Šta je novo?

freezing PROBLEM

frantic

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
17.07.2005
Poena
304
Moj problem je u tome što kada instaliram bilo koju "veću" 3D igru instalacija protekne u redu ali kada je startujem onda se sve zamrzne i jedino što mogu da onda uradim je - push the reset button
U nekoj igri eventualno krene intro ali opet freeze!Nikakvu grešku ne prijavljuje, jednostavno zablokira.
I tako je sa svim igrama jedino mi nekim čudom radi Morrowind.Sa grafičkom je sve u redu kao i sa ostalim hardverajem.
Da li je problem softwerski or what?
Komp je: gigabyte ploca, fx5200, 256ram, 900mhz

Ako je bilo ko imao sličan problem a i drugi koji misle da znaju u čemu je stvar plz HELPPP! :wall:

Prvo koji operativni sistem imas, koji DirectX, koje drajvere, budi malo opsirniji...

Ma drajveri su novi 9.0c, operativni sis je xp sp1
U device manageru nigde nema problema, a u dx diagnostic tool-u kada hocu da testiram direct draw ili direct 3d opet se isto sr**e desi...

Da nisi mozda overclockovao memoriju, procesor ili graficku kartu ?

nisam klokovao nista ali sam skoro dogradio 128mb memorije od 133 obicne a imao sam kingstonovu od 133

direct x nisu driveri, barem ne u uzem smislu reci.
Verovatno nisi instalirao drivere od graficke (nVidijne) pa koristis drivere koji se instaliraju sa windowsima, stoga i problem sa igricama. Cudno je da ti i morrowind radi...

Pa nista, pokusaj univerzali lek, formatiraj hard i stavi novi windows

Ma ljudi nisu drajveri u pitanju. Mozda nisu najnoviji ali su skoro najnoviji.Da je problem tako jednostavan ne bi stavljao thread.

Poslednja izmena:
od akda ti se to desava?
jesi probao da proteras 3dmark testove?

Ne bi znao tačno ti kazati za vremenski okvir, a što se tiče 3d marka: naravno opet isto staro j**eno, s**nje

frantic je napisao(la):
Moj problem je u tome što kada instaliram bilo koju "veću" 3D igru instalacija protekne u redu ali kada je startujem onda se sve zamrzne i jedino što mogu da onda uradim je - push the reset button
U nekoj igri eventualno krene intro ali opet freeze!Nikakvu grešku ne prijavljuje, jednostavno zablokira.
I tako je sa svim igrama jedino mi nekim čudom radi Morrowind.Sa grafičkom je sve u redu kao i sa ostalim hardverajem.
Da li je problem softwerski or what?
Komp je: gigabyte ploca, fx5200, 256ram, 900mhz

Ako je bilo ko imao sličan problem a i drugi koji misle da znaju u čemu je stvar plz HELPPP! :wall:

Imao sam ja slican problem ali sa ATI 9600pro.Resio sam ga tko sto sam u podesavanjima za drajver spustio AGP sa 8x na 4x, od tada nisam vise imao problema,razlike u brzini i kvalitetu nema.

nesto je tu meni sumnjivo! ako ona blokira na svakoj 3d aplikaciji! reklamacija (ako je jos uvek imas) ili zamena kartice 🙂

Nazad
Vrh Dno