Šta je novo?

Fuji Finepix S8100 fd

andrejic

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2006
Poena
301
Drugari,
da li neko ima iskustva sa ovim modelom? Da li je Fuji u sustini kvalitetan brand ili ne? Jako me je zainteresovao njegov opticki zoom 18x i da li toliki zum remeti neku drugu performansu.

Hvala unapred.

V.

Nije dovoljno samo da je Fuji kvalitetan brend da bi svaki model bio dobar, ovo je jedan od najgorih njihovih modela, a taj 18x zum je jedna od mogucnosti koja je kriva za to.

obichan ccd kao njegov stariji brat s8000fd.
Sto kaze driver njesra.

Tako je.
Velika je razlika između SuperCCD aparata i "običnih" CCD-a. Koliko su prvi dobri, toliko su drugi loši, ne previše, recimo jednako loši kao i svi drugi konfekcijski UZ-maši.
6500fd je poslednji UZ koji je Fuji izbacio, a da je bio stvarno nešto posebno. Naredni modeli mu nisu bili ni prineti, osim što su imali više MPix (na isto velikom senzoru - lošiji kvalitet) i veći UZ (na isto kvalitativnom staklu - lošiji kvalitet). Dakle, lošiji kvalitet senzor i optike, kompenzovan sa sve više elektronike i obrade u samom aparatu. Po meni, jedno veliko njesra. Trka u MPix-lima je definitivno postala marketinški IN, čak i u DSLR svetu.

Poslednja izmena:
Hvala vam na savetima.
Ja sam amater, slikam samo cerku, porodicu, rodjendane i kucna privatna desavanja. Jednostavno sam hteo da moj stari Canon A510 zamenim za klasu boljim i sa mnogo vise "zumnim" aparatom. Pre 4 godine sam ga platio oko 250 kinti a sada vidim da su toliko DSLR aparati srednje klase.

Nije mi bitna pikselaza, fasciniraju me opticki zumovi :)

Dakle, sta mi preporucujete u tom cenovnom rangu (230-280)? Neki Nicon, Canon ili Olimpus, ili neki drugi Fuji?

Hvala jos jednom

Polovan s9600/6500 fuji
Canon s5is
ili stekaj jos malo para pa kupi neko polovno telo kao npr.
Nikon d40 ili canon 300/350d i neki polovni objektiv sa dobrim rasponom.
Pozz.

Nazad
Vrh Dno