Šta je novo?

FS Amilo L7320gw - ne prolazi post nakon 2-3-1 beepova

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Prijatelj me zove - amilo l7230gw star oko godinu ipo, vise nece da dize sistem, nakon sto se bez najave ugasi. Pri paljenju se okrecu ventilatori, lampica svetli, startuje se hd, ali nakon serije od 2-3-1 kratka beepa nista se ne desava (ne pali se monitor). Kaze da mu se to povremeno desavalo i da nakon stajanja proradi. Danas je bilo posebno toplo pa mi se cinilo da je mozda pregrevanje usled nakupljene prasine.
Vidim da ovi beep kodovi uglavnom znace problem sa memorijom. Covek je vadio bateriju, vracao nazad ali nista. Nakon nekog vremena zove me i kaze da je uspeo da mu se upali i da startuje wxpsp2, ali se ubrzo ugasio, pa opet samo beepovi. Na FS forumu su opisali ovakve probleme, nekima je pomoglo ciscenje i primena paste na cpu, a nekima samo promena ploce (ovo poslednje se ne odnosi se bas na l7320gw).

Jel neko imao slican problem?

Hvala

Poslednja izmena:
Nadji neko parce memorije (256mb ili sta god da mozes da nadjes), zameni i probaj...

Mislim da ce to skoro sigurno da resi problem...

Hvala twix, u medjuvremenu sam ukapirao sledece.
1. Goldmem prolazi
2. Racunar je iznutra cist (nema prasine).
3. Izgleda da je nekakav "kontaktni" problem - jer kada se kuca po tastaturi, pri malo snaznijem pritisku ekran dobije plavkastu nijansu i tanke svetlije linije. Povremeno se nakon toga blokira (ali ne ugasi) pa se nakon gasenja sa power tastera, i ponovnog paljenja javljaju navedeni 2-3-1 beepovi. Kada se tako nesto desi obicno pomaze pomeranje racunara i cimanje monitora! Recimo, ukoliko probate da sa stola stavite racunar na kolena, gotovo sigurno ce se desiti da se blokira. tako da sa ovim racunarom mozete da radite ako vrlo nezno kucate. Covek koji ga koristi vrlo retko to cini, vec uglavnom koristi samo misa pa je ovo primecivao povremeno.

Kod mene, masina bez problema odradi testove - sve dok ne pocnem da je koristim.

Flat kabl?

Poslednja izmena:
Flat kabal bi samo gasio/palio/brljavio monitor, ali ne bi trebao da blokira sistem niposto...
U krajnjoj liniji mozes da stavis eksterni monitor i da probas onda da cimas laptop, i mislim da ce se gotovo sigurno "onesvestiti"...

E sada, ja sam ovde imao jednog lika kome je laptop brljavio skoro slicno kao taj tvoj...uradio sam memtest koji je trajao,i trajao, i prolazio uspesno bez ikakvih problema....nakon ispitivanja svega ostalog sam na brzinu samo zamenio memoriju (stavio drugi cip) i zacudo sve je pocelo da radi fantasticno (stabilno i normalno), tako da sam od tada veoma sumnjicav kad dodjem do programa za testiranje memorije....pre testiram tako sto stavim drugu i probam onda.....

Naravno, ono sto bi jos mogao da proveris su zaista kontakti, ali to moras da odneses u servis, da je "snime" pod lupom...

Nazad
Vrh Dno