Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

Pozdrav, da se javim da sam se učlanio u klub sa 12 llce. Postavio sam pitanje na opštoj diskusiji za sobu od 13 kvadrata koju klimu uzeti i očekivano japanac 09. Zanima me da li su za to dovoljne 07llce, 07kmtb/kmta, 07lmce ili ići na 09lmce? Ili neki drugi japanac?
Idi na 07 lmce jer je jeftinija od 09 lmce a ista klima.

Pozdrav svima!

Treba mi inverter klima za dnevnu sobu od 18 kvadrata, iz te sobe se ulazi u 2 spavace (jedna sa leve, druga sa desne strane) ali ova klima bi sluzila samo za grejanje te dnevne.
Dakle, vise za grejanje nego za hladjenje.

Citao sam malo forum ovde, znam da je ideologija Japanci > skoro sve ostalo
Ali me zanima da li uzeti nekog japanca 12icu ili za iste pare neku mideu, hisense, gree 18?
Budzet mi je 80 hiljada, jer koliko vidim montaza ce me izaci jos 12-15, tako da u sustini - nemam vise :D

Sve preporuke, saveti i predlozi su dobrodosli, bring it on! :D

Pa ta izjava ti je skroz kontradiktorna u smislu da ne znas sta ces da grejes. Jednu ili tri sobe?

Pa ta izjava ti je skroz kontradiktorna u smislu da ne znas sta ces da grejes. Jednu ili tri sobe?
Sta je kontradiktorno?
Dnevna soba iz koje se ulazi u 2 spavace, na kojima postoje vrata, koja su zatvorena jer se greje, kao sto rekoh, samo dnevna soba
U spavacim sobama ima po jedna TA pec, ja bih samo dnevnu da obezbedim

Zato i kazem. 18-ticom mozes da grejes sve tri sobe. Samo za dnevnu neka 12-tica, mozda mozebi 9tka. Pitanje je koju izolaciju imas, stan ili kuca, stolarija, spoljni zidovi? Ovo je neophodno da kolege mogu da daju predloge.

Zato i kazem. 18-ticom mozes da grejes sve tri sobe. Samo za dnevnu neka 12-tica, mozda mozebi 9tka. Pitanje je koju izolaciju imas, stan ili kuca, stolarija, spoljni zidovi? Ovo je neophodno da kolege mogu da daju predloge.
Hmm, dobro pitanje, ne znam kako najbolje da objasnim ali ovako:

Stan, potkrovlje, stim sto cela "zgrada" koristi svako svoj vid grejanja, dakle nije povezano na centralno.
Pored mene ima samo jedan stan, 3/4 zidova su okrenuti ka napolje, nema drugih stanova koji i 'mene greju' da tako kazem.
Izolacija nije najbolja, ali sam zamenio stolariju, cak i krovne prozore za koje je iznenadjujuce trebalo dosta vise novca nego za obicne.
Jedan od razloga zasto sada imam budzet od 80 hiljada :D

E sad, ja mislim da bi 9tka bila malo ovde, zelim da bude toplo cak i kad je -5 da kazemo, tako da sam vise za 12-18, sad naravno zavisi od mogucnosti i trenutne ponude.
Ja nista ne znam o ovome zato i kazem ja 'mislim' i zato mi treba vase misljenje <3
Koji brend da gledam, koju velicinu itd

Za dnevnu Daikin ili Fujitsu a 18 nikako.
Hvala,
A zasto 18 ne?
Jel previse ili zato sto se ne isplati ici na vecu velicinu po cenu losijeg brenda?

18-tica bi bila katastrofa za tu sobu, zato sto bi pregrevala, gasila se non stop, mnogo bi bila glasna i jako duvala, vise trosila. Sve ukupno zgadile bi ti se klime za ceo zivot. Znaci neka 12-tica, e sad koja... Japanac bi ti pruzio najprijatnije iskustvo ali imaj na umu da je zastupnik za fujitsu katastrofa i delovi su ogroman problem. Znaci neki daikin, mitsubishi da se uklopi u budzet.
Realno preko dana ce i ta 12 tica da ti odrzava temp. U sve 3 sobe dok su otvirena vrata. Razmisljaj i o tome. Pomoci ce ta pecima malo.

18-tica bi bila katastrofa za tu sobu, zato sto bi pregrevala, gasila se non stop, mnogo bi bila glasna i jako duvala, vise trosila. Sve ukupno zgadile bi ti se klime za ceo zivot. Znaci neka 12-tica, e sad koja... Japanac bi ti pruzio najprijatnije iskustvo ali imaj na umu da je zastupnik za fujitsu katastrofa i delovi su ogroman problem. Znaci neki daikin, mitsubishi da se uklopi u budzet.
Realno preko dana ce i ta 12 tica da ti odrzava temp. U sve 3 sobe dok su otvirena vrata. Razmisljaj i o tome. Pomoci ce ta pecima malo.
Kapiram, ima logike
Ako pricamo o Daikinu onda, koji modeli bi bili u ovoj prici, 12ice do 80k?
Ja sam nesto gledao, oni ih oznacavaju brojevima 35 a 9tke 25, ne znam sta to znaci, niti koji je noviji, koji stariji model...
Jel to uopste bitno ili samo velicinu da gledam?

To ce kolege sa tim klimama da objasne detaljno. Ja imam kineze i mogu da pomognem u opstim smernicama. Koliko sam pratio forum mislim da je daikin ftxf 35d je dobar ali me ne drzi me za rec.

