Šta je novo?

frontier aurora black povezivanje?

Adfines

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2007
Poena
304
Kupio sam nedavno Auroru i zadovoljan sam.Ipak imam jedan problem.Nisu mi povezali lampicu koja pokazuje rad harda i prednja dva usb-a.Moram to sam da uradim a nikad to nisam radio.Imam gygabayt plocu ga-m56s-s3 i u uputstvu za nju sam procitao gde trebam da ubodem za lampicu a gde za usb.Ipak za lampicu postoji + i - a za usb gomila nekih dx- i dx + i power i nema pojma kako ja da znam koji kabal gde trebam da ubodem i koji je od kucista kablic za sta.Moze li neko ko je ovo vec radio da mi pomogne i objasni kako da to ispravno povezem i koji kabal gde da ubacim.Jos jednom kuciste je frontier aurora black.Unapred hvala

Crvena, bela, zelena, crna ti je redosled kablova za USB (sad sam pogledao na mom Frontier kućištu). Redom povezuju VCC (crvena), USB-, USB+ i GND, poslednji kontakt na ploči ostaje nepovezan.

I da dodam... Mene je mučilo to kako je moguće da se hard diskovi tako dobro hlade na kućištu bez otvora s preda. E pa nije bez, oni su smilili fenomenalnu ideju, otvor postoji ali se nigde ne vidi jer je sasvim dole (na "podu", ispod dela gde su vratanca za USB). Taj otvor je tako postavljen da vazduh jednostavno mora da ide preko hardova i zato ih dobro hladi. Jedina nezgoda je to što ovaj otvor lako može da zapuši prašina pa ga zato proveravajte i čistite povremeno. Naravno, protok se može povećati i dodatnim ventilatorom napred, koji na prvi pogled izgleda besmisleno jer zaista ako ne pogledate baš dobro izgleda da napred nikakvog otvora za vazduh nema.

Poslednja izmena:
Znaci crvena power, bela usb-,zelena usb+,crna gnd.Meni jedan prednji usb radi a jedan ne radi.To verovatno znaci da imam 8 onih malih kablova za usb i da za jedan usb nije povezan ovim redom.Ako nesto nisam skontao dobro ti me ispravi.
Takodje ne znam onaj indikator za rad hard diska kako da povezem, tj. tamo imam na ploci po istom principu dva kablica + i - ali ne znam koji je kabal + a koji minus pa ako ti nije tesko pogledaj i to.
Hvala

za hdd led stavi na jednu stranu pa ako ne svetli obrni. ne mozes spaliti nista. a gde se utakne vidi u knjizici koju si dobio sa maticnom plocom.

Meni jedan prednji usb radi a jedan ne radi.To verovatno znaci
To verovatno znači da ti ne radi iz istog razloga zbog koga meni nije radio na istom kućištu. Molim te potraži na searchu moje poruke o tome, da ne napraviš grešku i štetu koju sam ja napravio i da ne gubiš vreme tražeći kvar na pogrešnom mestu.

Vrh Dno