Šta je novo?

Fujifilm Finepix S1800

Za te pare osim tog zuma, vecina fotoaparata su bolji...

a jel to vazi i za ostale fuji aparate u toj klasi (S1600 - S2500) posto vidim da ih daju po relativno dobroj ceni?
malo sta sam pronasao o njima osim nekoliko review-a koji ih ocenjuju sa ocenama 9 i 10 sto mi malo izgleda sumnjivo

a jel to vazi i za ostale fuji aparate u toj klasi (S1600 - S2500) posto vidim da ih daju po relativno dobroj ceni?
malo sta sam pronasao o njima osim nekoliko review-a koji ih ocenjuju sa ocenama 9 i 10 sto mi malo izgleda sumnjivo

S2500 sam drzao u rukama i probao i obican je plastikaner sa minimum manuelnih kontrola.

S1800 ima jedan moj prijatelj i gledao sam slike sa njega i cini mi se da su slike sa mog starog Canon-a a510 bolje. :)

To vazi za sve Fujije koji nemaju SuperCCD. Za iste pare mozesh da kupish polovnog S6500 ili S9600, a to su najbolji prosumeri ikada napravljeni, i imaju bolju izradu...

Fuji i dalje pravi odlicne aparate po nesto nizim cenama od konkurencije (kod nas su nazalost malo zastupljeni).
Ako si bas zainteresovan za Fuji moja preporuka je: Fuji F200 EXR. U ovoj klasi bolji aparat neces naci, posebno kada su u pitanju snimci u losijim svetlosnim uslovima, a to je preko 85 % fotografija.
Dakle, govorim o aparatima do 200e i kada se koriste iskljucivo za pravljenje fotografija, a ne za video, za sta su kamere i dalje neprikosnovene.

Hvala na odgovorima, neko kaže da je u toj klasi možda bolje uzeti CANON POWERSHOT-SX120 IS koji ima približne karakteristike možda nešto slabije ali sam čuo da su fotografije sa manje svetla na njemu kvalitetnije: http://www.gigatronshop.com/products/show_product/17081/21
Potražiću još malo šta se može naći u tom nekom cenovnom rangu.

skoro sam uzeo Fuji s1800 (zbog krize :) )...ali stigao mi je iz USA za 120e...sta da ti kazem...toliko para vredi (mislim tih 120e), po meni vise od toga ne!
taj Canon sto si rekao sx120 je sigurno dosta bolji,malo sam se igrao sa njim kod druga.
imam i stari Canon powershot S1 sa 10x zoomom,ali samo 3.2 Mpx (imaju dosta zajednickog on i sx120)...i ne prodaje mi se posto je za ovaj Fuji mrak, a star je model sigurno 5 godina.ako vec hoces aparat u toj kategoriji mislim da je Canon powershot sx20 najproverenija kupovina, ako imas mogucnosti u USA da nabavis tamo je mozda i ispod 350$ (sto mu dodje oko 250e), a sad se pojavio i sx30 koji je 400$.
ne znam sta konkretno da ti kazem za Fuji (jedino da ti dam da pogledas kako radi)...jednostavno je 2 klase ispod Canon powershot ultrazoom serije.same slike (sto je mozda i najbitnije) i nisu tako lose kako sam ocekivao po testovima,ali sporo fokusira, zoom je strasno spor i za slikanje i za pregledanje slika, stabilizacija slike je losa...za razliku od Canonovog ultrasonic motora za zoom ovde je motor jako bucan na video snimcima kad koristis zumiranje (ali bar ti daje da koristis opticki zoom za razliku od vecine jeftinijih aparata koji ti ne dozvoljavaju da ga koristis bas zbog buke koju motor pravi na snimcima), meni su meniji malo konfuzni za brzo snalazenje i podesavanje opcija.
ove komentare dajem iskljucivo u poredjenju sa mojim Canon powershot sa kojim imam iskustva

