Šta je novo?

Fuji 602 S & DV Panasonic MD 9000

SCOUT

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
620
Naziv je tako nekako...Koja mu je okvirna cena,gde kod nas ima da se nadje,da li vredi te pare,i uopste da li vredi uzimati...

Nisam siguran ni da li je ovo tacna oznaka...uglavnom znam da u oznaci ima 9000...i koristi DV kasete...Koja je cena,da li je ima u Srbiji i uopste kakva je...

Izvinite na nepreciznim oznakama...ali verujem da cete se snaci...
Hvala unapred....ocekujem Stefana u vezi kamere ;)

Pozdrav :wave:

Za Fuji ne znam, ali za MD9000 mogu samo da ti kazem... BRATE BEZI OD TE KAMEREEEE!!!
Ima je moj drug, kvarila se posle 3 meseca, cekao na popravke jos toliko itd.
Ajde to, nego sto zaista ima ocajan kvalitet slike, a kad je uzmes u ruke shvatis da so dobio deciju igracku velikih gabarita. Plastika, plastika i plastika.
Nista lepo o toj kameri.
Za taj novac mozes uzeti neku Sony PC1xx ili bolju.

Pozdrav!

ok,hvala...jel neko radio sa ovim digitalcem...koliko vidim dosta je hvaljen...

Da, dosta je hvaljen, ali mislim da se više ne prozivodi.

Sada imaš u tom rangu Fuji S7000.

Cale nasao za 500 evra...jel ok cena...
Video sam na fujifilm.co.yu da je u S7000 ubaceno sve dobro sa 602S...i jos "ponesto"...

S602 za 500€ je sjajna cena za jedan zaista odlican aparat!
Ja ga vise cenim od, npr., Canona G5.

Ako ne ciljas na SLR klasu aparata, Fuji 602 i s7000 su sigurno najbolja kupovina.
I Olympus 5060 je jako lep aparat (ako ti je bitno to sto ima sirokougaoni objektiv), ali je malko precenjen kod nas.

dbaja je napisao(la):
Ako ne ciljas na SLR klasu aparata, Fuji 602 i s7000 su sigurno najbolja kupovina.
I Olympus 5060 je jako lep aparat (ako ti je bitno to sto ima sirokougaoni objektiv), ali je malko precenjen kod nas.

komentar gazde luminous landscape-a michael-a na njegovom forumu:

`I haven't mentioned it anywhere before, but I received a Fuji 7000 for review when it first came out a couple of months ago.
I never reviewed it because it was so terrible in almost every respect. I simply sent it back to Fuji with polite thanks.`

nego da pitam, da li se i tebi desava da na s7000 display zastane u trenutku autofokusiranja?

majka je napisao(la):
komentar gazde luminous landscape-a michael-a na njegovom forumu:

`I haven't mentioned it anywhere before, but I received a Fuji 7000 for review when it first came out a couple of months ago.
I never reviewed it because it was so terrible in almost every respect. I simply sent it back to Fuji with polite thanks.`

Svako ima pravo da se pose*e po necemu o cemu nema pojma.
Jel' taj Michael mozda amerikanac? Ako jeste, onda se i ja po njemu...

nego da pitam, da li se i tebi desava da na s7000 display zastane u trenutku autofokusiranja?

Kako mislis da display zastane, pa nije to HP ;)
Ne znam u cemu je smisao tog pitanja, pa u toku autofokusiranja (koje je uzgred jako brzo u odnosu na konkurenciju) ne bi trebao ni pomerati aparat jer time samo zbunjujes aparat - ako si postavio da tacka u centru snimka sluzi za automatsko fokusiranje.
Vidi uputstvo, tamo imas lepo objasnjeno kakve stvari nisu pogodne za autofokus i tu se preporucuje rucno fokusiranje.

dbaja je napisao(la):
Kako mislis da display zastane, pa nije to HP ;)
Ne znam u cemu je smisao tog pitanja, pa u toku autofokusiranja (koje je uzgred jako brzo u odnosu na konkurenciju) ne bi trebao ni pomerati aparat jer time samo zbunjujes aparat - ako si postavio da tacka u centru snimka sluzi za automatsko fokusiranje.
Vidi uputstvo, tamo imas lepo objasnjeno kakve stvari nisu pogodne za autofokus i tu se preporucuje rucno fokusiranje.

prvo, `hvala lepo` na upucivanju na uputstvo ali ja bih da preskocimo vredjanje...

imao sam ja na umu pre kupovine i taj tvoj aparat ali sam posle nekih divnih komentara sa uticajnih mesta odustao od prosumer fuji modela...

dakle, red bi bio da prokomentarises tvrdnje ljudi koji su testirali taj aparat i utvrdili: `I did notice that both the LCD and EVF pause for a second when you halfway-press the shutter release button, which may be a problem for action shots.`

tvoj to ne radi?

majka je napisao(la):
prvo, `hvala lepo` na upucivanju na uputstvo ali ja bih da preskocimo vredjanje...

imao sam ja na umu pre kupovine i taj tvoj aparat ali sam posle nekih divnih komentara sa uticajnih mesta odustao od prosumer fuji modela...

dakle, red bi bio da prokomentarises tvrdnje ljudi koji su testirali taj aparat i utvrdili: `I did notice that both the LCD and EVF pause for a second when you halfway-press the shutter release button, which may be a problem for action shots.`

tvoj to ne radi?

