Šta je novo?

FRACTAL DESIGN Define R3 Black Pearl-mišljenja i pomoć!?

aleksandarbud

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.03.2012
Poena
170
Zamolio bih odredjene ljude kojima je prošlo više od jednog kućišta kroz ruke(izuzev najeftinijih kineza) i koji stvarno imaju ovo kućište ili koji su imali prilike da ga istestiraju da kažu svoje mišljenje i da li za ovu ili približno ovu cenu postoji bolje kućište?Zamolio bih da se izuzmu kućišta sa svetlećim ventilatorima na prednjoj masci !Znači da bude tiho,prilično dobro provetreno,diskretno,a lepo u isto vreme!? :) Hvala unapred! :)

Na dobrom si putu, R3 je bas ono sto i trazis. Neces za slicne pare naci neku bolju alternativu po tvojim uslovima. Mozes eventualno da pogledas i Arc Midi model (meni je licno jos diskretniji i lepsi) koji je nesto jeftiniji i dolazi sa 3x140mm @1000RPM, dok R3 dolazi sa 2x120mm @ 1350RPM.

P.S zapravo jedina cini mi se odgovarajuca alternativa koja se moze naci kod nas za slicne pare je CM 690 II advanced. Ima ga i u beloj boji (da li i kod nas - ne znam).

Define R3 je malo skuceno kuciste u odnosu na recimo Arc Midi koji i sam imam. Gledao sam i provukao kroz ruke oba kucista, i u zavisnosti od toga sta sve pakujes unutra zavisi i koje ces kuciste uzeti. Kucista su vrlo slicna po konstrukciji i rasporedu, jedino sto mi je R3 kao sto rekoh skuceniji i kavez sa diskovima nije moguce razdvojiti ako ti to nesto znaci. Vrlo kvalitetno su odradjeni limovi,prostor za kabliranje,hdd rack, back panel....itd. itd. Oba kucista ne odaju utisak "kineskog" ili "jeftinog" ili "snj" kvaliteta vec su vrlo kvalitetna.

Ja sam arc midi uzeo zbog eto, osjecaja komocije posto imam 5 diskova + neke kartice i sto mi je za nijansu ljepse bilo uzivo.

Imaš već temu:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?271363-Fractal-Design-Define-R3-USB-3.0-mini-review

Ja sam sa svojim R3 jako zadovoljan. Mnogo je tiše od mojih prethodnih kućišta, diskove ne čujem dok rade (a imam ih 4 u računaru + SSD).

Prašine u računaru nikad manje nisam imao, filteri jako lepo rade posao.

Klinac ni posle 6 meseci nije uspeo da napravi ni tačkicu na prednjoj strani. Ja se za 6 meseci korišćenja nisam pokajao ni malo.

Nisam samo napomenuo da i filteri treba da budu dobri,ali je Mighty 78 to dodao!CM 690 II advanced jeste dosta dobro kućište,ali koliko mi se čini ima svetleći ventilator napred što mi ne odgovara,a i filteri su mu lošiji t.j. imaju krupnije rupice i samim tim zadrzavaju samo krupnu prašinu(ako se ne varam).I koliko sam čuo ima napred više šupljina i samim tim više usisava prašinu od R3!Hvala svima! :) Čini mi se da je ovo ipak dosta dobra kupovina!Ako neko ima nešto da doda...bilo bi dobro!? ;)

Nazad
Vrh Dno