Šta je novo?

ftp home server - kako?

links

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2007
Poena
304
Dakle trazio sam po bench forumu nista konkretno nisam uspio da nadjem na ovu temu, u tutorialima na netu se nisam najbolje snasao ma da sam sve radio, ali nisam uspio. E sad imam adsl konekciju i to , sve uslove ispunjenje , komp drzim 24/7 upaljen , dakle to je to , od programa koristim serv-u i ws_ftp, imam dynamicki dns, posto je u pitanju adsl router , forwardovao sam port tcp 21 , ali nece , ne mogu da pristupim ftp serveru sa udaljene tacke, koja se ne nalazi u mrezi , molim za pomoc. unaprijed hvala

Koliko se ja razumem, treba ti javna ip adresa. Ja sam pokusavao nesto slicno sa wirelessom i web serverom pa mi nije radilo. Valjda zavisi i od provajdera tj. njegovih uredjaja. Ako gresim neka me neko ispravi.

A jesi pustio port 21 kroz firewall ? i da li kako Marvin kaze - imas uopste pristup svojoj masini od spolja ?

Ja sam to uradio na sledeci nacin:
1. www.dyndns.org, prijavis se (free) i registrujes domen
2. Skines DynDNS Updater ili ako u routeru postoji podrska za DynDNS onda ga podesi da obavesti DynDNS o promeni IP adrese.
3. Na routeru forwarduj port 21 i otvori port 21 na firewallu.
4. Na PC-u instaliraj neki FTP server. Ja preferiram open source resenja pa sam stavio Filezilla FTP Server.

Kod podesavanja routera vodi racuna da li router zna da preslika port. U FTP protokolu, router mora da preslika lokalnu adresu na spoljnu, i lokalni port na spoljni. Kosultuj se sa www.portforward.com za detalje.

Nazad
Vrh Dno