Šta je novo?

Frontlines: Fuel of War

Overkill

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2004
Poena
320
Na proslogodisnjem E3 sajmu izmedju ostalih najavljena je igra Frontlines: Fuel of War. U pitanju je FPS igra koja se razvija za PC, Xbox 360 i PS3.
Bliza buducnost, dve super sile-Western Coalition (US/EU) i Red Star Alliance (Kina i Rusija) i globalni rat za naftu. Ukratko to je radnja ove igre koja neodoljivo potseca na BF2, Battlefield 2142 kao i na ET:QW. Naime FoW koristi slican sistem otkljucavanja oruzja kao malo pre pomenute igre.
Evo i kratkog pregleda sta nam donosi ova igra.
Single Player, Multi Player, urbano ratovanje, ne linearni gameplay, Squad based teamplay (opcionalno), takticke nuklearne rakete :), mogucnost pozivanja vazdusne podrske odnosno napada, zvucna zadrska (udaljene eksplozije odnosno prvo vidite eksploziju pa tek posle izvesnog vremena cujete zvuk) itd...
Postoji 6 klasa vojnika :
- Assault
- Heavy Assault
- Sniper
- Anti-Vehicle
- Special Ops
- Close Combat
Tu je jos gomila raznog oruzja kao i vozila. Inace igra je planirana za jesen 2007.
Vise informacija o FoW na zvanicnoj web strani http://www.frontlineswar.com/
Za one sa slabijom konekcijom evo par smanjenih slicica

Prilozi

• M1A3.jpg
    M1A3.jpg
    116.4 KB · Pregleda: 89
  • RS_Attack_Heli.jpg
    RS_Attack_Heli.jpg
    123 KB · Pregleda: 94
  • ffow2.jpg
    ffow2.jpg
    129.1 KB · Pregleda: 246
  • ffow3.jpg
    ffow3.jpg
    142.6 KB · Pregleda: 261
  • ffow_01_18_07_b.jpg
    ffow_01_18_07_b.jpg
    129.1 KB · Pregleda: 224
Ovo će možda čak i zameniti BF ako igra bude dobra kao što se piše...

Izvadio sam iz martovskog broja "Games For Windows" magazina o ovoj igri (cover story btw). Sjajan prikaz. 1,73 MB

Poslednja izmena:
@Vkozomar - Mislim da će biti u stvari vrlo lako, videćeš i sam kad se pojavi ;)

Likovi koji prave ovu igru su pravili mod Desert Combat (po kome je napravljen BF2) i učestvovali su u pravljenju BF-a 2, a EA ih je pre izlaska same igre otpustio jer su na taj način ugrabili više para. FFoW je u stvari BF3, ako ćemo već tako ;)

Poslednja izmena:
@Vkozomar - Mislim da će biti u stvari vrlo lako, videćeš i sam kad se pojavi ;)

Likovi koji prave ovu igru su pravili mod Desert Combat (po kome je napravljen BF2) i učestvovali su u pravljenju BF-a 2, a EA ih je pre izlaska same igre otpustio jer su na taj način ugrabili više para. FFoW je u stvari BF3, ako ćemo već tako ;)

Gledaj, sve u najavama izgleda jako lepo ali kad se pojavi onda krenu i razocarenja ;) tako su najavljivali sve modove za bf2 cak i PRM 0.5 [pa kad se pojavio dosta " starih " igraca je bilo razocarano, samo kazem da je bf fransiza dosta ispeglana i igriva.
Za vanilu BF2 cak i ne mora vise nikad da se pojavi PATCH, samo da updatuju PB i anticheat softver i vse ce biti OK.

Problem je kad pocnu da stavljaju stvari za koje " misle " da su lose odradili u proslim naslovima pa ne mogu da predvide uticaj tih novih stvari na samu igru e onda tu dodje *****.

