Šta je novo?

Front End (sta su max. mogucnosti starih racunara?)

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Ovde bi da stavljamo sta sve mogu da rade retro racunari.

Evo , ja sam iskopao na comp.sys.sinclair ovo

citat:

I did it. I took Adam Dunkels TCP/IP stack (uIP )and web server and
compiled it for the Zeddy. And now the Zeddy is online (via a serial
port and SLIP protocol, 9600 baud).

And here it is:

http://zx81-siggi.endoftheinternet.org/index.html

da li se racunaju i software-only stvari koje guraju stari hardware do krajnjih granica? :)

Wolfenstein 3D na vanila Atari ST

mislim da je ovo limit za Amigu500 / AtariST sto se tice 3Da sa texturama

jedan mali OFF: "According to id Software programmer John Carmack, the game's engine was inspired by a technology demo of Looking Glass Studios'/Origin's Ultima Underworld from 1991." wikipedia. interesantno, za ovo nisam znao. inace u vremenu posle 16bitnih mashina najboljih 5 igara koje sam igrao su sve od reda dosle iz Looking Glass Studios! :)

jedva sam iskopao ovu temu!! :)

http://www.youtube.com/watch?v=vzm9KkJ5lGI

hm... sta bi to moglo da bude... ?? pa naravno Wolfenstein on ZX Spectrum :shock: :D

mada ne bash na vanila verziji vec na nekoj ruskoj verziji (entagon 256) na 7MHz... :/

meni su i dalje settlersi neprevazidjeni kao nesto sto moze da radi na mc68k sa 1mb rama, remek delo optimizacije, dizajna i programiranja..

stoji!!! iako hoce da zakuca posle 10h neprekidnog igranja :d
+ mogucnost dva misha na A500.... sjajno! (istu stvar na PrCu nikad nisam naterao da radi sa Settlersima dva jer nisam uspeo da se izborim sa IRQuovima, EXE dodacima, HiMemovima... i da ne kazem sta!)

Poslednja izmena:
17h i nijednom da posustane, na mojoj a600 nikada nisu zakucali a igrali smo u duetu mesecima, oni su pored colonizacije razlog zasto sam uzeo amigu..

remek delo!!!!

nama se skucao kad smo hteli da krenemo u rat posle 10h gomilanja resursa i gradnje :)
moguce da je disketa bila losa...

mislim da se nama nije zakucavao a igrali smo sa cetiri igraca na najvecim mapa koje je 1mb dozvoljavao i sa protivnicima setovanim ne j...nje keve, mozda je do verzije, bilo je vise verzija u opticaju...

mislim da taj yamaha chip imaju valjda svi 128K Spectrumi, steta sto nisu i grafiku makar malo unapredili na +3..

Nazad
Vrh Dno