Pošto sam se dosta igrao sa oba ( a vlasnik sam s6500 ), prave preporuke jednostavno nema.
Cena im je približna, moraš ti da odlučiš šta ti treba.
S6500 mane:
1. retardirani meniji i komande koji bespotrebno usporavaju podešavanje ISO, White Balance i drugih bitnih opcija koje umeju puno da znače tokom fotkanja.
2. Totalni amater navikao na point&shoot dobiće očajne fotke ( bar dok ne nauči prednosti s6500 ).
3. Veličina. ( ume da smeta nekima )
Canon S5 IS mane:
1. Relativno brzo ćete dostići maksimum koji pruža ovaj aparat,
a onda ne gine DSLR.
2. Kontrola zuma dugmićima smara ( u odnosu na s6500, gde je sve manuelno ).
3. Nije na nivou s6500 kada je u pitanju low-light fotkanje, niti generalan kvalitet fotografija.
Poenta je da sa s6500 možete postići kvalitet uporediv sa nekim DSLR-ovima, dok S5IS
jednostavno nije na tom nivou, ali je Canon svakako prijatniji za svakodnevnu upotrebu, point & shoot stil fotkanja sa S5 daje fotke koje zadovoljavaju, interna obrada JPEG je veoma veoma prijanta za svačije oko, a meniji i komande su pesma.
Kako mislish loshe primerke ?
Nezadovoljan ovim Fujijem mozesh da budesh samo ako nishta ne znash o fotografiji niti te interesuje da nauchish neshto osim da stisnesh jedno dugme da bi napravio fotku. Fuji nije za takve ljude, Fuji je za one koji sve znaju o fotoaparatima a nemaju za DSLR ili imaju zelju da sve nauche.
Ne zezaj. Ima primeraka s6500 koji daju goru sliku nego oni Olympusi koje ti pljuješ. Koliko se sećam ima i na ES okačeno nekih slika koje su apsolutno ispod svakog nivoa.Kako mislish loshe primerke ?![]()
Pa kad kupuješ polovan verovatno još lakše nego da kupuješ nov - jednostavno isprobaš. Otprilike se zna kakva slika može da se očekuje od ispravnog primerka u pogledu oštrine, hromatskih aberacija itd. Pretraži po Internetu da bi stekao što bolju predstavu o kvalitetu slika. Razume se da nećeš pristati na kupovinu aparata koji ne možeš da testiraš.Kako onda covek da promasi takav primerak?
Ih, znači da ne pratiš taj deo scene. Pogledaj na dpreview koliko ima priča o tome. Kad se uzme da se objektivi i dan-danas prave polumanuelno i da je vrlo verovatno da se manje pažljivo sve to radi nego kad se pravi npr. neki L objektiv, onda je valjda jasno da bi bilo čudo da propusta nema. A kad uzmeš kakve su male dimenzije delova prosečnog kompakta, onda i relativno mala nepreciznost može da izazove popriličan poremećaj na slici.Nikada josh nisam chuo za loshe primerke bilo kakvog ne-DSLR aparata a josh da je toliko primetno.
Ja se zalažem da se uzme 100 primaraka istog modela i da se oni temeljno testiraju pa da se vidi kolike su razlike u redovnoj prodaji, ali niko to ne želi da finansira.Ma ako ti je dokaz losheg primerka digitalversus sa 2 razlichita modela aparata (ma koliko oni na papiru bili isti), zaboravi tu celu prichu![]()
Pa evo, naveo sam konkretan primer. Mislim da se čovek nije ni žalio nego je okačio fotke na ES, a fotke su bile čista katastrofa. Onda je, koliko se sećam, i kozmo komentarisao da njegov primerak ni slučajno ne daje tako lošu sliku.Ja prvi put cujem sada od wiz011 o falicnim s6500.
Nisam nesto video po netu da se ljudi zale...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari