Šta je novo?

Fractal Design Torrent

• Začetnik teme Začetnik teme Arc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Arc

Poznat
Učlanjen(a)
11.11.2020
Poena
40
Zelim da kupim kuciste Fractal Design Torrent u beloj boji, sa providnom stranicom i koliko vidim kod nas samo Vip House prodaje taj brend, i imaju neke modele, ali ne u beloj boji, koji je rasprodat i doci ce im mozda u toku ili krajem meseca, sto mi je daleko da cekam.
Na KP samo jedan lik prodaje Fractal Design Torrent kucista, ali uopste ne odgovara na poruke i ne javlja se na mobilni.
Dal neko zna gde bih mogao da nabavim to kuciste ili nekog prodavca na KP kojeg bih mogao da iscimam da nabavi tako nesto?

LD0005871637_1.jpg

Ne znam sta bih ti odgovorio korisno a da nije "welcome to Serbia" . Salu na stranu ako kod zvanicnih uvoznika nema , jedino ti madjari/custom uvoz na svoju ruku od preko ostaje , mada mislim da si toga i sam svestan.
Da ne bude totalno beskoristan post - nadam se da si ispratio pricu oko recall-a upravo ovog modela. Imas na gamersnexus YT detalje. Poenta fan hub potencijalno defektan i moze da izazove kratke spojeve. Rade replacement naravno , pa nadam se i u Srbiji - mozda neko zna vise.

welcome to Serbia...

Ne znam sta bih ti odgovorio korisno a da nije "welcome to Serbia" . Salu na stranu ako kod zvanicnih uvoznika nema , jedino ti madjari/custom uvoz na svoju ruku od preko ostaje , mada mislim da si toga i sam svestan.
Da ne bude totalno beskoristan post - nadam se da si ispratio pricu oko recall-a upravo ovog modela. Imas na gamersnexus YT detalje. Poenta fan hub potencijalno defektan i moze da izazove kratke spojeve. Rade replacement naravno , pa nadam se i u Srbiji - mozda neko zna vise.

Da, znam za to... bas zato nisam kupio model u beloj boji koji je bio na stanju, jer sam cekao zamenu za fan hub, i sad kad im je stigla zamena za fan hub, taj model je rasprodat :/

Imam jedno pitanje, stigao mi je fan hub za ovo kuciste i u manual-u pise da trebam kabl od fan hub-a da povezem na maticnu gde mi je CPU fan header, a da kabl od CPU-a, povezem na fan hub, fan 1.
E sad, problem je sto kabl od mog kulera za proc, ne moze ni blizu da dodje do fan hub-a, pa ne mogu da ga ukljucim na fan 1 mesto, tako da mora da ostane ukljucen gde i jeste na maticnoj na CPU fan header-u.
Drugi problem je sto taj kabl sad blokira to mesto, pa kabl od fan hub-a, ne mogu da povezem na CPU fan header.
Ono sto sam uradio, taj kabl od fan hub-a sam povezao na Chasis Fan 1 header na maticnoj, koji je isto 4 pin, a na fan hub - fan 1 mesto, sam povezao 4 pin ventilator, citao sam da moze tako da se sve odradi i da ce mi PWM raditi...
Medjutim, ne radi, vrti mi sve vreme na 100% - 1600 RPM... u BIOS-u sta god stavio za fan profil, dal standard, dal silent, nista se ne menja, pokusao sam i manual, da oborim sto vise procenat koriscenja ventilatora, medjutim maticna mi ne dozvoljava da oborim ispod 60%, a problem je i taj sto ga i dalje vrti na 100% - 1600 RPM kad pogledam u windows-u.
Sta raditi, dal sme CPU kabl da se poveze na Chasis header na maticnoj koji je isto 4 pin, mada mislim da to nije bezbedno... ili na eventualno Power header, ali on je samo sa tri pina tako da mi on nista ne znaci...
ili da pokusam da kabl od fan hub-a povezem na chasis 2 fan header na maticnoj koji je 4 pin, mada ne verujem da ce pomoci, cim ne radi chasis 1 fan header...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno