Šta je novo?

FS Amilo Li 1718 - Usb & WiFi ne rade nikako

polossan

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2009
Poena
320
Машина стара једно 2 год.
Докле није дошла до мене пре 2 дана имала на себи, од када је купљен легалан Vista Home Basic OEM .
Проблем који је довео лап до мене је био што му није радио ни један, од 4, Усб прикључака дуже од месец дана. Такође није радио ни WiFi (пробана комбинација Fn+F2) мада по речима особе чије је лап то никад и није коришћено-обраћана пажња пошто је имао Адсл.
Проблем са Усб-овима је тај да невезано шта се убаци у њега, било флеш, харддиск, миш, тастатура ил штампач комп никако не препознаје тај уређај.
Стално пријављује > devices pluged into the usb ports are not recognised.

Прва ствар која ми паде на памет беше Биос
Веома оскудан ал опет нема опције типа искључи све Усб портове тако да није до њега.
Елем, онда сам покушао преко live дистрибуција да видим у чему је проблем. Подигне се Убунту, Кнопикс ил Хиренс небитно, опет иста ствар - сви усб портови не прихватају ништа. Чудно ал ајде.
Пошто је особа сачувала податке са компа (нарезала на пар дискова) рече ми да слободно мењам систем.
Форматиран диск, стављена 7.ица пронађени сви драјвери ал опет Усб ни један не ради. WiFi пријављује да је искључен ал не може ни на једну комбинацију да се укључи.
Форматиран диск, стављен Убунту ниједан Усб прикључак не ради.
Форматиран диск, стављен Хр, пола драјвера фали, опет ни један прикључак не шљака.

Консултована немачка подршка FS - по њима проблем је највероватније у матичној плочи. Пошто је лапу истекла гаранција, немци израчунаше трошкове поправке-замене плоче (ако је проблем до ње) на 224,75е

Да ли је неко имао сличне проблеме ?

Хвала Унапред на саветима.

Да одговорим сам себи за случај да се неком деси нешто слично овоме.
На плочи је отишао southbridge.
Цена поправке је око 80е у сервису у Бгд-у.

Vrh Dno