Šta je novo?

FS AmiloPRo v2030

ssholovic

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
309
Imam jedno pitanje. Posedujem laptop Fujitsu Siemens AmiloPro V2030, koji fabricki ima 256 MB ram, sa tim da je aktivno oko 190 MB jer ima integrisanu graficku karticu. Ono sto mene interesuje jeste da li neko zna, da li je u ovaj racunar moguce ugraditi jos dodatnog rama.
hvala

Moze, laptop ima dva SODIMM lezishta od kojih ti je jedno popunjeno modulom od 256MB a drugo trenutno prazno. Memorija na njemu je proshiriva do 2GB (2 x 1GB)
Moja preporuka je da, ukoliko je laptop pod garancijom, odnesesh ga kod prodavca i zamolish njega da instalira dodatnu memoriju i istestira je. Tako necesh rizikovati gubljenje garancije. U suprotnom, moracesh sam da ga otvorish, pogledash koji je modul u pitanju (verovatno neki DDR2 na 533) i nadjesh isti/slichan i potom ga istestirash nekim programom tipa goldmem.
Pozdrav!

Puno ti hvala. I po mom misljenju je najbolje da odnesem to kod prodavca, jer, iskreno ne bih da se bakcem sa tim, da je obican racunar u pitanju, stavio bih nema problema, ali ovako, ne bih. Jer mi mozes reci gde mogu da se nadju cenovnici RAM memorije xa laptop?
hvala

U svim bolje opremljenim firmama mozesh naci memoriju za laptop. Ne znam gde se nalazish, ali evo, orijentacije radi:
SODIMM DDRII 512MB PC533 je oko 65 eura, dok je ista ali 256MB oko 35.

Nazad
Vrh Dno