje
Interesuje me klima da grejem 43 m2 , 20 cm zidna izolacija(stiropor).plafon rigips i 15 cm vune. E sada gledam ove fujitsu klime gledao i micubisi klime , do 80000 dinara . Ali sve sto sam gledao na netu rade do -10 eventualno -15 . Osim onih skupljih njih nisam ni gledao iskreno. Ili ja sam nesto pogresno razumeo
Ma obicni vetilatori za izvlacene dimaMože li malo više info u vezi ventilacije? Da li su to ventilatori sa rekuperacijom? Gde si ih nabavio i po kojoj ceni?
Ima da radi i greje, samo što je hladnije to svakoj klimi opada efikasnost i kapacitet. To ako padne twmp u toku noći na -20°C nije problem, jer zidovi drže temperaturu, pa nije baš linearni zahtev za energijom, već ima mali pomak, taman do ujutru kad je toplije. Što deblja izolacija, to veći pomak u hlađenju zidova.Postovani,
Kupio sam Fujitsu 12KMCG sa integrisanim wifi.
Za nekih 20ak dana laganog grejanja sam zadovoljan kako radi. Modulira odlicno i najnize sto je otisla je na nekih 120w.
Povezuje se preko aplikacije AIRSTAGE koja ne moze da se skine preko playstore-a u nasem regionu iz nekog razloga ali sam skinuo apk sa sajta apkpure i funkcionise dobro.
To je sto se tice mog iskustva.
Imam i jedno pitanje za Vas. Obzirom da je klima deklarisana do -15, ukoliko se ocekuje da nocna temperatura padne ispod, recimo na -18 -20, da li u tom slucaju gasiti klimu i preci na neki drugi vid grejanja?
Slažem se stari samo ovako mi bolje garnja na vrata kada ih otvorim.Jedna drugu poklapaju tako da DF necu ni osetiti, samo jos da vidim racun za struju kako ce to deljati u leto bez 16000 do 17000 nije e sad plus ovo pa cu kazem tacno potrosnju na 80 i neki kvadrat top izolacija.Ne zameri krs raspremanje generalka 😅Ova druga je mogla par cm u desno od zida.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari