Šta je novo?

frustracija

Dr Sidious

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2007
Poena
320
Vec dva dana preturam po forumima trazeci kako da podesim utorrent.U samom postupku konfigurisanja prijavljuje da se bilo koji port koji ukucam ne moze koristiti.Pokusao sam sa gomilom drugih klijenata ali nista.Torrent samo stoji na nuli prijavljujuci da nema odgovora.
Od skoro sam na wireless Gromnet provajderu :S: ,onesposobio sam i kerio PF ali nista.Ima li neko neku ideju ili link?

nemoj ovo uzeti za 100% sigurno, ali mislim da su shupci iz Gromneta zabranili p2p veze, tako da od torenta nema nicht. nadji drugog provajdera ili se strpi da ti dodje adsl.

eventualno, prosvrljaj po forumu - mislim da sam video negde da je moguce promeniti portove za pristup i ukljuciti enkripciju, ali...

Da bi ti uTorrent dobro radio, mora daj neki port (nije bitno koji izabres) da bude otvoren. Firewalli na kompjuteru te obicno pitaju da li hoces da dopustis odredjenom programu da koristi port ili neces i to nije problem. Tvoj problem je najverovatnije to sto ti je port zatvoren od strane provajdera (sto je vrlo moguce jer je u njihovom interesu da onemoguce masovni download) ili imas neki ruoter/NAT koji ti nije podesen. Kako god, imas sajtove koji mogu da ti testiraju odredjeni port i kazu ti da li je otvoren ili ne. Koliko mi se cini, i sam uTorrent ima neko dugme gde te odvede na svoj sajt koji potom proveri da li ima vezu na tom portu. Inace, ukoliko ti port nije otvoren, slaba ti je vajda od torrenta uopste.

uTorrent ima "to dugme" ali probao sam dosta portova no ni jedan nije otvoren,znaci tu ne mogu ic da preduzmem:wall:

Nazad
Vrh Dno