Mora da se te klime marke Fujitsu non stop kvare kod vas, pa ni je baš tako. Doduše bilo je u prošlosti, raja je pisala za čini mi se dva modela, zubčanik i ploča kod LLCC. Perisav ako nije hitno bolje malo skupiti novaca pa uzeti bolji uređaj za malo više novaca, jer mislim da je Daikin skuplji od 80 hiljada, možda griješim, istraži malo a bit će još sigurno prijedloga za neki drugi uređaj.

Mora da se te klime marke Fujitsu non stop kvare kod vas, pa ni je baš tako. Doduše bilo je u prošlosti, raja je pisala za čini mi se dva modela, zubčanik i ploča kod LLCC. Perisav ako nije hitno bolje malo skupiti novaca pa uzeti bolji uređaj za malo više novaca, jer mislim da je Daikin skuplji od 80 hiljada, možda griješim, istraži malo a bit će još sigurno prijedloga za neki drugi uređaj.
Nazalost, jeste
Prelazim tamo za nedelju dana, zato sam i menjao stolariju sada

Sobizrom da sam se na to istrosio, moj budzet sa ugradnjom je 95 hiljada i to je to, kolko mogu.
Iskren da budem, nisam cak ni tog staleza i da imam vise - ne verujem da bih uzimao klimu od 130 hiljada.
Mozda kroz par godina ako bude bolja situacija :D

Ne kvare se mnogo ali kada se pokvare problem je doci do rezervnog dela jer je zastupnik za Srbiju krs. Takvo je iskustvo vecine ljudi ovde sa uvoznikom. Mada je na svakom da odluci sta je najbolje za njega. Bice ovde dosta saveta pa neka covek odluci sta mu je ciniti.

ploča kod LLCC.
Kod LLCA je bio problem, LLCC je vec treca revizija bila, ja sam kod mojih stavio ploce od LLCE.
Na temu, LU pocela da me zeza u lokalu, posto nisam tamo stalno muka kad nesto zeza, zena niti zna niti je sad tu pa sam 3 puta isao. Sta je bio problem, poklopac gde se nalaze filteri mi od samog starta losije hvatao desnu stranu. I sad cakne i ne otvara se lako, ali sta se desava, sa desne strane gde je zabica nekih 5cm ulevo se nalazi senzor koji ima poprilicno jaku oprugu koja gura poklopac i on se verovatno tu malo uvije i ispadne zabica sa desne strane, senzor reaguje da je otvoren poklopac i klima se iskljuci i izbaci gresku da je poklopac otvoren. Juce bio, zvao drugara sto radi klime i dok on nije dosao ja uzeo nabio jedan papir presavio da senzor ne moze da gura poklopac i resio problem.
LU zato treba izbegavati, ja je ni za kuci ne bih uzeo. Vec sam juce gledao sta da uzmem novo za lokal, da ima Wifi posto mi samo tamo i znaci nesto a LU da ostavim u rezervu za kuci, eventualno za spavacu umesto Vox-a ali gde cu LU 12 u 12m2, ne ide to. Ako nastavi da zeza uzimam KMCC ili KMTA, sta bese od ovih novih ima fabricki WIFI? KMCC vidim da se dodaje.
Za delove ako nesto zatreba javite se pa cemo da probamo preko veze, ja sam tako turbinu za LGC nasao odmah a klima je iz 2010. Viacom je imao nego su oni malo slb kad treba da saradjuju sa fizickim licima ocigledno i to im je veliki minus od mene.

Pozdrav svima!

Treba mi inverter klima za dnevnu sobu od 18 kvadrata, iz te sobe se ulazi u 2 spavace (jedna sa leve, druga sa desne strane) ali ova klima bi sluzila samo za grejanje te dnevne.
Dakle, vise za grejanje nego za hladjenje.

Citao sam malo forum ovde, znam da je ideologija Japanci > skoro sve ostalo
Ali me zanima da li uzeti nekog japanca 12icu ili za iste pare neku mideu, hisense, gree 18?
Budzet mi je 80 hiljada, jer koliko vidim montaza ce me izaci jos 12-15, tako da u sustini - nemam vise :D

Sve preporuke, saveti i predlozi su dobrodosli, bring it on! :D
12 llce

Mislim da je llce ozbiljniji uredjan na grejanju nego kmcc,moje misljenje nista vise,ako nije velika razlika u ceni...ne znam sto da ne.

Ako nastavi da zeza uzimam KMCC ili KMTA, sta bese od ovih novih ima fabricki WIFI? KMCC vidim da se dodaje.
Mislim da se dodatno kupuje i da nije jeftin.
Ja sam ovih dana kupio WISE IR daljinski ( još uvek je 699 din. u G____ ) i sada mogu preko telefona ( WiFi ) da upravljam klimom.

Poslednja izmena:
Djalf mislim da je bolje da uzmeš fujitsuovu seriju KG nego KMCC. Još bolje ako možeš Mitsubishi heavi, nebitno koji model.

LU za sad radi, videcemo za dalje. Ne treba preterano jaka klima jer je lokal 24m2.

Tera onda do 30 lagano,samo da posluzi jos par godina.

@igor84

Nisam se setio da to izmerim... Bila je na autofan ( kao i uvek ) i mislim da je to bila 3. brzina. Bio sam ubeđen da ne može niže od 140 W i očekivao sam da se svakog trenutka ugasi...

@Gorannn Ako se setiš izmeri kad možeš, baš me zanima da uporedim. Daikin FTXF35D ne ide ispod 170w i tad izbacuje 32c, usis 25c. Koliki prostor greje?

Važi, ali ovako niska modulacija moguća je samo ako opet bude baš toplo napolju. Inače, klima greje 23,5 m2 a najniže što sam ranije uspeo da izmerim na izduvu bilo je oko 28-29. Merio sam IC termometrom pa ne znam koliko je to bilo precizno.

Nazad
Vrh Dno