Šta je novo?

Free HDD Defragmenter?

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
Kao zamena za Winov? /win7/
windowsov jako lose radi, treba mi neka free zamena, sa preporukom.
/jer u suprotnom bi otisao na google a kako da znam sta valja a sta ne?/

Poslednja izmena:
e to!
HVALA!!!

I od mene glas za auslogicov, odlicno radi.

Ja sam pre koristio Auslogics Disk Defrag, sada koristim UltraDefrag. Isti djavo, s tim sto UltraDefrag nema reklama i ne izgleda fensi kao Auslogics Disk Defrag.

I od mene ide glas za Auslogics Disk Defrag. Odlicno radi svoj posao.

Ultimate Defrag 1.64, takođe dobar, puno opcija, detaljno prikazivanje šta radi, neinstalira se ali ne baš najbrži.

Poslednja izmena od urednika:
+1 @ Auslogics Disk Defrag

Sta fali defraglleru, koji ja koristim vec godinama?

Nista, osim sto je malo sporiji od Auslogicsa i UltraDefraga.

Ja sam ga koristio posto sam fan Piriforma, al nerviralo me je sto npr odradim full defrag, pustim ga za pola sata ponovo, on opet sve nesto premesta :D
Dok kod Auslogic-a kad jednom slozi nece da dira to dok ne dodje do nekih promena.

Ja bi dao glas za Iobit Smart Defrag 2. Odličan program nalik na Perfect Disk samo free.

Još malo pa nestalo. Sa SSD i sa Win8 stvarno netreba ništa od toga više. SSDu netreba ništa tako, čak je i štetno a 8mica wrlo malo fragmentira.

Although it provides detailed reports on every single action, UltraDefrag performs an average job when it comes to defragmentation; in other words, it appears that fragmented files remain on large discs even after the application gets the job done. There's no way to fix that and running a new defrag process has no positive effect.

Verovatno misli na brzu defragmentaciju. Kada odradis full optimize on ti ispise koliko jos puta treba da odradi optimizaciju da bi bio gotov. Obicno oko tri puta. Naravno svaki sledeci put je puno brzi nego pri. Ja ne koristim brzu defragmenaciju.

Probleme tipa, aplikacija mi je srusila windows nisam nikada sretao ni kod drugih aplikacija a kamoli ove. Ja stvarno ne kapiram kako ljudima defragment tool, registry cleaner i slicne aplikacije za odrzavanje sistema sruse OS. Jel imao ovde neko sa foruma slicnih iskustava, da mu program urnise operativni sistem a da nije u pitanju maliciozna aplikacija? Samo nemojte primere drajvera i firvera, to je drugo.

Ja sam probao perfect disk free i sasvim je dobar. Ima boot time defrag sto je meni bilo potrebno jer sam hteo da srinkujem particiju a nisam mogao dobiti dovoljno prostora zbog sistemskih fajlova koje obicna defragmentacija ne moze da pomera.

Verovatno misli na brzu defragmentaciju. Kada odradis full optimize on ti ispise koliko jos puta treba da odradi optimizaciju da bi bio gotov. Obicno oko tri puta. Naravno svaki sledeci put je puno brzi nego pri. Ja ne koristim brzu defragmenaciju.

Probleme tipa, aplikacija mi je srusila windows nisam nikada sretao ni kod drugih aplikacija a kamoli ove. Ja stvarno ne kapiram kako ljudima defragment tool, registry cleaner i slicne aplikacije za odrzavanje sistema sruse OS. Jel imao ovde neko sa foruma slicnih iskustava, da mu program urnise operativni sistem a da nije u pitanju maliciozna aplikacija? Samo nemojte primere drajvera i firvera, to je drugo.

Što se prvog dela tiče nisam lično koristio traj program koristim Defraggler64 koji je prespor i MyDefrag v4.3.1 koji se godinama nije ažurirao. Naleteo sma na taj info na Softpedi

Za drugi deo koji si pomenuo se u potpunosti slažem i tu u celosti delimo isto mišljenje a to je u više različitih tema koje su se bavile tom problematikom i naglašeno.

Ipak mislim da sam na nekom forumu ili u nekom testu pročitao d ajedan od najpopularnijih programa možda čak i ovaj koji se ovde spominje ima običaj da napravi neki drugi problem mada se nesećam šta je tačno bilo u pitanju pa sam probao da nađem tačnu informaciju i kako nisma našao to nisam ni spominjao

Nazad
Vrh Dno