Šta je novo?

Fuji S2000hd ili Nikon P80

symbad

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2004
Poena
619
Postovanje svima,
Treba mi pomoc oko izbora aparata i rekoh da se obratim svim vama koji ste strucniji od mene. Ne znam koje su oznake ovih aparata u Srbiji, ja ih kupujem u USA i dao sam USA oznake:
1) Fuji S2000HD http://www.amazon.com/Fujifilm-Fine...=sr_1_1?ie=UTF8&s=photo&qid=1239708026&sr=1-1

2) Nikon P80 http://www.amazon.com/Nikon-Coolpix...=sr_1_1?ie=UTF8&s=photo&qid=1239708452&sr=1-1

Stvar bi trebalo da je prosta, hocu da kupim onaj koji je bolji.
Nisam pro, ali ni amater i hocu da uzmem jedan od ova dva, pomoc bi mi jako znacila.
Unapred svima hvala,

Vlada.

Imam Fuji s2000hd oko 6 meseci i potpuno sam zadovoljan. Pravi sasvim dobre fotografije, a video zapis u HD rezoluciji (16:9 format) je sasvim korektan, mada je ograničen na 15 minuta. Ultrazum 15x sa stabilizacijom takođe pravi dobre snimke.
Još i dan danas koristim stari Nikon coolpix 3100 koji pravi oštru sliku sa vernim bojama (naročito crvene i narandžaste).
Kao običan korisnik nemam zamerke za Fuji. Dobar je.

^^
Zum je u obrnutoj proporcijalnosti prema kvalitetu slike na tom zumu a i uopste :d

^ Naravno, shto veci raspon zuma/fizichki manji objektiv, loshije fotografije, sve preko 10x treba izbegavati...

Nikona u tim amaterskim klasama generalno treba izbegavati, a ovaj Fuji je jedan od najloshijih njihovih modela, uzmi bilo kog Canona ili Panasonica za te pare, i imacesh bolji aparat. A najbolja kupovina/najbolji aparat je polovan Fuji S6500..

Poslednja izmena:
^
Upravo.
Na tom "24x" zumom bi ti izgledala slika kao neki teski krop.

^ Naravno, shto veci raspon zuma/fizichki manji objektiv, loshije fotografije, sve preko 10x treba izbegavati...

Nikona u tim amaterskim klasama generalno treba izbegavati, a ovaj Fuji je jedan od najloshijih njihovih modela, uzmi bilo kog Canona ili Panasonica za te pare, i imacesh bolji aparat. A najbolja kupovina/najbolji aparat je polovan Fuji S6500..
Hvala, video sam Fuji S6500, zapazio sam da ima dobru velicinu senzora. Njega cu definitivno razmotriti, ali novog ne polovnog :)
Hvala puno na savetima i odgovorima!

Jeste stariji model, i teshko da cesh ga naci novog, a sa Amazona ti u ovu zemlju nece slati, jedino ako si negde preko..
U USA sam ja, tako da mi nije problem da kupim sa amazona. Malopre sam bio u Best Buy-u i mnogo mi se svidja Nikon P90, ali ako svi kazete da je taj ultrazoom beskoristan, ne znam sto bih ga onda kupio. Canon G10 izgleda dobro i ima karakteristike kao Fuji 6500.
Videcemo jos par dana imam da odlucim.
Hvala svima jos jednom.

Driver: poslusah tvoj savet i uzeh u razmatranje Panasonic DMC-FZ28K! Procitao sam lom review-a i svi ga hvale. Sada, ima 18 x zoom, a ovde svi pricaju kako je taj veliki zoom losa stvar.
Moje pitanje je: koliko je 1/1.7" senzor bolji od 1/2.33" ?

Puno hvala.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja da sam u Ameriku, zaista se ne bih mlatio sa tim prosumer aparatima, ako hoces idijota kupi neki Canon ixus ( tog tipa ) da je zgodan za nosenje, nije glomazan a pravi fine fotke ! A ako hoces nesto ozbiljnije kupi dslr ! Ja iskreno taj zum na mom bivsem Panasonic fz8 nisam koristio
,jer dok ja onim tockicem zumiram pa dok ubodem koji mi zum odgovara, smorim se i ja i to sto slikam, zgrada orone itd ... :)

