Šta je novo?

Fps problem Windows 7 32 bit

chavo

Poštovan
Učlanjen(a)
22.07.2014
Poena
69
Do nedavno sam imao stari procesor koji sam zamenio sa intel e8500,stavio thermaltake concat 16 cooler na njega,stavio novu graficku r7 250 1gb ddr5
zamenio termalne paste,ocistio kulere od prasine,sve resio. Sednem da igram Counter Strike 1.6 (stariji od isusovog magarca) kad ono imam fps dropove. 100fps mi stoji kad nema nikog oko mene,cim udjem u "guzvu" malo vise detalja,odma pada na 60-50-70-83-50-95-itd itd. Ugasen mi je vsync na grafickoj kartici,skinuo sam najnovji driver za moju graficku. Ne znam sta da radim,izludjuje me sama cinjenica da to smece od igrice koje igram godinama sad dobijem fps dropove,na jacim komponentama.

konfiguracija u mom opisu na profilu.

Ako neko zna sta bi jos mogao,nek se javi.

Prva stvar je da proveriš da li se nešto pregreva.

111.jpg

Temperature su po meni sasvim ok

Proveri kad je opterećen računar. Idle ništa ne znači. Možda i napajanje pravi problem ako je slabo.

kad je 100% opterecen procesor njegova temperatura ne prelazi 55c... A ne znam da li je u pitanju napajanje,s obzirom da na proslom procesoru je sve radilo kako treba,odkad sam ubacio novi procesor,pocelo je opadanje fps-a. Nekada mi je reinstall windowsa pomagao,sada nije do toga,2x sam zamenio windows.

A grafička koliko je temperatura? I proveri koliko im je zauzeće dok igraš.

Graficka pod punim opterecenjem ne prelazi 46 stepeni. Imam savrseno cirkulisanje vazduha unutar kucista (2x 120mm cooleri + 1x 90mm ) temperature su sve potpuno normalne. Graficka mi ne pravi problem,ona je potpuno nova raspakovana pre 3 dana.

To sto je nova ne znaci da ne moze da pravi problem.
Instaliraj MSI Afterburnr i na njemu mozes lepo da vidis sve grafike i da vidis sta ti pravi problem.
Takodje ako se radi o cs1.6 proveri da li ti je u video podesavanjima OpenGL ili Software..
Prebaci na bilo sta osim SW.

Cs mi je podesen potpuno normalno. Problemi su poceli da nastaju nakon ugradnje procesora,dok je bio stari procesor,nije bilo tih problema. Da napomenem da je ploca kompatibilna sa procesorom,kupljen je ThermalTake Contac 16 cpu cooler,nanesena termalna pasta,i dalje isti problem. Interesuje me,da li moze da dolazi do tih problema usled "losijeg" naleganja kulera?
Mada po tome nekako kako ja zakljucujem,trebala bi i biti visoka temperatura ako losije naleze,sto kod mene nije slucaj sa temperaturom. Ko ce ga znati sta je problem,sve zivo sam probao. Probacu jos da testiram ram i HDD,ako to nije,radice sekira.

I da,zaboravio sam da napomenem,kad kreiram new game u counter strike,i igram sam sa sobom,onda mi je fps zakucan na 101. Cim udjem na servere na netu,fps pocinje da zabada,ako ta informacija vama moze biti od koristi. Dok sam sam,radi sve super,cim udjem online,laku noc sa fps

Problem tesko da je u procesoru.
A i sam si napidao da si stavio novu grafu AMD 250 bas i nije neki primerak ali CS bi trebalo da leti.
Ili je problem u serveru(mala sansa)
Ili imas problem sa drajverima
Ili ti CS1.6 nije lepo podesen.
Probaj da proveris podesavanja za grafiki da li stoji na OpenGL ili na necemu drugom.
Pokreni MSI afterburn i upali CS i posle par minuta pogledaj grafike sta je na kolilo ℅ to ti moze biti dobar pokazatelj..

Bilo bi dobro da ubaciš još jedno - dva GB memorije.

Problem tesko da je u procesoru.
A i sam si napidao da si stavio novu grafu AMD 250 bas i nije neki primerak ali CS bi trebalo da leti.
Ili je problem u serveru(mala sansa)
Ili imas problem sa drajverima
Ili ti CS1.6 nije lepo podesen.
Probaj da proveris podesavanja za grafiki da li stoji na OpenGL ili na necemu drugom.
Pokreni MSI afterburn i upali CS i posle par minuta pogledaj grafike sta je na kolilo ℅ to ti moze biti dobar pokazatelj..

Ajde redom cemo/

Sto se servera tice - Secka mi na svakom online serveru kad krene pucanje i kad nas je vise na jednom mestu,a kad sam sam,onda nemam tih problema. Skontao sam da mi se to desava tamo gde su Svetliji detalji,dok u mraku na mapama imam 101 fps
Sto se drajvera tice - Reinstalirao sam pa ja mislim jedno 6 verzija drajvera,na svakom drajveru je ista prica
Sto se OpenGL tice,u cs je podeseno na OpenGL,preko Steama imam opciju samo za OpenGL i Software,tako da je na OpenGL

E sad sto se tice MSI after burnera,to cu sada da odradim pa cu da okacim SS. I jos jedno pitanje s kojim bi se nadovezao na sve ovo.

Graficka mi stoji na max podesavanjima u afterburneru,da stvari budu jos gore,to je default podesavanje
Memory Clock i Core clock su na MAX po default podesavanjima. Da li je to normalno? Trazio sam po netu,nisam nasao adekvatan odgovor.

gpu.jpg cpu.jpg Evo ga posle par minuta igranja,ovo su rezultati.

Plasim se da je u pitanju bottleneck.

Nesto tu nije uredu oko podesavanja u MSI Afterburneru, mozda ti je ostalo podesavanje
od predhodne karte, isljuci da ti klokuje kod podizanja sistema i reset ta podesavanja.
Stoji ti da su to podesavanja za profil 3, da li si pravio podesavanja za OC?

Nesto sam pokusao da cackam,ali je profil 3 podesen kao i profil 1 tj kao default. Ne znam da li zbog tog default podesavanja dolazi do bottlenecka,jer mi iskoristenje graficke ne ide do 100%

To je obicno znak za bottleneck ali procesora, klokovanjem karte samo mu dajes vise posla.
Bolje da klokujes procesor nego graficku...2.3ghz je malo probaj da dobacis do 3ghz.

Nazad
Vrh Dno