Šta je novo?

FSB/Hyper Transport Bus

Srle22

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2012
Poena
225
Interesuje me koliko brzina prenosa podataka kroz FSB utice na brzinu rada celog sistema? Zbunjuje me jedan konkretan podatak. Ja imam MB MSI 760GM-P21(FX) koja ima 5200MT/s preko FSB. Maticna ploca GA-970A-DS3P koja je po performansama i ceni znatno iznad pomenute ploce, ima 4800MT/s preko FSB. Koliko ova razlika utice na brzinu rada racunara i zbog cega je brzina FSB na ovoj boljoj ploci manja u odnosu na plocu nize klase? Meni se cini da je ovaj parametar veoma bitan, pa zato pitam, jer mi ovaj podatak deluje nelogicno.

Poslednja izmena:
Skoro da nema razlike tj. neces je primetiti u realnom radu... :)

Nije u pitanju fsb već hiper transport odnosno komunikacija na nivou procesor grafika čipset . Ta vrednost bi bila veoma bitna da je u pitanju setup sa dve ili više high end grafičkih kartica ali u tvom slučaju sa samo jednim slotom razlika je nemerljiva

Nije u pitanju fsb već hiper transport odnosno komunikacija na nivou procesor grafika čipset . Ta vrednost bi bila veoma bitna da je u pitanju setup sa dve ili više high end grafičkih kartica ali u tvom slučaju sa samo jednim slotom razlika je nemerljiva

Ok, ali ova kartica podrzava crossfire. Sta se dogadja ako sutra dodam jos jednu graficku? Ako prosirim RAM na maksimalno podrzanih 32GB? Da li ce i tada ovaj protok hyper transporta biti dovoljan da sve glatko funkcionise?

Nazad
Vrh Dno