Šta je novo?

Frozen Throne @1680x1050

Agr3ssor

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
Mozda nekome zatreba, neki mozda vec znaju, a potrebno je uraditi sledece:

Try doing the following:
1) Make sure the resolution you want to run is supported by your graphics drivers.
If you can select a resolution in your Operating System, then it is supported.

2) Backup your registry, in case something goes wrong.
START > Run > regedit > file > export

3) Change Warcraft 3's resolution manually.
START > run > regedit

While in the Windows Registry Editor (regedit), locate:
HKEY_CURRENT_USER > Software > Blizzard Entertainment > Warcraft III > Video

4) Make below change in decimal format:
(Right click > Change > select "decimal" > fill in new value)
refreshrate = 60

Other values you may like to try if it doesn't appear to work:
60Hz
72Hz
75Hz
85Hz (Warcraft default)

Kod mene sve radi ali po pokretanju ugrice u opcijama mi stoji na 640x480, verovatno iz razloga sto sama igra u opcijama ne podrzava vecu rezoluciju od 1280x1024 tako da sam to ignorisao

:wave:

Ovo je nesto nejasno odradjeno.
Gde se ovde menja rezolucija? Ja vidim samo promenu refresh rate-a.

Treba da se uradi sledece:

Find the entry for reswidth and double click. Choose the "decimal" option to convert the number out of hex. Set this value to "x" (make sure you chose decimal!)

Find the entry for resheight and double click. Choose the "decimal" option to convert the number out of hex. Set this value to "y" (make sure you chose decimal!)

U ovom primeru "x" bi bio 1680, a "y" 1050

Da li ovo radi i za neke druge igre.

Verorvatno da da, samo lokacija u regeditu je drugacija u zavisnosti od igre.

btw meni bez ovog moda u igri kao max rezoluciju nudi 1600x1200 pa ga vozim tako, a ovaj mod sam primenio na laptopu koji ima wide screen.

Poslednja izmena:
Ovo je nesto nejasno odradjeno.
Gde se ovde menja rezolucija? Ja vidim samo promenu refresh rate-a.

Treba da se uradi sledece:

Find the entry for reswidth and double click. Choose the "decimal" option to convert the number out of hex. Set this value to "x" (make sure you chose decimal!)

Find the entry for resheight and double click. Choose the "decimal" option to convert the number out of hex. Set this value to "y" (make sure you chose decimal!)

U ovom primeru "x" bi bio 1680, a "y" 1050

Pa dobro i ja sam se snasao iako nije pisalo :D Zaboravio sam to da dodam

A jel razvuceno na wide ili je "prirodno"?

Nazalost slika je razvucena bas kao i u battlefieldu2, mada kada se navikne covek posle mu svi budu mrsavi likovi na standardnim 4:3 :d

Da razvucena jeste, ali zato nije mutna.

A jel moze da se stavi da odsece sliku sa strane kao kod filmova u 16:9 kada se gledaju na 4:3

Ma ne nego da mi zadrzi aspect ratio i da mi bude dve crne pruge sa strane, posto ovih dana kupujem wide monitor a uzasno me nervira razvucen warcraft.

Može. Monitor moraš povezati preko DVI ulaza, i samo u kontrol panelu drajvera za grafičku izaberi u "digital panel" (ili kako se već zove) sekciji da čuva aspect ratio kod 4:3 i 5:4 rezolucija. Preko VGA ulaza ne može.

Poslednja izmena:
Hvala, ionako sam planirao da uzmem sa monitor sa DVI.
pozz

Može. Monitor moraš povezati preko DVI ulaza, i samo u kontrol panelu drajvera za grafičku izaberi u "digital panel" (ili kako se već zove) sekciji da čuva aspect ratio kod 4:3 i 5:4 rezolucija. Preko VGA ulaza ne može.

Da ali koju onda rezoluciju staviti u registry? 1400x1050 (otprilike). Meni nije uspelo ovako... Probao sam i da dodam tu custom rezoluciju u windowsu i nece da se doda :d Jel nekome uspeo?

1680x1050 jednostavno sux u war3 zbog loseg aspekta. Znaci zelim 4:3 odnos i sacuvano preslikavanje pixela 1 na 1. Moze li to nekako :D

1680x1050 jednostavno sux u war3 zbog loseg aspekta.

Meni je bas naprotiv mnogo bolje tako jel sam navikao i nebih se vracao na normalno. Kad gledam na 19icu pored sve mi je sabijeno i mrsavo :d

Ocu da kazem da bi se svako vec posle dva dana navikao i prihvatio tu sliku za normalnu!

Da ali koju onda rezoluciju staviti u registry? 1400x1050 (otprilike). Meni nije uspelo ovako... Probao sam i da dodam tu custom rezoluciju u windowsu i nece da se doda :d Jel nekome uspeo?
Ne bi trebalo ništa da menjaš. Znači u igri izabereš npr. 1024x768 i dobićeš sliku po sredini, a za odnos stranica, centriranje i crne ivice brine se "hardver".

Meni je bas naprotiv mnogo bolje tako jel sam navikao i nebih se vracao na normalno. Kad gledam na 19icu pored sve mi je sabijeno i mrsavo :d

Ocu da kazem da bi se svako vec posle dva dana navikao i prihvatio tu sliku za normalnu!

Znaci nema sanse da bilo sta da gledam sto nije u originalnom aspect ratio, to mi jednostavno previse smeta i ide na zivce.

@Voodoo

Poenta je u tome sto i igram u 1280x960 npr i to je u aspekt ratio-u pravilnom, tj sa dve crne strafte, jelte, ali bih hteo pixel odnos 1:1, ali nece nikako 1680x1050 sa 2 crne strafte, odnosno to ispadne 1400x1050 otprilike.

Onda prosto uključi da pored čuvanja aspect ratia ne razvlači sliku već da crta 1:1, i u igri izaberi 1280x1024. Imaćeš dve pruge po 200 piksela levo i desno, i dve pruge po 13 piksela gore i dole, što je sasvim prihvatljivo.

I meni je smetala razvucena slika jedno vreme ,a onda kad sam se navikao ,sto bi kolega Proday rekao ,nemos se navici na normalni aspect ratio.
Btw ,ko god je video od drugara kako izgleda tft na 22" i 1680x1050 momentalno mu se svideo...:D

Ne moze se igra naterati da pokazuje wide rezoluciju nikako(po meni) iz prostog razloga jer wide pokazuje 'vise slike' od standardne,a tu je vec ipak softverska implementacija u pitanju.Ovo resenje koje je voodoo naveo je prihvatljivo jer stvarno je uzas kad se slika toliko strechuje.
S druge strane ne verujem da ce Blizzard ikada ubaciti podrsku za wide rezolucije jer bi tada igraci koji poseduju wide monitore bili u prednosti.

Ne moze se igra naterati da pokazuje wide rezoluciju nikako(po meni) iz prostog razloga jer wide pokazuje 'vise slike' od standardne,a tu je vec ipak softverska implementacija u pitanju.

IMa program koji omogucava da se pokazuje uprawo taj wide tj vise slike, ali ga nekoristim jel ga punk baster vidi kao nedozvoljenog u bf2

A jel taj program samoza bg2? To dodje kao neki patch.ja sam rekao da ne moze 'trikom' tj menjanjem registry da se dobije wide rezolucija u igri u kojoj nije podrzana iz prostog razloga sto za taj visak slike treba jos nesto da se uradi da bi se pokazao.

MA program moze u vise igara ali ga nekoristim zato sto je nedozvoljen za bf2. NEznam tacan naziv koga interesuje neka googla!

Nazad
Vrh Dno