Poslednja izmena:
Hvala na opisu iskustva, znači definitivni je bolje uzeti neki Canon u toj klasi. CANON POWERSHOT-SX130 sam video na nekoj akciji za 18 000din a nažalost nemam mogućnosti da nabavim aparat iz USA, a znam da su tamo dosta jeftiniji dok stignu kod nas i dok se svi ugrade ispadne dosta skuplje.

pa znas sta, jako je tesko da ti neko drugi kaze sta da kupis. ne znamo ni kakve su ti zelje, da li si pre toga i koji koristio...najlakse je reci najbolje je kupi to...
ako zelis te ultrazoom modele koji malo podsecaju na slr ja sam siguran da sa Canonom sx 20 i sx30 ne mozes pogresiti (za druge firme ne znam nemam iskustva)...ali opet oni ovde kostaju duplo vise od tog Fuji s1600, s1800 tako da sve ima svoju cenu.meni je posle Canona ovaj Fuji razocarenje, a opet nekome ko tako neki aparat prvi put uzme u ruke mozda mu i bude sasvim ok.

Iskreno mislim, ako bas nemas tacno zacrtano kakav aparat hoces, da ti je Canon sx130 ili sx120 neki mozda i najbolji kompromis i najsvestraniji aparat za te pare-dobijes ultrazoom aparat (koji savrseno slika (i snima!!!) sa 12x ili 10x zoomom, za razliku od Fuji-ja koji bas i ne moze najbolje da iskoristi toliki zoom)...i sve to u kompaktnom kucistu malo vecem od 'idiiota' tako da moze da stane i u poneki dzep...za razliku od ovih s1800, sx20....koji su ipak dosta glomazniji i malo su problem za nosenje u svakoj prilici (to vec spram tvojih potreba).

evo ovde ljudi pricaju o kupovini u madjarskoj:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=244869&page=2
...pa pogledaj malo po netu na tu temu...vidi i kod nas izguglaj video sam sx130 za oko 200e, a ima i raznih paketa za 220,230e sa mem.karticom, punjacem i baterijama,fotrolom,folijom za displej.....uporedi sx120 i sx130...meni se cini da vredi tih 20,30e razlike.

Poslednja izmena:
Odes lepo na dpPreview i imas specifikacije svih aparata pa uporedi. To ti je za neku grubu podelu, cisto da vidis velicine senzora (Najbitnija stavka kod te klase aparata), koliko mp imaju, koji su zumovi i sl. Recimo ovaj sto je red baron preporucio ima jako mali senzor a mnogo megapixela i ne moze da se poredi sa onim sto ti je npr. Drajver preporucio (s6500/9600). Gledaj malo, uporedjuj osnovne karakteristike a onda citaj opise. I nemoj se gaditi polovnih aparata jer ima dosta aparata koje ne mozes nove da kupis a jako su dobri (i relativno jeftini).

Posto za par dana kupujem S1800 (isprobao sam ga - odlican je), interesuje me da li podrzava i kartice od 16GB? Zna li neko, hvala unapred.?

Definitivno sam se odlučio za Canon sx 130 is, kao njegovu najveću manu navode veliku potrošnju baterija, a koristi samo 2xAA baterije i vrlo ih brzo isprazni.

kupi sanyo punjac sa 4 eneloop baterije, i neces imati problema...taj komplet kosta oko 2000 dinara, ali se isplati...posto su to najbolje Ni-Mh baterije na svetu...koristis 2 baterije, a 2 imas kao rezervu :D

Definitivno sam se odlučio za Canon sx 130 is, kao njegovu najveću manu navode veliku potrošnju baterija, a koristi samo 2xAA baterije i vrlo ih brzo isprazni.

Ja imam dotični aparat i mogu reći da je za moje potrebe potrošnja baterija sjajna....Varta 2100mah,punjive baterije...oko 20-ak minuta video materijala,oko 130 slikanja od toga dooobra polovina sa blicem i naravno konstantno čačkanje aparata sa podešavanjima :)

Meni je pun pogodak ovaj fotić :) ima sasvim dovoljno opcija da se prosečan korisnik lleeepoo naigra a boga mi i po nekad smori :D

Nazad
Vrh Dno