Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Hvala na brzom odgovoru. Ako sam dobro razumeo tabelu, na -15 je COP oko 2.5?

Na -15C daje 3.1kW sa COP 2.4.
Za tu temperaturu je to jako dobar rezultat, na nivou 2 i po puta skupljih klima poput Mirsubishija LN35, kojima drasticno opada COP ispod -10c.

Racunaj da ti je za celu sezonu grejanja prosecan COP oko 4.

Poslednja izmena:
Ako bude -15 par dana....ima kaljeva da proradi samo tako

Radi posao isto kao 09

Prilozi

• Screenshot_20240131_110100_Chrome.jpg
    Screenshot_20240131_110100_Chrome.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 63
Naisao na ovo mozda nekom pomogne u buducnosti,off topik je al nek ostane,noviji modeli ne samo Fujistsua nego svi su da kazemo "slabiji" ,u neku ruku,imam jos 8 godina koriscenja klima,kontam tako,sta cu posle toga uzeti,koliko ce struja kostati...znam samo da mi je toplo i kad otvorim balkonac da provetrim Boze oprosti ...komsije kao da loze "zidove" sav dim,miris ulazi kod mene....ja sam bio na kaljevoj 10 godina...znaci grab,cer i hrast,jeste da kazes neka razlika u cenu od ostalih vrsta drveta ali brate....ti lozis i bole te k...a ja pored tebe na 20 m...sve osetim...tebi toplo ja ne mogu da se provetrim...jezivo.

Prilozi

• KMCC-LMCE.png
    KMCC-LMCE.png
    99.3 KB · Pregleda: 63
Jel mogu od ljudi koji poseduju 12LT da dobijem neke smernice? Kako najbolje da se podesi da greje klima kako modulira. Koje prostore grejete i koliko vam potrosi za te prostore. Unapred Hvala

Ma gledam da je kupim za sled zimu, pa sam zbog toga se raspitivao al uspeo sam preko pretrage upravo da nadjem sve sto mi interesovalo.:)

Ja bih LT izbegao zbog onog panela, teza je za odrzavanje a bilo je i problema sa zupcanikom, doduse na LU ali su one konstrukcijski iste.
Bolje gledaj nesto novije tipa KMTA, KMCC itd.

Ja bih LT izbegao zbog onog panela, teza je za odrzavanje a bilo je i problema sa zupcanikom, doduse na LU ali su one konstrukcijski iste.
Bolje gledaj nesto novije tipa KMTA, KMCC itd.
Imam drugara masinskog inzenjera sa 4 3d stampaca :) Nema koji zupcanik ne moze da mi napravi :) nisu mi izolovani zidovi samo plafon pa bih uzeo malo jace da pregura bar jednu zimu bez izolacije.

Kupi ti tog LT ovo ti govorim iz iskustva.Taj zupcanik kojeg spominju evo vec sest godina na prvoj koju sam kupio ne puca.Ako ce ti sta znaciti prije dvije godine su kupljene jos dvije.
Grijanje,snaga,modulacija upalis i zaboravis.I da sto se tice odrzavanja godisnje pranje klime odradis u sat vremena u svojoj reziji,eto toliko je komplikovana na odrzavanju.

Danas ugrađeni merači potrošnje još na dve nove klime:

09KMCF u prostoriji od 9m2 lagano modulira na 130W već duže vreme.

12KMCC u prostoriji od 12m2 modulira na 150W.

Idu jako nisko, što je super.

Jesi li uzeo one Fuji ili General?

Kad troši tako nisko, kolika je temperatura izduva, i na kojoj brzini duva (ako je AUTO)?
Ne merim izduv, vent podešen na 3/4 ali radi na 3 samo ako je potrošnja iznad 500. U ostalim slučajevima sam po potrebi menja, uglavnom spusti na 2.

Identicni su uredjaji.
Koliko je bila KMCF 9, vidim da spoljna ide od KMCC? pdesign 2,4kW na -10C, ta klima greje do 20-25m2 sa izolacijom bez problema.

Koliko je bila KMCF 9, vidim da spoljna ide od KMCC?

Pa nije bila jeftina. Pošto nisam uzeo dve 9-ke od uvoznika, cena je bila viša nego što su mi inicijalno rekli, što je razumljivo. Izašla je 66.000din + 2350din za dostavu (što mi nije rečeno, pa nisam ni uzeo u obzir) = 68.350din. Poređenja radi, 12-ku sam u drugoj prodavnici platio 79.000din sa sve dostavom.

Plus sam uplatio novac unapred, pa čekao uvoznika 8 dana na dostavu. Za to vreme sam prolongirao radove po kući, drugi majstori su čekali da bi nastavili svoj deo... haos.

Ja jesam zadovoljan klimom za sada, ali da sada kupujem 9-ku, uzeo bih onu 09LMCA, koja je trenutno na akciji za 50k.

Da, LM ne moze ispod 250W ja mislim.
Inace kupovinu treba izbegavati od uvoznika jer su im cene drasticno vece nego u radnjama. Coolshop je dosta jeftiniji, ja bi pre onu Fuji za 48K, ipak je to mala soba i ne treba snage a mislim da ona moze isto dosta nisko da spusti jer je iz KMT serije.

Poslednja izmena:
Da, LM ne moze ispod 250W ja mislim.
Inace kupovinu treba izbegavati od uvoznika jer su im cene drasticno vece nego u radnjama. Coolshop je dosta jeftiniji, ja bi pre onu Fuji za 48K, ipak je to mala soba i ne treba snage a mislim da ona moze isto dosta nisko da spusti jer je iz KMT serije.
Ja ne razumem kako kod uvoznika mogu da budu vece cene nego u prodavnicama Nije samo viacom nego i drugi brendovi. Samo su kod hisensa tu negde.

Ja ne razumem kako kod uvoznika mogu da budu vece cene nego u prodavnicama Nije samo viacom nego i drugi brendovi. Samo su kod hisensa tu negde.
Neće da imaju posla sa maloprodajom.
Vjerovatno maloprodaja iskoristi i skidanje zaliha uvoznika za dobru cjenu. Isto moguće da dobijaju dobar rabat na količinu.
Po komentarima sa foruma pojedini uvoznici neće da imaju posla sa bilo čime. 🤣

Pitao sam ja ACS. Kazu da ne žele da se odreknu dela zarade, dok manje prodavnice tako privlače kupce, uvoznik im da neki popust na količinu i dodju na isto. U ACS mozes da pitas da ti daju nižu cenu kao kod druge prodavnice i da uglavnom daju. I Viacom mi je ponudio nizu cenu nego na sajtu kad sam pitao za razliku u ceni kod njih i drugih. 🤷

Pitao sam ja ACS. Kazu da ne žele da se odreknu dela zarade, dok manje prodavnice tako privlače kupce, uvoznik im da neki popust na količinu i dodju na isto. U ACS mozes da pitas da ti daju nižu cenu kao kod druge prodavnice i da uglavnom daju. I Viacom mi je ponudio nizu cenu nego na sajtu kad sam pitao za razliku u ceni kod njih i drugih. 🤷
Koliko spuštaju cjenu?

Nazad
Vrh Dno