Šta je novo?

Freelancer vs X2 the Threat (Space Sim.)

• Začetnik teme Začetnik teme Dante
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dante

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
604
Ovu raspravu cu poceti kao u skupstini:
Ja se inace retko javljam ali
OptiPlex je napisao(la):
Freelancer - X2 <=> Fallout - Diablo 😱
I nemoj vise da postavljas ovakva uzasna pitanja dovodeci remek dela u poziciju poredjenja sa arkadicama za decu :d
Poz
P.S. moze da se opusteno igra pomocu misa !
Mozda sam pogresno razumeo ali vise mi lici
X2 - Freelancer <=> Fallout - Diabolo
Po pitanju slobode a bogami i kvaliteta. U stvari, nismo jos zakljucili je li bolji Fallout ili Diabolo!!!
Ja sam malo stariji igrac (M74) tako da moje misljenje treba uzeti sa rezervom (de gustibus non disputantum), ali ko zna, mozda ce nekom da koristi: 😉

X2 je po meni daleko bolja igra, ali igre pripadaju razlicitom zanru tako da se ne mogu porediti, i ovo sto sam izjavio je stvar ukusa!
Freelancer (FL) je vise akcija sa primesama svemirske simulacije (SS) i istrazivanja, dok je X2 prava SS. Naine SS zanr podrazumeva istrazivanje i slobodu kretanja, takav standard je postavio Elite jos pre 15god, dok recimo kod simulacije aviona to jednostavno nije slucaj. Iako se obe zovu simulacije letenja, drasticno se razlikuju.
Freelancer je uveo genijalnu novinu u borbi: misem kontrolises tarete (lasere...) sto daje vecu dinamiku, dok se brod, usled zakona inercije, sporije okrece te je nisanjenje kljunom broda otezano (ovako bi bar trebalo da bude). Zato je dzojsik neophodan kod ovakvog nacina upravljanja. Ja licno uvek vise volim tabacinu sa dzojstikom, nazalos, ta strana obe igre je jako losa!!! :-x
X2 ima uzasno odradjenu fiziku, prakticno nas (igrace) hrane go..... odnosno kao da nas :hump:
Nemam nista protiv ogranicene brzine, drugacije ni ne bi mogla da se napravi a da bude igriva, vec sama inercija broda je zanemarena sto prelazi u arkadu! Ni FL nije mnogo bolji, ali je ipak bolji po tom pitanju. Najveci problem kod FL je sto igra uopste nije zavrsena!?! :S Ali o tome cu ako nekog zanima...
Ne bih voleo da se suprotstavljam Elite Member-u, ali to je moje misljenje!

Kad bolje razmislim, nije problem u igrama vecu u meni :eye:
Ja jednostavno volim da se igram a nemam sta da igram. Poslednjih 6 meseci kroz comp mi je proslo oko 100 igara koje sam igrao u proseku po 15 min. Instaliram, igram, kad mi ispise
Mission 1 complered. Mission 2: Your goal is to...
' ja deinstaliram. Ponekad deinstaliram i kod mission 1. ,)

To be continued...

Dante je napisao(la):
Mozda sam pogresno razumeo

Pa ne znam da li si pogresno razumeo, ali potpuno se slazem sa tobom ! X2 je blago zanra, mozda cak i previse "slobodna"
Po mom ukusu najidealniji kompromis je Independence War 2 The Edge of Chaos. Ali i ovo je skoro idealno

Dante je napisao(la):
Ne bih voleo da se suprotstavljam Elite Member-u, ali to je moje misljenje!

Nikako se ne suprotstavljati elitnim clanovima sa transformers avatarima :d To pise i u disclaimer-u prilikom uclanjivanja🙂, zasto ga nisi procitao ? :mrgreen:

Covece opusteno, broj postova uopste nije pravilo da neko nesto zna, niti govori mnogo toga. To samo znaci da neko mnogo postuje, iz ko zna kojih razloga. Svako misljenje je podjednako vredno i ne zavisi od toga koliko ko ima postova vec od toga ko ce sta da kaze.
Recimo tvoje razmisljanje oko igara generalno mi se dopada (mada ima nekih igara sa misijama koje nisu lose 😉 ) a opet neko ce da dodje pa ce da tvrdi da je Freelancer vrh svem. simulacija, ili pak da prica za NFS7 da je vrh voznji. Sto ti rece De gustibus non disputandum...je bih dodao i est na kraju (De gustibus non disputandum est), cisto zbog toga sto bez glagola ta sentenca ne znaci nista :beat:

