pa znas sta, jako je tesko da ti neko drugi kaze sta da kupis. ne znamo ni kakve su ti zelje, da li si pre toga i koji koristio...najlakse je reci najbolje je kupi to...
ako zelis te ultrazoom modele koji malo podsecaju na slr ja sam siguran da sa Canonom sx 20 i sx30 ne mozes pogresiti (za druge firme ne znam nemam iskustva)...ali opet oni ovde kostaju duplo vise od tog Fuji s1600, s1800 tako da sve ima svoju cenu.meni je posle Canona ovaj Fuji razocarenje, a opet nekome ko tako neki aparat prvi put uzme u ruke mozda mu i bude sasvim ok.
Iskreno mislim, ako bas nemas tacno zacrtano kakav aparat hoces, da ti je Canon sx130 ili sx120 neki mozda i najbolji kompromis i najsvestraniji aparat za te pare-dobijes ultrazoom aparat (koji savrseno slika (i snima!!!) sa 12x ili 10x zoomom, za razliku od Fuji-ja koji bas i ne moze najbolje da iskoristi toliki zoom)...i sve to u kompaktnom kucistu malo vecem od 'idiiota' tako da moze da stane i u poneki dzep...za razliku od ovih s1800, sx20....koji su ipak dosta glomazniji i malo su problem za nosenje u svakoj prilici (to vec spram tvojih potreba).
evo ovde ljudi pricaju o kupovini u madjarskoj:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=244869&page=2
...pa pogledaj malo po netu na tu temu...vidi i kod nas izguglaj video sam sx130 za oko 200e, a ima i raznih paketa za 220,230e sa mem.karticom, punjacem i baterijama,fotrolom,folijom za displej.....uporedi sx120 i sx130...meni se cini da vredi tih 20,30e razlike.