Ja da sam u Ameriku, zaista se ne bih mlatio sa tim prosumer aparatima, ako hoces idijota kupi neki Canon ixus ( tog tipa ) da je zgodan za nosenje, nije glomazan a pravi fine fotke ! A ako hoces nesto ozbiljnije kupi dslr ! Ja iskreno taj zum na mom bivsem Panasonic fz8 nisam koristio
,jer dok ja onim tockicem zumiram pa dok ubodem koji mi zum odgovara, smorim se i ja i to sto slikam, zgrada orone itd ... :)
Ma *****a vec imam, ixusa nekog, ne znam ni koji je. Hocu ozbiljan aparat da uzmem sa dobrim socivom i senzorom i mislim da je S9000 upravo to :)

Posle mnogo razmatranja i vasih cenjenih saveta: Fuji S9000 je narucen. Malo stariji model, ali mislim da je pravi izbor obzirom na mogucnosti ovog aparata. Videcemo uskoro :)

Ma kakve veze ima shto je stariji model, sada ti recimo jedan dzepni fuji F31 realno vredi bar 500e kada ga uporedish sa danashnjim aparatima te klase :)

S9000 je stigao i sta reci osim da sam odusevljen. Opalio sam par snimaka na auto, S and A mode i sve je fantasticno, mada imam dosta da ucim, ne snalazim se ponajbolje, a manual book i nije bas usefull. Ima mnogo dugmica na telu, sto je dobro i sve se odatle i kontrolise, ali ce mi biti pain in the neck da sve to naucim :)
Sada ne znam koje baterije da kupim: da li Sanyo Eneelop neke nove hibridne ili obicne rechargeable od 2700 Mah?
Da li da uzmem XD ili Compact Flash karticu jer prima obe?
I jos jedno pitanje za one koji su imali priliku da se igraju sa doticnim modelom: kako da pokrenem i izvadim displej iz lezista, nece nikako da izadje, a strah me da zapnem da ga ne izlomim :)

Poslednja izmena:
xD ili CF, pa ne znam je li svejedno, ja koristim CF na S9100, a xD na S6500 i S9100 mnogo brže upisuje RAW nego S6500, da li zavisi od formata kartice ne znam :S:

dusplej relativno lako izlazi, ali je zglob precizan i krut, i pretpostavljam da znaš da se pomera samo u veritaklnom pravcu (naginje se na gore i na dole), tj ne rotira se oko neke poprečne ose.

baterije - ja bih ipak uzeo Eneloop, pošto mi se desi da me obične generičke od 2700mAh izdaju brzo, ako malo odstoje.

:wave:

xD ili CF, pa ne znam je li svejedno, ja koristim CF na S9100, a xD na S6500 i S9100 mnogo brže upisuje RAW nego S6500, da li zavisi od formata kartice ne znam :S:

dusplej relativno lako izlazi, ali je zglob precizan i krut, i pretpostavljam da znaš da se pomera samo u veritaklnom pravcu (naginje se na gore i na dole), tj ne rotira se oko neke poprečne ose.

baterije - ja bih ipak uzeo Eneloop, pošto mi se desi da me obične generičke od 2700mAh izdaju brzo, ako malo odstoje.

:wave:
Ma obzirom da ja mnogo putujem i da znam da napravim i po 200-300 snimaka dnevno, uzecu ja obe, jer S9000 prima 2 kartice istovremeno. Compact Flash ima za $30 od 8GB + XD od 2GB i to je to.
Hvala za baterije, uzecu te hibridne. Displej cu isprobati :)
Poz

za prostor ne brini, na CF karticu od 4GB u najboljem kvalietu (ne RAW) staje skoro 900 snimaka, na 10GB ima da spakuješ slika i slika :)

P.S. U meniju aparata se bira da li se koristi xD ili CF kartica, a provereno mogu obe da stoje u njemu istovremeno :)

za prostor ne brini, na CF karticu od 4GB u najboljem kvalietu (ne RAW) staje skoro 900 snimaka, na 10GB ima da spakuješ slika i slika :)

P.S. U meniju aparata se bira da li se koristi xD ili CF kartica, a provereno mogu obe da stoje u njemu istovremeno :)

Super, ja vise volim XD jer je jednostavno izvadim iz aparata, ubacim u lap i prebacim slike, ali kupicu i CF posto je jeftina, a velicine je 8GB pa neka stoji unutra. Samo ja jos da nacuim da slikam sa ovim cudom :)

Vrh Dno