Puno pozdrava cheers

Tek sad vidim da sam promasio u rasporedu. Naime napisao sam Freelancer - X2 <=> Fallout - Diablo, a trebalo je X2 - Freelancer <=> Fallout - Diablo

sve u svemu fallout je najbolji 😛

meni se dosta svidelo kako je odradjena kontrola i FL... nikad sa vishe uzivanja nisam igrao igru tog tipa (mada naravno previshe je arkadna da bi dila SS)...a nelinearnost se svodi na reshavanje onih mini-misija koje su apsolutono dosadne 🙂... a kad god bih uzeo stick u ruke jedina misao dok igram igru koja bi se stalno vrtela po glavi je kako da ga ne slomim 🙂

evo sad sam pocheo x2 i poginuo sam na tutorialu 😛 (malo mi je odvratno odradjena kontrola menija, kao da sam na konzoli + ne znam bre kako da iskochim iz broda i predjem u drugi pored mene... ili tako neshto... ono nisam siguran gde se nalazi uopshte neka vrsta liste zadataka koje treba da odradim...

p.s. mene interesuje kako su uspeli da izdaju FL ako nije zavrshen? stvarno je bilo previshe bagova...

FL jeste jako lepo odradjena igra, medjutim fale neke stvari koje su najavili jos pre 4 godine da ce uraditi. Medjutim, ponestalo im para pa su sklopili igru i izdali :boom: .
Radi se o aktivnoj ekonomiji, koja nije implementirana u FL, dok u X2 savrseno radi jos od prve igre X-beyond the frontear. Ukoliko neko nezna, aktivna ekonomija je menjanje cena u zavisnosti od ponude i potraznje. U X2 svaka fabrika (ima ih oko 1000) ima svoje transportere koji imaju stalan zadatak da nabavljaju resurse po najnizoj ceni. Kako kupe nesto, tako cena raste, pa druga fabrika postaje jeftinija... Ovaj princip izvrsno radi. Svaki transporter koji prodje pored tebe ima tacno odredjenju destinaciju i razlog putovanja. Problem je sto da bi sve to funkcijonisalo (da predje iz slucaja u statistiku) potrebno je tone brodova (zato je igra procesorski vrlo zahtevna). To nisu mogli da rese u Freelanceru.
Druga, bitnija stvar, koju su najavili u FL je aktivna politika izmedju civilizacija (mislim da ih ima 4 + par ilegalnih). Civilizacije su trebale povremeno da ratuju, da se tabaju pa cak i da osvajaju stanice, planete a bogami, kako su pricali i citave sektore. U tom slucaju bi MP bio prejak, svako bi se borio za svoju civ. Ali kao sto se vidi iz prilozenog, nista od toga... :?

Nabijem ih, roknuse mi Argonov transporter, neznam kad a nemam skoro snimljenu poziciju... Ko ga :hump: , kupicu Boron Dolphin 8)
Okacio sam spisak brodova i njihove osobine, ako neko nema. Jako je lepo uradjeno, obavezno pogledajte. cheers

To be continued...

Meni se recimo kontrole u Freelanceru uopste nisu svidele. Naime uzasnuo me je nedostatak podrske za dzojistik (koji daje 50% filinga svakoj takvoj igri) a ta fora sa taretima mislim da uopste nije napravljena sa tom namerom vec upravo da igra bude sto arkadnija i laksa za prelazak. Mozda gresim.
Takodje nelinearnost u FL-u je smesna i debilna. Najavljivali brda i doline a ispali nelinearni kao Half Life sto je ljudima bio nelinearan kad se pojavio (Miodragu Kuzmanovicu iz Sveta Kontejnera :d)

Ako se nevaram mislim da je opis HL-a u SK uradio Macedonic, a ne gore pomenuta persona :mrgreen:

alokiN je napisao(la):
Ako se nevaram mislim da je opis HL-a u SK uradio Macedonic, a ne gore pomenuta persona :mrgreen:

Moze biti, ja ih jedva razlikujem :d

Nazad
Vrh Dno