Šta je novo?

Fuc..ng sideband i fast writes

AthlonXP

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
620
Imam plocu Chaintech 7AJA2 (je.. maj..) i graficku asus 7100 Magic ( MX200 ).

U programcicu WCPU pise da je Fast Writes i Sideband Adressing podrzan ali je iskljucen. Znam i da mi kartica podrzava te stvari i cak sam u biosu maticne ukljucio Fast Writes ali i dalje je isto. Nece pa to ti je. Pitanje : Da li postoji neki tweaker (a probao sam Power Strip, RivaTuner itd..) ali ni jedan nemoze ili nece da mi promeni te dve stavke u "enabled". Ili mozda treba da se nesto upise ili promeni u Registry bazi ?

Thanx ;)

Meni je uspelo na MX-u da ukljucim Fastvrite pomocu NVmax pa ti savetujem da probas sa njim.
Mene muci momentalno isti problem ali na Radeonu pa ako neko zna pomocu kojeg programcica da ga ukljucim slobodno neka kaze ;). Inace u BIOS-u je namesteno fastvrite na ON i programi za testiranje mi prijavljuju da je hardverski podrzan, ali ja kolko vidim nemam mogucnost da ga ukljucim jer mi je ta opcija zatamnjena tj. nedostupna?!

FastWrites treba da ukljuci ploca.
SBA NIJE NIKAKO podrzan od strane MX kartica. Ukljucili to pomocu programa ili bilo kako(modifikacija BIOS-a npr) to NE funkcionise. Mada ume da zablokira karticu(kazu neki po netu).

radus je napisao(la):
Meni je uspelo na MX-u da ukljucim Fastvrite pomocu NVmax pa ti savetujem da probas sa njim.

Kako ti je uspelo? Kod mene je ta opcija nedostupna, ali koliko vidim chekirana je.

Jednostavno u BIOS-u sam stavio fastwrite on, onda sam u NVmax-u dobio mogucnost da stikliram tu opciju sto sam i ucinio. Od tog momenta su mi svi programi za testiranje prijavljivali da je fastwrite ukljucen, a sto se tice 3D Marka 2001 na testovima sam dobio oko 20 poena vise (2622) na ovoj mojoj konfiguraciji samo sto je umesto Radeona bila Inno MX 200/200 MHz pod Win 2K, Dx 8.1, Detonatori 23.11....

Vrh Dno