Šta je novo?

Frostbite - "novi" Battlefield engine

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
515
Još jedan next generation 3D engine! Predivno!

Prilozi

• 1132_0001.jpg
    1132_0001.jpg
    301.1 KB · Pregleda: 159
  • 1132_0003.jpg
    1132_0003.jpg
    168.9 KB · Pregleda: 142
  • 1132_0005.jpg
    1132_0005.jpg
    325.5 KB · Pregleda: 117
  • 1132_0006.jpg
    1132_0006.jpg
    343 KB · Pregleda: 121
  • 1132_0007.jpg
    1132_0007.jpg
    241.6 KB · Pregleda: 126
Dobri shotovi, ekstra izgledaju!

BF-a nikad dosta ;) Odlične slike...

Ma u najavama sve izgleda dobro ... do ne dodje u ruke :p onda vidis da je starije bolje :d

p.s. na tolikm prostranstvu jedino dolazi u obzir neki World War 3 ?!

Poslednja izmena:
Za sada niti jedna igra FPS, mi nije bila ni priblizno dobra kao BF2,izasao je i nastavak BF 2142,ali ni on nemoze da se meri sa BF2! To mi je stvorilo problem,koju god novu FPS igru uzmem da igram,prvo sto konstatujem:"ovo je sra.. naspram BF2",jako tesko se nateram da je odigram! Jedina do sad koja me je inpresionirala je STALKER! Novi BF ce morati da bude mnogo bolji od starog da bih presao na njega,sudeci po slikama mnogo obecava!:wave:

Za sada pise da izlazi samo za ps3 i 360, ali na beyond3d-u sam video neki dokument sa prezentacije (ne secam se tacno, mislim da je amd bio organizator) u kome se jasno vidi da se igra razvija i za PC. Mrzi me sad da iskopam, mozda Nedjo bolje zna o cemu pricam.

Poslednja izmena:
Ovaj novi BF: Bad Company će biti konzolaška igra i to u Single Player fazonu uglavnom. Uopšte mi nije jasno zašto su se odlučili na taj korak s obzirom da nema veze sa onim što BF serijal teba da predstavlja - multiplay, teamplay, masovna makljaža i vozila. Možda zato da bi prodali novi engine još nekome, kao - "vidite: od ovog može da se napravi i dobra SP igra, kupite naš engine umesto Unreal 3 engine-a", a možda je i konzolaško tržište isplativije? :-/ BF engine se do sada pokazao kao odličan za modovanje i možda su konačno skapirali da je došlo vreme da bi trebali to i da unovče? Ne znam, ali bi bilo šteta kada bi se odustalo od ovog što je BF serijal bio do sada...

@MarkoUbica - vidiš, ja imam totalno drugačiji pogled na BF - svaki novi deo je sve bolji (da se ne ponavljam zašto, već sam pisao o tome u BF2142 temi) i kada sam juče ponovo probao da igram BF2, posle BF2142 mi izgleda totalno suvoparno i dosadno. BF2 je bio dobra igra u svoje vreme, ali (opet, stvar ukusa) meni više nije (dobro, ajde, par modova još uvek mogu da mi izvuku ovu igru iz prašine po nekad) ;)

Poslednja izmena:
Ma u najavama sve izgleda dobro ... do ne dodje u ruke :p onda vidis da je starije bolje :d

p.s. na tolikm prostranstvu jedino dolazi u obzir neki World War 3 ?!

A neka prostranstava! Skučeni hodnici i linearne igre su mi već dosadili! Nema Battlefield-a bez velikih mapa.

@MarkoUbica - vidiš, ja imam totalno drugačiji pogled na BF - svaki novi deo je sve bolji (da se ne ponavljam zašto, već sam pisao o tome u BF2142 temi) i kada sam juče ponovo probao da igram BF2, posle BF2142 mi izgleda totalno suvoparno i dosadno. BF2 je bio dobra igra u svoje vreme, ali (opet, stvar ukusa) meni više nije (dobro, ajde, par modova još uvek mogu da mi izvuku ovu igru iz prašine po nekad) ;)[/QUOTE]

Kao sto si rekao: "sve je stvar ukusa",postujem svacije misljenje!:)
Kad si spomenuo modove:Jesi li probao Project Rality,mnogo je dobar,ako nisi probaj?
Ja BF2 igram i dan danas na bih-net serveru,i verujem da cu igrati jos dugo! Sta da vam kazem"navuko sam se":D

ova igra ce izaci i na PC! a ovaj naslov je samo radni naslov "BF" je tu samo kao referenca na to ko je pravi

ma nek izadje i na pc-u ali nek ne zaborave da naprave i pravi battlefield.

