Šta je novo?

Fujitsu ASYG12KMCE/AOYG12KMCC

Ivan-Prokuplje

Zapažen
Učlanjen(a)
08.11.2024
Poena
1
Fujitsu ASYG12KMCE/AOYG12KMCC
Iskustva,moduliranje(potrosnja) na grejanju.
Unapred zahvalan na odgovorima.
Ima li nekog da mi kaze iskustva,grejace oko 20kvadrata.
Voleo bih da mi kazete svoja iskustva,potrosnja u toku meseca,moduliranje,istrajnost.

Treba i malo informacije oko:
Da li je stan ili kuca? Kakva stolarija/izolacija? Onda ce ti bolje ljudi pomognu

Poslednja izmena:
Kuca,stiropor 5cm spolja,na plafonu unutra 2cm,stolarija pvc,grejace spavacu sobu od 15kvadrata i ponekad hodnik 7kvadrata

Odlična klima, imam je od prošle godine. Kod mene je u sobi od 23,5m2, kuća, 1. sprat, spoljni zid sa 5 cm izolacije i baš velikim drvenim prozorima/vratima sa najobičnijim dvostrukim staklom i alu roletnama. Prizemlje nije grejano kao ni okolne prostorije. Iznad je tavanska ploča sa 20 cm poređane izolacije ( 15+5 mineralna vuna i stiropor ). Grejali smo najčešće na 22-23 stepena i to samo tokom dana. Vrlo precizno prati zadatu temperaturu i po potrebi spusti potrošnju na oko 140 W i tako radi satima bez isključivanja. Neka njena prosečna modulacija prošle zime kod mene je bila oko 200-250 W, pa mislim da ima dovoljno snage u rezervi da kvalitetno greje i kad zima nije baš blaga kao prethodna.

Nema na čemu...
Evo kako je radila danas... uključena tek oko 19h, podešena na 23°C, trenutna temperatura napolju oko 3°C

Prilozi

• download (1).png
    download (1).png
    73.4 KB · Pregleda: 98
Modulacije i potrosnju ne pratim (jer je baš mizerna i ne cima mi se oko toga), držim ju na 23-24 i tačno toliko u bocu i ona drži u prostoriji. Uglavnom u prelaznom grije 75-85 m2 i dvije etaže jako dobro izolovane kuće, kada je prava zima, pokriva oko pola od toga (samo prvi sprat).

Sa 2 cm izolacije stropa, ne uzimaj ovu klimu, radije nekog kineza koji će stalno da daje mnogo kW, jer ne očekuj nisku modulaciju sa takvom tavanicom i ne plaćaj džaba toliku razliku u cijeni.

Naravno da hoće, ali će ju platiti duplo u odnosu na najbanalnijeg kineza koji će odraditi taj isti posao, uz sitno veću potrošnju.

U 15 m2 prostora koji se neće grijati na visoke T, gurati uređaj sa ovako finom modulacijom i kapacitetom da mu grije dvostruko ili trostruko veći prostor?

Radije opcija - kinez tu, ako mu se svidi, dogodine još jedan na drugi kraj kuće.

Na kraju krajeva i opcija 2. Kinez + razlika u cijeni do KMCC da se uloži u izolaciju tavanice opet je mnogo veće i bolje nego KMCC u ovakvo stanje izolacije.

I ljudi - SPAVAĆA soba, dakle to neće preko 22 ići sigurno, čemu gurati takvu mašinu za spavaću?

Za spavaću intreba klima koja ide nisko u grejanju. Većina kineza pali-gasi, to nije za spavaću sobu

A nije toliko pali/gasi, koliko je buka u pitanju. Na primjer ja LMCE u 2. brzini ne cijem, dok Aux itekako cujem.

Imas i kineze koji se ne cuju mnogo. Hiseanse u 2 brzini ja ne cujem uopste. Dok Gree Amber pro je bas bucna unutrasnja. Za 15 kvadrata svaka klima ce da greje pa cak i tesla ako je dobra izolacija. E sad ove ostale stvari su ti finese i dugotrajnost. Moz da uzmes teslu od 35k a mozes i Micu hevy od 200k :)

Ima li kakve razlike izmedju te

Fujitsu ASYG12KMCE/AOYG12KMCC i FUJITSU ASEH12KMCG/AOEH12KMCG?​

Ova druga nosi oznaku General, novija je pod-serija. Verovatno je i za dlaku povoljnija. Što bi moja baba rekla "isti andrak". Uzmi jeftiniji model od ta dva
Hvala na javljanju. Nisam nasao neki poseban info o njoj. za malo manje para mi je "pobjegao" gree amber pro ... tako da idem na ovu skuplju varijantu. oko 780e

Zaista sad kad kaze @djalf i kad razmislim... I kod mene na VOX IVA1 9000 BTU uopste ne pucka/krcka. A ima onaj ludi start od 600+W, pocne da izduvava 40C, pa kao spadne na 450-500W radi neki minut tako i iskljuci se. Znaci cesto se greje i hladi (jedino sto ne ide u defroste jos uvek pa ne mogu da garantujem da li tada pucketa) ali nema puc, pak, tak... Ocigledno je mnogo bitnija plastika nego modulacija xD

Nisam ni obratio paznju na to, a iznad glave mi je (nema ni 2m). Ne obraca paznju covek na ono sto mu ne nedostaje :)

Kod mene je levo od kreveta i duva ka prozoru, ne duva u nas. Defrost je jako redak jer je u maloj sobi 12m2 a ona 12tica ali za 30k koliko sam je platio je bila odlična kupovina. Kod defrosta ima puckanja to ne verujem da nijedna klima moze da ne krcka, jednostavno temperaturne razlike su ogromne.

Vrh Dno