Samo kazem, zivi bili pa videli, ja bih prvi izdvojio lovu za takav naslov u " najavi " ali posle par opeklina kazem bolje sacekati :smash:

Ja ne vidim razloga za sumnju s obzirom da su nam ovi likovi doneli 2/2 dobra naslova: Desert Combat i BF2. Doduše, BF2 je podlegao "blagom" peglanju kako bi bio prihvatljiv za što šire narodne mase, ali da su zaista ostavili većinu stvari koje su bile u DC-u, sama igra bi bila dosta zanimljivija i kompleksnija. U to sam uveren 100%. Sada mislim da imaju šansu da izbace 100% svoju komercijalnu igru i mislim da će igra biti hit među BF populacijom. Videćeš i sam ;)

Naravno sacekacemo i videcemo. Iskreno se nadam da ce biti bolje odradjena od BF2 jer mi je isti pomalo dosadio. Sto se modova tice (za BF2) evo vec skoro dve godine cekam FH2...i izgleda cu cekati ko zna jos koliko....preterase ga.

E ne mogu da otvorim link, nego jer otvorena i da li treba da se registrujesh negde gde se to placa?

u nedelju ce nam goranstein napisati malo vise o igri, posto je FP subscriber :)

Onda spojite ovaj i onaj post posto ne znam kako da ga izmenim, a ne razumem ovo sa oglasom bash najbolje, mislim znam otprilike, ali nisam te skroz razumeo.
Goranstein prvo pitanje koje bih zeleo da postavim o igrici je po cemu se razlikuju Assault, Heavy Assault, Special Ops i Close Combat klase, jer ako je Assault neki nabudzeni pesadinac kao i u ostalim igrama ovog tipa, sta kog boga je Heavy Assault, a zar Assault klasa nije od uvek sluzila za unishtavanje vozila, ali ajde ovde to sada kao bolje cine ovi Anti-Vehicle i zar Assault klasa nije namenjena za Close Combat, za sta ce nam onda Close Combat klasa, a Special Ops klasa moze biti neka vrsta mesavine Snajpera i Assaultera, ali bash tacno ne mogu da pogodim, pa te molim da mi malo ovo razjasnish.

@scorpion & ostali:

http://www.youtube.com/watch?v=i9_aWT_gv1w&NR=1

ima jos filmica, ovo je iz multija. Ovo sabija kako je dobro. Zaboravio u momentu sta jos izlazi od MP igara (+ ovo ima i SP )

evo single player...Menije ovo extra. Mislim da ce ovo i Filipenka zadovoljiti (masovni okrsaji, konstantana frka, kad umres prelazis u drugog lika, a kolko kontam ima ogranicen broj likova ali stalno dolaze novi kad predjes odredjeni deo...)

Poslednja izmena:
Ako ovako fercera kad izadje ... By By BF2 :p

ovo ce definitivno biti BEST BUY and WORTH of money :zgran:

Ovo sabija kako je dobro.

Ovo je još bolje nego što sam mislio da će da bude i još jedna igra koja mora da se ima u originalu! :) Ova definitivno preuzima štafetu od Battlefielda.

edit: Jedni problem ovde koji u napred vidim je da će vozila biti metalni kovčezi jer imate milion načina da ih iz neke pritajene pozicije uništite (ovaj i onaj dron, airstrike, EMP, rocket launcher koji puca iza zida itd). Znači, još jedna uglavnom infantry only igra, ali će taj deo biti majstorski odrađen.

Poslednja izmena:
Ovo je još bolje nego što sam mislio da će da bude i još jedna igra koja mora da se ima u originalu! :) Ova definitivno preuzima štafetu od Battlefielda.

edit: Jedni problem ovde koji u napred vidim je da će vozila biti metalni kovčezi jer imate milion načina da ih iz neke pritajene pozicije uništite (ovaj i onaj dron, airstrike, EMP, rocket launcher koji puca iza zida itd). Znači, još jedna uglavnom infantry only igra, ali će taj deo biti majstorski odrađen.

znas kako, dronovi se lako provale, (veliki su, a imas i onu EMP klasu vojnika koji taguju i njih i "gazdu" + da bi imao te dobre dronove igrac mora dosta XP-a da nakupi tokom partije da dobije unlock) a kontam da one vazdusne podrske nece biti na svakoj mapi. Sa druge strane, ako se igra 8 na 8 recimo, a u jednom timu imas njih 3-4 koji ce da igraju sadronovima i air strikovima, ko ce da im brani bazu ? Sa druge strane jedan sedne u tenk i hebava ih, a ostali zauzimaju objective...bice to balansirano, bar se nadam.

