Šta je novo?

FTP - Nemoguce ostvariti konekciju?!

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2004
Poena
319
Pozdrav,

Ne mogu da ostvarim FTP konekciju sa bilo kojim serverom.Ok, mislio sam u pocetku da je u pitanju Total Commander (mozda sam nesto zeznuo).Skinuo sam par FTP programa (CuteFTP, SuperFTP...) ali isto. Onda kontam, mozda je to zbog antivirus-a ili zbog Microsoft Internet Firewall-a. Iskljucim sve zivo ali ponovo. Onda sam mislio da sam kojim slucajem u msconfig-u zabranio autorun nekim nepoznatim fajlovima pa zbog toga nece. Sve ih ponovo ukljucim i nista...Imam vec sajtova da uploadujem, a FTP konekcija zeza?!Inace imam kablovski modem! IP parametri uredu, mada ne vidim kakve to veze ima sa ovim. Ubacio sam proxy, ali probao sam i bez njega, tako da nije ni on...

Ima li neko od Vas resenje?

Unapred HVALA!

Isti problem ceo dan (18.02.05). Ne mogu da se konektujem ni na Verat ni na neke strane FTP-ove.
Provajderi YUBC i Beotel.

Total Commander ponekad uspe da se konektuje, ali onda izbaci "List" i tako stoji duuuugo i onda prikaze prazan folder FTP root-a...

desavalo mi se i ranije, ali je problem bila Zone Alarm pro...sada definitivno nema veze sa ZAP...

Mislis da je to do nasih provajdera?

Mislim pokusao sam na :

VeratNET
Neobee
Loopia?!

Nemoguce?!

Zvao sam ih sve i kazu mi da je sve OK?!!!!!!

POMOC!!!!!

www je napisao(la):
Ne mogu da ostvarim FTP konekciju sa bilo kojim serverom.
Za početak treba staviti 'passive FTP', u Total Commanderu je to Configuration/Options/FTP/Use passive mode by default... pa onda ići dalje.

Upravo sam probao sa "Configuration/Options/FTP/Use passive mode by default"!!!!

Javlja mi : "Connection call failed!"

Isto kao i pre?!

STA SADA?

Uspeo Sam!!!!

Konacno sam nashao problem! Post-ovao sam novu temu pa ako Vas zanima resenje...Pogledajte sami!!!

Ukoliko je ZAP problem moze ili pasiv mode, kao sto Zormi rece, ili smanjiti nivo u internet zone na Medium.

Poslednja izmena:
Vrh Dno