Sa velikim ponosom želimo da podelimo informaciju da je Benchmark, nakon 8 godina, dobio novi sajt! 💪
Jako mnogo truda, rada i energije smo uložili u prethodne dve godine kako bi mogli da ga predstavimo danas.
Pozivamo vas da posetite novi sajt i da ostavite komentar i utiske u ovoj temi.
Ima unutrasnja 3cm na svim spoljnim zidovimsIma li izolacije na objektu koji greješ.
Ako nije problem da nam kazes cijenu klime sa ugradnjom ?Danas završena instalacija. Ko radi u regionu oko Banjaluke, sve preporuke za POLAR servis, maksimalno ispoštovano sve što se tražilo. Kanalice za vodu, dužine instalacije, razmak jedinica od zidova, vakumirano sve, uredno istestirano, klime predu.
KMCC 12 cm od zida leđima (nije nosač više podržavao) LUCA dvadesetak.
Ostaviću kad budem u prilici još koju sliku gdje se spolja vidi, nije narušen izgled objekta, nema rupa, kablova da vire, sve školski.
Kažu majstori da su holenderi, ulazi za elektroniku i sve ostalo, identični kao kod Daikina, samo ne znaju ko tu koga "pravi"
Koje su kvadrature u pitanju?Imam koliko vidim slican raspored i dilemu sta i kako ubacivati,pa me zanima kako je kod tebe.Prizemlje mi je 33 kvm,pored su hodnik i kupatilo sa ukupno 7kvm,mada to nije ni bitno.Stepeniste mi ide iz dnevne,na vrhu je odmoriste i dve sobe na spratu od 14 i 20 kvm.Sobe gore su jedna pored druge,ne jedna preko puta druge(vrata soba).Da znam da bi jedna jaca odradila prizemlje i bar jednu na spratu,lakse bi mi bilo kalkulisati.Na kojoj poziciji ti je kada dobacuje i do sprata?Da prijavim da je 12KMCC rutinski grijala poslijepodne (3 stepena) citavo prizemlje, stubište i sprat, kao i preko noći (0 stepeni).
Sad mi frka da li ce 14luca uopšte trebati, osim kad se udje u minus. Sigurno bi bilo bolje da se islo sa jos jednom 12KMCC koja bi radila baš polagano i modulirala sprat.
Mada, zna uci u defrost često, nisam pratio ali na sat i po-dva.
Može KMCC12.Dobra je to klima modulira odlično ima kulturu rada koja je neuporedivo bolja od Gree Muse klime koju imaš.Ima unutrasnja 3cm na svim spoljnim zidovims
Opet zvuči kao klise, ali izolacija ti odredjuje potrošnju objekta, samim tim i snagu izvora koji gubitak nadoknadjuje.Koje su kvadrature u pitanju?Imam koliko vidim slican raspored i dilemu sta i kako ubacivati,pa me zanima kako je kod tebe.Prizemlje mi je 33 kvm,pored su hodnik i kupatilo sa ukupno 7kvm,mada to nije ni bitno.Stepeniste mi ide iz dnevne,na vrhu je odmoriste i dve sobe na spratu od 14 i 20 kvm.Sobe gore su jedna pored druge,ne jedna preko puta druge(vrata soba).Da znam da bi jedna jaca odradila prizemlje i bar jednu na spratu,lakse bi mi bilo kalkulisati.Na kojoj poziciji ti je kada dobacuje i do sprata?
Tako i ja mislimMože KMCC12.Dobra je to klima modulira odlično ima kulturu rada koja je neuporedivo bolja od Gree Muse klime koju imaš.
Pa nije samo Fujitsu klima sa turbo modom... a ovaj mod manje ili više tako radi kod svih klima uređaja. Rad turbo moda je vremenski ograničen jer klima radi skoro maksimalnim kapacitetom.Covek nije to pitao.. Ocigledno da moze da procita i razume tablicu... Dilema je bila kako to dva razlicita rezultata na dve raclicite tablice...
@chombesd Mislim da se rezultati ne podudaraju zbog razlike u opterecenju odnosno temp. u prostoriji unutrasnje jedinice a i pitanje je u kom vremenskom intervalu su ovi testovi radjeni i dali je u pitanju neki prosek ili rezultati iz nekog odredjenog momenta testiranja... na fujitsu mozes da kliknes powerfull dugme , klima pocne da bljuje vatru i potegne preko 1kw iz uticnice ali to traje svega 5-10 min i posle toga se smanji potrosnja i klima pocne umerenije i stedljivije da radi .. sa boljim COP-om...Hocu reci tesko je porediti te dve tablice kad ne znamo tacno kakvi su test uslovi... Rezultati mogu mnogo da variraju ako se razlikuje temp grejnog prostora i brzina fana ili recimo je jedan test radjen sat vremena a drugi 5 min sa powerfull dugmetom ukljucenim.
Evo npr jedan primer razlike testiranja , pri toj spoljnoj temp. od -15c fujitsu u svojim testovima uspe da nategne klimu da povuce 1200-1300w iz zida dok eurovent iz te iste klime uspeva da povuce 800w...
Sve bi bilo jasnije kad bi znali (barem ja ne znam) malo preciznije kako to oni testiraju ali ajd... Ono sto ti ja mogu reci iz licnog iskustva (KMTA/KMCC) da nije realno da ta klima vuce 1200w iz uticnice i da tako kontinuirano greje duzi vremenski period,barem kod mene to nikad nije moglo..Ja ne verujem da taj uredjaj moze kontinuirano da isporuci tih 2.8kw toplote na -15c ali ajd do sad nismo imali -15c pa nisam mogao da testiram... Mnogo mi realnije izgleda da ce raditi umereno sa laganom modulacijom i boljim COP-om kao sto eurovent demonstrira.
Eurovent prilikom merenja kapaciteta klime ne koristi turbo mod niti bilo koji drugi forsirani načina rada inverter klime prilikom merenja maksimalnog kapaciteta grejanja uređaja.Postoji dokument o tome čitao sam ga ali treba ga samo pronaći negde.Ako je potencijalni kupac u nedoumici zbog ovih različitih rezultata merenja onda je najprostije da odabere nekog drugog proizvođača klima po meni je to najbolje rešenje.
Uopste mi nije namera da razvijam neki raspravu na forumu ili diskreditujem neki marku. Najiskrenije to kazem.Eurovent prilikom merenja kapaciteta klime ne koristi turbo mod niti bilo koji drugi forsirani načina rada inverter klime prilikom merenja maksimalnog kapaciteta grejanja uređaja.Postoji dokument o tome čitao sam ga ali treba ga samo pronaći negde.Ako je potencijalni kupac u nedoumici zbog ovih različitih rezultata merenja onda je najprostije da odabere nekog drugog proizvođača klima po meni je to najbolje rešenje.
Ponovljivost merenja u unapred utvrdjenim uslovima je svakako merodavnija od licnog iskustva bilo kog pojedinca zasnovanog na osecaju, ili merenju u razlicitim uslovima.Iskustvo, a ne Euroventi i ostalo. Odstupanja mogu da budu vrlo mala.