Šta je novo?

Fsc amilo 2528 xa problemi sa grafičkom i servis System one?

duckaducka

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2007
Poena
301
Drugari,
imam problem sa gore napomenutim modelom laptopa, zvao fujitsu i oni mi predložili da šaljem na servis u firmu http://www.s1see.com/srb/aboutus.html

Inače problem je sledeći:

Konstantni problemi sa grafičkom kartom i zagrevanjem iste, zbog čega se posle određene
opterećenosti javlja Blue screen of death. Nakon bsod-a ne postoji mogućnost podizanja sistema
dok temperatura grafičke ne opadne. Pri prvom koraku dizanja sistema javljaju se vertikalne linije i
blinkanje underline-a na crnom ekranu.
Problem je kratkoročno rešen silikonskim trakama i pastom, ali samo privremeno, kasnije problem
se ponovo počeo pojavljivati, identičan problemu sa početka. Zadnjih dana ne postoji mogućnost
čak ni dizanja sistema.

Šta kažete koliko je realno da će uspeti da reše problem ovi iz system one-, ima li ko kakva iskustva sa njima, i koju realno cifru za rešavanje problema da očekujem, izuzev dijagnostike koju su mi rekli već koliko je?

Hvala i pozdrav,
Miloš

Drugari,
imam problem sa gore napomenutim modelom laptopa, zvao fujitsu i oni mi predložili da šaljem na servis u firmu http://www.s1see.com/srb/aboutus.html

Inače problem je sledeći:

Konstantni problemi sa grafičkom kartom i zagrevanjem iste, zbog čega se posle određene
opterećenosti javlja Blue screen of death. Nakon bsod-a ne postoji mogućnost podizanja sistema
dok temperatura grafičke ne opadne. Pri prvom koraku dizanja sistema javljaju se vertikalne linije i
blinkanje underline-a na crnom ekranu.
Problem je kratkoročno rešen silikonskim trakama i pastom, ali samo privremeno, kasnije problem
se ponovo počeo pojavljivati, identičan problemu sa početka. Zadnjih dana ne postoji mogućnost
čak ni dizanja sistema.

Šta kažete koliko je realno da će uspeti da reše problem ovi iz system one-, ima li ko kakva iskustva sa njima, i koju realno cifru za rešavanje problema da očekujem, izuzev dijagnostike koju su mi rekli već koliko je?

Hvala i pozdrav,
Miloš

ocigledno da nema fujitsu lapova bas mnogo pa ti niko ne odgovara svi imaju asuse i vecina je u kimtecu na servisu. sta si uradio na kraju nosio si uradili su nisu...

To nije problem koji je nastao radom ili nekim drugim faktorom, vec problem samog dizajna te ploce/kartice/laptopa... tesko da se tu nesto moze uraditi osim da se nabudzi neko aktivno hladjenje..

Ti mozes sam da probas da uzmes postolje za laptop koje ima u sebi ventilator 12cm.

Ja imam ovaj laptop. Neverovatno je koliko je on bucan, odn. ocigledno ima dosta problema sa zagrevanjem. Ventilator za hladjenje se upali vec posle par minuta i non stop radi. Moj dekstop racunar je tisi od laptopa. I ja imam problem da ako se racunar ugasi ne mogu da ga upalim nekoliko minuta dok se malo ne ohladi. Doduse, ja nisam imao problema sa grafickom. Ali generalno, prilikom komplikovanijih crteza ili 3d modela on se dosta uspori (mozda i zbog pregrevanja - ako je to moguce). Ipak ovaj racunar ima 3BB RAM-a i ne bi trebalo da ima problema sa takvim stvarima.

Какви су се показала та постоља за лаптопве и јесу ли она бучна?

Nisu bucna, uzmes sa 12cm ventom... a efikasnost je solidna mada ako je tezak problem sa pregrevanjem nece pomoci jer ne bije direktno na chipove vec na plastiku dole...

Odneo sam laptop na servis pa čekam odgovor od njih.
Inače probao sam sve, cooler master fan podloga sa dva coolera, veći cooler i sve to, kvar mislim da je ozbiljniji, drugar predpostavlja da su otišli lemovi na grafičkoj (popustili) vremenom od silne toplote koju je emitovala grafička i procesor, mada posle odgovora iz SyOne-a videćemo šta je bilo na kraju.
U svakom slučaju objaviću na forumu da znaju ljudi ako bude neko imao sličan problem.

Pozdrav,
Miloš

Vrh Dno