Šta je novo?

Fuji F20 ili Panasonic FX01?

narednik

Čuven
Učlanjen(a)
11.04.2005
Poena
630
Dvoumim se izmedju ova dva modela,
Panasonic ima lep objektiv i stabilizaciju, dak mnogi hvale Fuji
pritom Fuji je i jeftiniji dosta, a ja sam se u prvi mah primio na Panasonic :(
:wall:

Fuji je upotrebljiviji, Panasonic je fancy-ji :)

U slucaju ova dva Panasonic je i upotrebljiviji :p

Sta je kod Panasonica dobro sto se meni svidelo:
1. vrlo brz aparat
2. wide i stabilizacija
3. odlicna baterija
4. guta jeftine SD kartice
5. ima odlicnu zastitu za ekran

Jedina mana je malo vishe shuma - ali ako je za slikanje iz ruke a da nije po nekim katakombama - ovo je odlican izbor ! ;)

Od ovoga shto si naveo jedino je wide ugao ono shto je stvarno bolje kod Panasonica. ISO ne da moze da nadomesti nepostojanje stabilizacije, vec je mnogo upotrebljiviji, a shto se tiche ostalog, baterija na Fujiju je bolja od bilo koje baterije iz kompakta, SD kartice jesu jeftinije, ali su zato i manje kvalitetne i nesigurnije od xD, dok zashtita za ekran kod Fujija nije potrebna, jer ima tvrdu zashtitnu plastiku koja se teshko moze izgrebati.

Shto se tiche katakombi, pa visoki ISO ne sluzi samo za to, vec za bilo koju situaciju koja nije po dnevnom svetlu, a takvih je previshe. Zato je u realnom radu Fuji upotrebljiviji, kao shto vec rekoh :)

Poslednja izmena:
Baterija na Fujiju je bolja od bilo koje baterije iz kompakta, SD kartice jesu jeftinije, ali su zato i manje kvalitetne i nesigurnije od xD, dok zashtita za ekran kod Fujija nije potrebna, jer ima tvrdu zashtitnu plastiku koja se teshko moze izgrebati.

Shto se tiche katakombi, pa visoki ISO ne sluzi samo za to, vec za bilo koju situaciju koja nije po dnevnom svetlu, a takvih je previshe. Zato je u realnom radu Fuji upotrebljiviji, kao shto vec rekoh :)

Sto se tice baterije kod konkretno tog modela Panasonica - sta imas od zamerki na istu?
Imao si taj aparat u rukama i nema potrebe da hvalis Fuji kada je na FX01 baterija iznad proseka !

Sto se tice nesigurnosti SD kartica (koje su skoro 3x jeftinije) kako to da meni na mojih 5 SD kartica nikad nije doslo do bilo kakvog problema, a da mi se pokvarila bas jedna xD sa Fujija A205 ? Ova tvdrnja ti je rekla kazala :p

Sto se tice prelistavanja slika na samom aparatu Fuji tu moze da prdne FX-nula-kecu pod njegov wide :d

Znam da lobirash za Fuji aparate na svakom koraku - ali izmedju ova dva modela i nema nesto puno covek da razmislja da bi izabrao bolji ;)

ISO jeste vazan - ali nije presudan faktor prilikom odabira koliko ti potenciras na toj prici ...

P.S.
Svaki ciga svoga konja hvali ;)

Poslednja izmena:
Znachi ako za najbolji aparat kazem da je bolji, automatski lobiram ? :)

Fuji je jednostavno najupotrebljiviji aparat, pitanje je samo da li si ti zadovoljan sprzenim facama u tunelu. Ako jesi, FX01 je odlichan za tebe, za mene nije jer ochekujem vishe, i to mi samo Fuji omogucava, nijedan drugi kompakt.

Zavisi za šta treba aparat. Fuji ima veliku prednost unutra, sa ili bez blica. A za napolju možda bude Panasonic zanimljiviji.
Meni recimo treba mali aparat za nošenje na ture biciklom. I tu bi mi FX-01 više koristio nego F20. Ne zanima me slikanje ljudi unutra, tzv. socijalne prilike, gde F20 briljira. Za retke takve prilike imam 20D. Opet, velikom broju ljudi baš to treba - "Pera i devojka na žurci" i sl.

Ja ne znam choveka kome ne treba indoor snimak, a uglavnom je indoor vishe od 50% zastupljen kod vecine, pa tako sve osim fujija i otpada..

Vrh Dno