PS. Zaboravih sinoc da ostavim link za singleplayer gameplay, ***, lako cete naci na youtube, trazite frontlines 30 minutes gameplay

Poslednja izmena:
Sa 8 ns 8 sigurno neće biti problema, ali sa 16 na 16 i 32 na 32... nadam se da grešim, igra izgleda stvarno super. Šteta bi bilo da je balans uništi, tj. da vozila budu skroz beskorisna.

ne verujem. Za sad su pokazali ofanzivna sredstva i napade, i svi sad vrte istu pricu kao i mi ovde, pa mozemo ocekivati da ce prikazati kasnije kako se braniti od svega toga. Mozda ce samo biti potrebna brzina reagovanja posto dronovi obelezavaju mete na radaru.

Sorry, nisam stigao danas da pisem mnogo a ni da probam igru jer sam kuntao, posto 2 dana nisam oka sklopio. Dakle, ono sto sam uspeo da probam, zaista mi je razvuklo osmeh na licu. Atmosfera je odlicna, napucavanje je mnogo dobro, konacno da kada polivas lika u neposrednoj blizini, bukvalno cujes kako mu ulazi svaki metak u telo. Fora sa izvidjackim letelicama i mini turretima je super, i daje posebnu draz gejmpleju. E sad, ono sto prvo bode oci jeste netcode, koji za sada radi traljavo. Doduse, jako malo je trenutno aktivnih servera, meni izlista tek 10ak, od kojih 4 imaju ping ispod 100, a od ta 4, 3 su prazna. Igrao sam na serveru gde mi je ping bio 150 pa sam bio posebno iziritiran gadjanjem ispred i ostalim glupostima koje visok ping nosi sa sobom. Sniper je fenomenalan, mocno zvuci, prolama se kroz gorje i daje osecaj moci. Neko me pitao za klase. Da, postoji assault klasa, koja ima klasicnu automatsku pusku (klasicnu? oruzja su futuriza, ali naravno, svaka klasa aludira na odredjeno oruzje iz realnosti), dok npr, heavy assault podrazumeva machinegun. Nakon odabira oruzja bira se tzv role, gde se opredeljujete za jednu od 4 opcije, Ground Support, Emp Tech, Drone Tech, Air Support, za koje se, najprostije receno, specijalizujete (nakon odredjeno vremena, i rezultata u igri, otvaraju vam se opcije)

U beti je moguce koristiti vozila, tenkove, ali ne i avione/helikoptere, jedino sto leti jesu drones kojima se upravlja daljinski. Takodje, jos jedna stvar koja mi se ne svidja jeste optika na oruzju, koja, kada se koristi, izgleda isto na svakom oruzju koje je poseduje (naravno, ponasanje nije isto).

Grafika je lepa, igra jos uvek ne radi kako treba (texture se ucitavaju sa zakasnjenjem kako se napreduje na mapi npr., doduse ne uvek), igru pogoni Unreal Engine 3, po defaultu AA ne radi, ali probacu da i to poteram koristeci stare oblivion trikove.
Fizika je dobra, ali bagovita (recimo telo se nakon pogotka vrti do besvesti od inercije pogotka).

Ipak je ovo jos uvek beta, cak ni ne znam za kad se planira izlazak ove igre, i sve to bice popravljeno sigurno ...

2 mape u beti, jedna gradska, druga u brdima ...

Pokusacu da napravim neki filmic sa probranim scenama, ali ne obecavam nista...

Poslednja izmena:
...izlazak je planiran z apolovinu 2008-me :( tako je reko project manager igre dok je prikazivao 30 minute gameplay na WCG-u...

super, taman malo da QW dosadi, pa da se pređe na nešto novo ;)

oce li biti jos podela kljuceva, ja skinuo client a zaboravio da uzmem kljuc, zurio sam i sad kad sam dosao da ga uzmem, cvrc, nema vise, a client skinutl.

Vrh Dno