Šta je novo?

fuji S7000 ili S9000

paparazzo

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2006
Poena
320
imam priliku da po povoljnijoj cijeni nego sto su u prodaji kupim jedan od ova dva aparata.Radim kod ovlascenog prodavca FUJI-ja. Jos uvijek nisam dobio ponudu (konkretne cifre).
Interesuje me vase misljenje,za koliku razliku u cijeni vrijedi razmisljati o S7000, i generalno,koliko on manje pruza od S9000 i koje su njegove prednosti u odnosu na ovaj drugi,ako ih ima.
Kod nas je S7000 540 eura.
Takodje,pitao bih vlasnike S7000 da li je normalno zujanje i krcanje (glasnije nego sto sam ocekivao) koje se cuje prilikom zumiranja i fokusiranja, posto u radnji imam prilike da se poigram sa njim,pa sam to primjetio. inace utisak koji s7000 odaje u ruci je fenomenalan, cvrstina,lezanje...osjecaj. S9000 mi je malo 'plasticniji',ali mislim da to i nije toliko bitno.

Kod nas je S9000 540e, gde nadje tu cenu za S7000 koji vishe i nema da se kupi nov ;)

paparazzo je napisao(la):
Takodje,pitao bih vlasnike S7000 da li je normalno zujanje i krcanje (glasnije nego sto sam ocekivao) koje se cuje prilikom zumiranja i fokusiranja, posto u radnji imam prilike da se poigram sa njim,pa sam to primjetio. inace utisak koji s7000 odaje u ruci je fenomenalan, cvrstina,lezanje...osjecaj. S9000 mi je malo 'plasticniji',ali mislim da to i nije toliko bitno.

Normalno je zujanje koje se javlja prilikom zumiranja kod S7000.

Svoje mišljenje od S9500 sam izneo ovde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=704817&postcount=31

Uzmi S9500.

Ono shto si ti naveo kao cenu za Fuji S7000 je cena koja upravo figurira za Fujifilm FinePix S9000 Z iliti S9500 (oznaka se razlikuje u zavisnosti na kom kontinentu se prodaje).

alekasandar, procitao sam tvoj komentar za s9000 i nije mi jasno iz toga da ipak preporucujes njega u odnosu na s7000,a otprilike si naveo da je u skoro svemu losiji ili jednako dobar sa s7000 izuzev u brzini. moj originalni post se najvise odnosio na to koliko bi se isplatilo manje dati novca za s7000 u odnosu na s9000.
znaci,ako razlika u ponudi koju cu dobiti bude,recimo,100 eura,da li se isplati uzeti s7000? ili ako bude 150 eura?
koliko je velika mana s9000 to sto ima mnogo manje svijetao objektiv,pogotovo na duzem zuumu?

S7000 uzmi samo ako nadjes polovan po dobroj ceni. S9000 je ipak mnogo savremeniji i daje vise za ulozeni novac.

Moj komentar je malo više kritički, i odnosio se na vlasnike prosumer aparata, da nemaju velike potrebe za zamenom postojećih aparata sa S9500.
Bolji je od S7000 svakako, ali to nisu neke neuporedive razlike kako kolega Nebojša trvrdi, ali ipak dovoljne da prevagnu u kupovini za noviji i moderniji aparat.

Na kraju krajeva isprobaj oba i vidi šta ti bolje od ova dva aparata leži.

Poslednja izmena:
naravno da ne moram da kupim u mojoj firmi,ali cu dobiti izvjestan popust,a preko moje firme,ovlascenog zastupnika fuji-ja imam obezbijedjen servis,a i najvise vjerujem garanciji koju mi da moja firma,logicno:).
Bas iz tog razloga,garancije i servisa,sam odustao od kupovine DSLR aparata KM 5D,iako imam 3 objektiva,bllic i 35 mm tijelo minolta maxxum 5, kao i minoltinog prepustanja sony-ju proizvodnje aparata. mislim da mi je fuji (s9000) bolji izbor kao neko prelazno rjesenje za 3-4 god,dok se jos ne iskristalise situacija sa DSLR aparatima. Mozda za koju godinu bude DSLR full frame po cijeni danasnjih 'entry level'.
Da nacnem novu temu u ovom postu? DSLR protiv prosumer?:)

Ako imas svu tu minolta opremu prava je steta uzeti bilo sta osim 5D ili cak 7D (koji je u Nemackoj smesno jeftin). Koji 3-4 godine? U svetu digitalije to je bre dug vremenski period...

ja sam se bas bio nalozio na taj 7D ali me razbilo to sto sam citao po forumima da ima dosta primjeraka sa tehnickim problemima (back focus, front focus,pa onda problemi sa blicem...).a ovdje kod nas nit servisa,nit garancije.to mi je malo rizicno. A sad jos minolta 'ispade iz igre'...

Minolta nije ispala iz igre. Uradili su najpametniju mogucu stvar i vratice se Dynaxi jos mocniji nego sto su bili.

Problemi postoje sa svim aparatima. To nije razlog za neuzimanje 7D. A inace servisira ih BG elektronik.

Uzimaj KM DSLR i ne brigaj o prosumerima, mala je razlika u ceni, obzirom da imaš objektive i blic šteta bi bilo ne iskoristiti ih na digitalnom telu. DSLR vs prosumer u tvom slučaju svakako DSLR

KM 5D je toliko dobar i povoljne cene sada da je to strasno. Kako nema garancije? Sigurno ima, ako kupis gde treba. Mozda ces cekati na neki popravak, ali ne kvari se to svaki cas, nije to auto. No, to moze da bude razlog, sto jes-jes.
Da budes miran sa S9000 3-4 godine? O cemu ti pricas? Pa godisnje se toliko napreduje da su 3-4 godine u dalekoj buducnosti. Uzmi 5D i imas sansu da budes miran vise godina.

naravno da ne moram da kupim u mojoj firmi,ali cu dobiti izvjestan popust,a preko moje firme,ovlascenog zastupnika fuji-ja imam obezbijedjen servis,a i najvise vjerujem garanciji koju mi da moja firma,logicno.

Garancija koju dobijas ne zavisi od tvoje firme vec od ovlascenog fuji servisa to jest "DS" Servis u Zetskoj 11 Bg.i koliko ja znam svi koji prodaju pomenute modele izdaju identicnu garanciju!

pa dobro,gdje bi mi savjetovali da kupim km 5D?
Zivim u crnoj gori. Ima li u BG ovlasceni prodavac za konica minoltu? i da li ima servis?

Shta znachi ovlashceni prodavac ? Bilo gde da kupish bilo koji aparat sa garancijom, idesh uvek u isti servis (koji radi tu marku aparata). NIje bitno gde kupish, bitno je samo da dobijesh garanciju...

ja mislim da je vrlo bitno gdje se kupuje,jer kad kupujes bilo gdje moze ti se desiti da sa tom garancijom mozes obrisati....

Pa sigurno necesh dobiti garanciju na toalet papiru :) Ako ne znash kako treba da izgleda prava garancija, zeznuce te i onaj u najvecoj prodavnici...

hm,prava garancija...zelim da zivim u zemlji gdje ce postojati samo garancije,a ne prave i krive garancije.
Nemam pretenzija da glumim inspektora o odsjeku za suzbijanje falsifikata:)
Nego da se mi vratimo fotografiji,a ovo prepustimo policiji:)
Interesuje me da li je neko od vas imao iskustva sa ove dvije minolte (5D i 7D) i kakvi su utisci?

Ja sam koristio 5D nekoliko dana i utisci su bili sjajni. Odlicna masina.

Vrh Dno