Kad si spomenuo modove:Jesi li probao Project Rality,mnogo je dobar,ako nisi probaj?

Jesam ;) to je jedan od dva dobra moda :) Drugi je POE2. Juče sam probao i novi Desert Combat (tj. Desert Conflict) i ono je katastrofa od moda.

Jesam ;) to je jedan od dva dobra moda :) Drugi je POE2. Juče sam probao i novi Desert Combat (tj. Desert Conflict) i ono je katastrofa od moda.

Da POE2 je odlican,Desert nije nesto,takodje ima i OPK tu ima nasa vojska,kao borba nasih protiv Nemaca na Kosovu! Ali Reality,je odlican,mozda bi trebali da na taj fazon urade novi,dosta bi realnije bilo sto se napucavanja tice,kao i svega ostalog,svidja mi se to 1-2 metka i pada meta,a ne ono ceo okvir pa nista:wall:

A neka prostranstava! Skučeni hodnici i linearne igre su mi već dosadili! Nema Battlefield-a bez velikih mapa.

Jesi u pravu ... ali problem u velikim mapama i prostranstvima ( mislim ) da je sledeci : Trcanje, znaci moraces ( kao i u pravom ratu, ko ne zna ) da prasinaris poprilicno sto kad je comp u pitanju zna da bude smorno poprilicno, probajte INF only na mapama 64 p ?!
Jednostavno velike mape moraju da se igraju sa vozilima a onda se pojavljuje sledeca opasnost, duzina same igre, na tolikim mapama ce biti problema oko spawna !! gde, na koga i slicno.
i mislim da ce biti potreban broj igraca od min 128 / 128 da bi bilo " igrivo " a gde sakupiti toliko njih ??!!

p.s. najpopularnije mape u bf2 su " City " mape, znaci sve velike mape su dozivele " igracku " propast ... ne zbog neigrivosti nego zbog ludaka koji se negde zastekaju iza nekog drveta i ubiraju statistiku

Jesi u pravu ... ali problem u velikim mapama i prostranstvima ( mislim ) da je sledeci : Trcanje, znaci moraces ( kao i u pravom ratu, ko ne zna ) da prasinaris poprilicno sto kad je comp u pitanju zna da bude smorno poprilicno, probajte INF only na mapama 64 p ?!
Jednostavno velike mape moraju da se igraju sa vozilima a onda se pojavljuje sledeca opasnost, duzina same igre, na tolikim mapama ce biti problema oko spawna !! gde, na koga i slicno.
i mislim da ce biti potreban broj igraca od min 128 / 128 da bi bilo " igrivo " a gde sakupiti toliko njih ??!!

p.s. najpopularnije mape u bf2 su " City " mape, znaci sve velike mape su dozivele " igracku " propast ... ne zbog neigrivosti nego zbog ludaka koji se negde zastekaju iza nekog drveta i ubiraju statistiku

To je tacno,ljudi izlaze sa servera kad pocne da se ucitava neka "kineska mapa",sve su velike! Ako neuspes da uzmes avion ili helikopter najbolje ti je da izadjes sa servera!
Najbolja mapa je Karkand,a ona je gradska!
Mislim,da ce morati da odrade dobro prevoz na tako velikim mapama,da ubace vise vozila,kako se masa ne bi smarala trckarajuci unaokolo,dok ih neki "ustekani" neubije!:crash:

Delimicno bih se slozio sa gornjim postom i dodao:

Velike mape su izdominirane od strane aviacije i tenkova bas zbog toga sto se avioni i helishi spawnuju svakih par sekundi i zbog toga sto su prejaki. Sa druge strane imate pesadiju i armore koji "trpe" sve vreme to izivljavanje. Instant akcija na gradskim mapama je ono sto masa trazi.

