Šta je novo?

"Frames" u PC igrama

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Zna li neko gde se mogu naci razni testovi za framove u igrama.Posto
zelim da vidim koliki su u odnosu na moju graficku.U Quake3 Arena
pri rezoluciji 1024x768x32 su 158 fps.Masina je AMD Athlon 1600+,Ati Radeon 9200 128 Mb/128 bita,HDD 40 GB 5400,256 DDR,ploca neka ECS sa brzinom magistrale 266 Mhz.

Mislim da ti ovo treba:

www.fraps.com

' Fraps can show your frame rate in games! Fraps performs video capture, screen capture and is free software! '

stefan2 je napisao(la):
Zna li neko gde se mogu naci razni testovi za framove u igrama.Posto
zelim da vidim koliki su u odnosu na moju graficku.U Quake3 Arena
pri rezoluciji 1024x768x32 su 158 fps.Masina je AMD Athlon 1600+,Ati Radeon 9200 128 Mb/128 bita,HDD 40 GB 5400,256 DDR,ploca neka ECS sa brzinom magistrale 266 Mhz.

Brate ako imas sa tom konfiguracijom u 1024*768*32 158 fps na demo four, ja jedino sto mogu da ti uradim je da ti skinem kapu!

Agilni je napisao(la):
Pa i nije bas FREE.

Fraps jeste prakticno free: placa se samo nova 2.0 verzija, i to samo ako su vam potrebne njene napredne opcije - demo 2.0 je savrseno dovoljan a i prethodne potpuno free verzije se mogu slobodno skidati sa maticnog sajta.

igor2 je napisao(la):
...

Brate ako imas sa tom konfiguracijom u 1024*768*32 158 fps na demo four, ja jedino sto mogu da ti uradim je da ti skinem kapu!

zaboravih reci da mi je to na demo 1,a na demo 2 170 fps,demo 4 ni nemam u opcijama.daj komentar molim te.

nema teorije da sa tom mashinom imash 158 frejmova... jedino ako si pogasio teksture i osvetljenje... :mrgreen:

xvoodoo je napisao(la):
nema teorije da sa tom mashinom imash 158 frejmova... jedino ako si pogasio teksture i osvetljenje... :mrgreen:

Dok se Vas dvojica ne dogovorite da testirate u istom
kvalitetu (high, fast ...) prikaza, poredjenje Vasih rezultata nema apsolutno nikakvog smisla. 😉 Zar ne?

konkretno za quake 3
cvar_restart
vid_restart
pa onda timedemo 1
pa onda pokrenes demo-standardni test

Za visok kvalitet 1024*768*32
r_picmip 0
r_subdivisons 1
cg_shadows 2
trilinerar filter
i ostalo se nabudzi
za demo 1 i demo 2 nemam neke rezultate, posto je neki demo koji se najcesce koristi na netu i medju igracima demo four

Nisam bas neko ko o kartici sudi na osnovu testova tipa demo, 3Dmark.. Mnogo je vaznije kako se kartica ponasa u realnom radu a rezultati testa i realan rad nisu bas linearno srazmerni.
I zar vam se ne cini da je Quake 3 timedemo malo star za testiranje novijih kartica pa makar one bile i od najsporijih ?? Mozete koristiti demoe mnogo novijih igara npr Unreal 2 ili UT2003 ... : pa bar novijih testova i demoa ima dovoljno.
cheers

drapin je napisao(la):
...
Fraps jeste prakticno free: placa se samo nova 2.0 verzija, i to samo ako su vam potrebne njene napredne opcije - demo 2.0 je savrseno dovoljan a i prethodne potpuno free verzije se mogu slobodno skidati sa maticnog sajta.
Savrseno tacno. Fraps je i najjednostavnije resenje za merenje FPS. Startujes ga i sve dalje radis normalno.

Nazad
Vrh Dno