Ej, pa nisam ni mislio da vredjam, vec mi svi imamo ruznu naviku da prvo sve cackamo pa kad vidimo da ne radi nesto a nista drugo ne pomaze, tek onda pogledamo uputstvo. I ja tako radim, na zalost.
Na srecu (moju) moj aparat nema ni tu "falinku" kao ni onu da za samo jednu noc proguta baterije cak i ako ga ne ukljucujes, a imas CF karticu.
Fuji je S7000 revidirao i serija u kojoj je i moj aparat niti guta baterije niti freez-uje displeje (ni trazilo ni lcd).
Fuji je sam rekao da preporucuje koriscenje XD kartica (pretpostavljam zbog gore navedenog problema). U prvoj seriji mozda je bas to razlog smrzavanja, ko zna...ali stvari se dogradjuju, to je bas lepa stvar.
Nego, ne bih da bilo ko pomisli da ja nekog nagovaram na ovaj aparat, pa necu ni komentarisati stvari. Uzmi sto ti je drago, meni je sve jedno. :wave:

ako su sredili taj detalj, onda je to druga prica...

ne znam ni sam, cela koncepcija Fuji prosumer digitalaca meni se ne svidja. cudne iso vrednosti, naduvana super ccd zvaka i jos neki detalji...

anyway, i mene je prosla zelja da preporucujem aparat koji sam uzeo [F717]...
umalo da me jednom zbog njega uhapse, steta sto ga nisu pravili crnog...
to mi je najveca primedba :D

mada uopste ne nameravam da ga menjam...nije to procesor ili graficka...treba se usmeriti na fotografisanje umesto na isprazno uporedjivanje sa onim sto imaju drugi...

pare su ionako `bacene` [niko od prisutnih ne zivi od fotografije] pa se ne treba zamarati `kiselim grozdjem` i razbijati glavu oko toga...
:wave:

majka je napisao(la):
mada uopste ne nameravam da ga menjam...nije to procesor ili graficka...treba se usmeriti na fotografisanje umesto na isprazno uporedjivanje sa onim sto imaju drugi...

pare su ionako `bacene` [niko od prisutnih ne zivi od fotografije] pa se ne treba zamarati `kiselim grozdjem` i razbijati glavu oko toga...

Bravo.

majka je napisao(la):
...treba se usmeriti na fotografisanje umesto na isprazno uporedjivanje sa onim sto imaju drugi... pare su ionako `bacene` [niko od prisutnih ne zivi od fotografije] pa se ne treba zamarati `kiselim grozdjem` i razbijati glavu oko toga...
Retko se čuje glas razuma na ovom forumu gde su skupljeni uglavnom tehno-manijaci i hobisti ;), pa takve poruke treba dodatno istaći. Dakle, koliko ima smisla dati para na foto-aparat (da ne širimo temu na ostale igračke)? Pored profesionalnih fotografa koji naplaćuju to što njima rade i gde je ulaganje poslovna odluka - ima tu i filozofsko pitanje 'koliko vrede uspomene?'.

Svojevremeno sam kupio (za mene skupi) Canon G2 kad se dosta putovalo (što privatno što službeno) po egzotičnim zemljama. Da to nije isklikano kao da bi pola troškova za aranžmane bilo bačeno (cena fotoaparata uz njih ne izgleda više tako velika). Potom se rodilo dete, bez (dobrog) digitalca i CD rezača ne bi se dovoljno zabeležilo odrastanje koje se dešava samo jednom... itd.

Da se vratimo na temu moj savet je da ne uzimas S602 jer je Fuji S7000 ipak solidan pomak na bolje ponjavise zbog novog CCD cipa,a cena mu je vec solidno ispod 600evra sa garancijom 1god,za tako malu razliku u ceni cini mi se da je greska uzeti S602.Inace I Fuji S602 i S7000 su meni najomiljeniji aparati u visokoj amaterskoj klasi zbog FENOMENALNOG video snimka,i brzine rada aparata

Poslednja izmena:
majka je napisao(la):
anyway, i mene je prosla zelja da preporucujem aparat koji sam uzeo [F717]...
umalo da me jednom zbog njega uhapse, steta sto ga nisu pravili crnog...
to mi je najveca primedba :D

Lepo receno. Kada bi se po kvalitetu fotoaparata merio kvalitet fotografa, onda bi samo najbogatiji bili dobri fotografi zar ne?
Dovoljno je prouciti dobro aparat, prihvatiti njegove mane - sa dobrim osobinama je lako i bice dobrih slika.
Ja sam do skoro sasvim dobre fotografije pravio i sa samo 2.1Mpixela. Sto je najvaznije, aparat je zaradio 5 puta vise nego sto je kostao.
Videcemo sta ce novi doneti osim dobre zabave...

dbaja je napisao(la):
Ja sam do skoro sasvim dobre fotografije pravio i sa samo 2.1Mpixela. Sto je najvaznije, aparat je zaradio 5 puta vise nego sto je kostao.
Videcemo sta ce novi doneti osim dobre zabave...

Ista stvar i kod mene. Ultraflat_ je odrađen sa Canonom A40 i dosta fotografija odatle sam bez problema štampao u 13x18 i prodao kao takve. Niko nije ni posumnjao da je u pitanju PnS digitalac, mislili su da je ili SLR ili čak dSLR. :)

Poslednja izmena:
Sublimed je napisao(la):
Ista stvar i kod mene. Ultraflat_ je odrađen sa Canonom A40 i dosta fotografija odatle sam bez problema štampao u 13x18 i prodao kao takve. Niko nije ni posumnjao da je u pitanju PnS digitalac, mislili su da je ili SLR ili čak dSLR. :)

posto te izasla onolika farba :D

[super su]

Nazad
Vrh Dno