A sto se tice izbalansiranosti tenk/pesak/vazduhoplov ... onaj ko je igrao PRM 0.5 zna o cemu pricam, negde na pola puta od bf-a do ofp-a.

To je tacno,ljudi izlaze sa servera kad pocne da se ucitava neka "kineska mapa",sve su velike! Ako neuspes da uzmes avion ili helikopter najbolje ti je da izadjes sa servera!
Najbolja mapa je Karkand,a ona je gradska!
Mislim,da ce morati da odrade dobro prevoz na tako velikim mapama,da ubace vise vozila,kako se masa ne bi smarala trckarajuci unaokolo,dok ih neki "ustekani" neubije!:crash:
Problem sa velikim mapama je odlično rešen u BF2142 - mnogo brzih vozila, praktično se za svakog nađe po neko, plus odličan balans između vozila, tako da dominacija vazdušnih ili bilo kojih drugih jedinica više ne postoji. Isto su dosta popularne urbane mape (Berlin je recimo moderni Karkand), ali se i "ruralne" poprilično igraju i do sada na tim mapama ni jednom nisam osetio smaranje kao u BF2 kad neko uzme neko vozilo i počne da siluje ko lud jer ovde i pešadinac može da učini razliku i ske**a smarača (ako zna kako, naravno).

Izgleda da su vremenom naučili kako da izbalansiraju igru i zbog toga mislim da će sledeći BF biti još bolji nego ovaj sada BF2142. ;)

Poslednja izmena:
Problem sa velikim mapama je odlično rešen u BF2142 - mnogo brzih vozila, praktično se za svakog nađe po neko, plus odličan balans između vozila, tako da dominacija vazdušnih ili bilo kojih drugih jedinica više ne postoji. Isto su dosta popularne urbane mape (Berlin je recimo moderni Karkand), ali se i "ruralne" poprilično igraju i do sada na tim mapama ni jednom nisam osetio smaranje kao u BF2 kad neko uzme neko vozilo i počne da siluje ko lud jer ovde i pešadinac može da učini razliku i ske**a smarača (ako zna kako, naravno).

Izgleda da su vremenom naučili kako da izbalansiraju igru i zbog toga mislim da će sledeći BF biti još bolji nego ovaj sada BF2142. ;)

Kod mene je,mozda, malo problem sto nisam jlubitelj tako daleke buducnosti(u razvojnom smislu),u BF2142 sve mi je nekako mracno i ta izmisljena oruzja i vozila,u startu imam odbojnost neku prema takvim igrama,sto neznacui da su te igre lose! Ja sam ljubitelj vremena od WWII,pa do sadasnjosti,sve igre koje su vezane za taj vremenski period u startu imaju prednost kod mene!

Ja se iskreno nadam da ce novi BF biti bolji od prethodnih!:banana:

Oh, pa ovi shotovi su zaista fenomenalni i dosta obećavaju. Nadam se da će i igrivost novog nastavka biti dobra :)

Hmm...ima jako malo informacija. Sve vezano za BFBC je cudno...znaci treba da izadje ove godine a iamli smo prilike da vidimo samo par screenova i jedan trailer. Spekulise se na kojim platformama ce raditi...ima sp i mp...nema mp...mp ce podrzavati do 24...ne cekaj 50 igraca...hmmm.

odakle vam da nema mp ? Covek je u interview-u rekao da ce se fokusirati I NA sp... Ja to prevodim kao "pored mp-a cemo se ovoga puta baciti malo i na sp sa pricom" :)

Procitaj sve sto je do sada pisano o igri...Prvo je saopsteno da ce igra namenjena SP igracima sa jako "lepom" kampanjom itd...sto je totalno suludo jer na zapadu tesko da ce neka igra koja je isljucivo SP imati bilo kakvu znacajniju prodaju. Ubrzo zatim usledilo je sturo saopstenje da ce ipak biti MP ali se ne zna za koliko igraca...
Sve u svemu videcemo kada izadje. Iskreno ne ocekujem nista specijalno...bice zilion bagova itd...ipak je to EA...Vise ocekujem od ETQW i FFoW

Vrh Dno