Šta je novo?

Frka sa zapucavanjem Windowsa

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Ovaj problem mi se danas javio. Upalim komp, radim nesto na njemu 15 minuta, onda se Windows zapuca i jedino sto mi preostaje je restart.

Tako vec jedno tri puta, sa tim sto posle jedva podigne Windows iz petog pokusaja :( Ne kontam u cemu je problem, AV redovno radi, komp je u dobroj "formi" ali se ipak zapucava k'o blesav. Pomoc!

Kreni sistemom eliminacije, iskljuci od hardvera ono sto ti nije neophodno, memtest isl. uradi... Mozes i format/repair ali ja bas ne zurim s tim. Tesko je s ovako malo informacija reci tacno sta je problem.

Problem se izgleda vratio :(

Upalim komp, radi mozda 10 minuta, onda se zapuca. Bilo sta da je u pitanju, posle tog vremena samo blokira. Posle toga, sta cu, lupim dugme Restart ali onda izadje onaj ekran gde mogu da odaberem da li hocu Safe Mode, Safe Mode with Networing, Start Windows Normally i valjda Last Known Good Configuration.

Na sta god da odem, dodje do onog ekrana za ucitavanje Windowsa i tu tako stoji. Lampica za hard disk ne trepce i sve tako stoji i onda ponovo, sta cu, dugme Restart. Posle nekoliko puta, ipak se nekako podigne Windows ali se ipak zapuca ponovo posle tih 10 minuta.

Sta mi je ciniti? Nikada nisam imao ovakav problem a tesko da ce format pomoci. Mozda i hoce, ali mi se to sada uopste ne radi...

Butuj sa instalacionog CD-a i na prvom ekranu odaberi opciju Repair. Kada se nađeš u komandnom promptu Windows Recovery Console pokreni:
- fixboot
- fixmbr
- chkdsk /r (ovo zadnje može da potraje...)
Na kraju kucaj: exit
Kada se Windows restartuje vidi da li je pomoglo, ako nije ponovo butuj ca CD-a, ali ovaj put odaberi da želiš da instaliraš Windows i odaberi, nakon "[F8] Licence Agreement", da želiš Repair instalaciju (pritisni taster [R]), unesi serijski broj Windowsa i pusti da se ceo postupak reinstalacije završi. Nakon ovoga po potrebi ponovo instaliraj drajvere.
Ako ništa od gore navedenog ne pomaže, onda ti sledi instalacija "od nule": pokreni ponovo butabilni CD i sve uradi odatle ukini postojeće particije, napravi nove i instaliraj Windows. Nemoj da koristiš nikakve pomoćne ("magične") programe za formatiranje i particionisanje diska!

Poslednja izmena:
Ako ništa od gore navedenog ne pomaže, onda ti sledi instalacija "od nule": pokreni ponovo butabilni CD i sve uradi odatle ukini postojeće particije, napravi nove i instaliraj Windows. Nemoj da koristiš nikakve pomoćne ("magične") programe za formatiranje i particionisanje diska!

Upravo tako, posebno ono podebljano. ;)

Ok, probacu pa javljam.

Ovo dizanje sistema iz par pokusaja me asocira na moj stari problem na nforce4 ploci i sempronu 2800+. Problem je bio u IDE drajverima za hard disk, jedino je normalno radilo sa standardnim microsoft Ide driverima. Ako si ih instalirao sa cd-a od ploce, obrisi ih i neka windows sam instalira difolt microsoft IDE drivere. Meni deluje kao da je to problem, jer mi se isto win dizao iz vise pokusaja i bez ikakvog pravila ponekad blokirao. Nisam moga dugo da resim problem jer uvek refleksno instaliram win, pa osnovne drivere. Probaj prvo ovo, pa tek onda novi win i ostalo...

Poslednja izmena:
Mislim da je ono prvo pomoglo. Komp radi celo poslepodne bez zapucavanja...

Videcu kako ce se ponasati dalje, ali recimo da je problem resen :)

ne ljute se valjda modovi, ponovo imam problem skoro isti, a hitno mi je jako, do danas poslepodne.

imam gadan problem ovde kod rodjaka u bosni. naime, upalim komp, windows krene da se dize, ali kada prodje boot screen, komp se restartuje i tako stalno.

pokusao sam da odradim fixboot, fixmbr i chkdsk i sve je proslo bez problema ali se komp i dalje restartuje. posle toga sam pokusao repair ali nista, jer kada pritisnem enter onda mogu da instaliram windows od nule (vide se particije) a kada pritisnem r onda me vodi na repair console sto mi nista ne znaci.

kako da resim ovaj problem?

probaj isto malo da promrdas hardver..memoriju...iskljuci i ukljuci hard...ja sam jednom slican problem resio tako sto sam morao hard na drugom kompu da formatiram...nista drugo nije pomoglo

pregrejavanje ?

Je si li proverio da li svi ventilatori rade, da li se mozda pregrejava ?
skoro sam imao problem sa crkavanjem ventilatora na cipu na ploci...simptomi su bili slicni kao kod tebe...
pozz

ne ljute se valjda modovi, ponovo imam problem skoro isti, a hitno mi je jako, do danas poslepodne.

imam gadan problem ovde kod rodjaka u bosni. naime, upalim komp, windows krene da se dize, ali kada prodje boot screen, komp se restartuje i tako stalno.

pokusao sam da odradim fixboot, fixmbr i chkdsk i sve je proslo bez problema ali se komp i dalje restartuje. posle toga sam pokusao repair ali nista, jer kada pritisnem enter onda mogu da instaliram windows od nule (vide se particije) a kada pritisnem r onda me vodi na repair console sto mi nista ne znaci.

kako da resim ovaj problem?

Питај га од када има тај проблем. Веома личи на проблем са неким драјвером. Евентуално квар меморије или лошије напајање

Најсигурније је да уђеш у Safe Mode (F8 пре оне "змијице") па да одрадиш следеће: десни клик на My Computer, па одабереш Properties, па идеш на картицу Advanced, па кликнеш на Settings у Startup and Recovery одељку и одштиклираш Automatically Restart.

Следећи пут кад се рачунар упали, неће се рестартовати него ће ти избацити плави екран. Искористи поруку (онај STOP 0x000xxxx део) и на нету пронађи шта ти прави проблем.

Prvo proveri temparaturu procesora u BIOS-u.
Zatim memoriju (ako imas dva modula probaj svaki samostalno).
Zatim napajanje.

Vrh Dno