Šta je novo?

FPS koji se igra "na miru"?

Poštar

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2005
Poena
455
Poslednji dobar FPS koji sam igrao je, verovali ili ne, Half-Life 2: Episode 2.
To je moj zanr, i posle toga sam i batalio gejming, jer me Crysis, COD i slicno nikada nije drzalo..
U poslednjih nekoliko godina sam igrao samo Diablo 3 i to ne bas dugo zbog silnih promasaja i promena, cak nisam kupio ni ekspanziju...
Vremena se nema, ostarilo se, a igara vidim nikad vise, ali svev sto probam mi je previse napeto, tipa, uhvati ga za rame, pritisni shift 6 puta zaredom, sve neke skriptovane scene...ma uzas.

Multiplayer inace ne igram.

Starija sam generacija "igraca", koja ceka nesto tipa HL3, ili Doom4 ili nesto na tu foru.
Ima li nade za dobar singleplayer na PCu, ili sam zavrsio karijeru?

Poslednja izmena:
Wolfenstein New Order. I ja sam odlskul igrac, i to mi je palo kao budali samar.

...nesto tipa HL3...
haGQ1TN.jpg

:D

Wolfenstein: New Order, Deus Ex: Human Revolution (šunjalica/pucalica), Far Cry 3 (otvorena mapa, ne znam koliko ti to igra)

Probaj Metro serijal. Nema mnogo skriptovanih scena, ides i cepas :) E da, ako vec probas Metro igre igraj redux verzije topla preporuka.

Probaj Wolfenstein: New Order i Deadfall Adventures, imaju bas taj neki old school smek, predpostavljam da ce ti se svideti.

Poslednja izmena:
Imas vrhunskih FPS igara ako vec nisi nista igrao tako dugo. Bioshock Infinite, Metro LL, Borderlands 1 i 2 (vrh su obe, neverovatne igre), Dishonored (iako nije tipican FPS), Singularity mi je isto bio dobar od tih malo starijih...

Dishionored

Ma batali pucanje i uzmi da igras The Vanishing of Ethan Carter.

i Dear Esther, to su ti mirne igre, ali nema pucanja... mislim da ce ti bas leci ;)

pa ne bas toliko, to je pre Myst...

Myst je ozbiljna avantura. Ako su mozgalice i igra iz Mysta u nivou sa The Vanishing of Ethan Carter onda odlično. Ja sam stigao do astronauta i do sada je daleko jednostavnije u poređenju sa onim zagonetkama iz Mysta... teško da bi se i moglo nazvati igranjem.

Shadow warrior, ja sad prešao. Ona stara pucačina iz 90 i neke ali u novom ruhu.
Preporuka

Od novijih imaš i Rage, možda će ti odgovarati. Ja ga nisam završio jer mi je postao dosadan posle nekog vremena.

od starijih cepaj No one lives forever 2, ako vec nisi...
nema bas puno mirnih fps-ova, ali i ja ih volim...

Combat Arms?

ako je tolko dobra [kolko tvrdis], definitivno cu morati da je probam u skorije vreme, sad sam zatrpan gomilom naslova :)

I ja trazim neke dobre naslove koje vredi odigrati, bez cirkus/'murica/ karton/hodnik/300 na sat fazona novijih cod i slicnih.

A od preporuka.. nisam neki igrac, nisam presao mnogo naslova ali recimo FC2 uz dosta strpljenja (u pocetku) i pravi pristup moze da bude ok igra. Realno igra je mogla da bude vrh da nema odredjene (dobro poznate, za neke iritirajuce) mane ali kada se uzivis u sumorne boje Afrike i ulogu eto dobrog zezanja. Ja sam lutao onako komiran po mapi, stekao municiju, birao sto arhaicnija, ogranicenija oruzja.. uziveo se u prostor i vreme i bese zanimljivo. Cak je i prica dosta bolja od onoga sto sam ocekivao.

Slicno vazi i za FC3 koji ima decju, smesnu pricu i lozacke momente ali uz onaj mod i pravi pristup moze da bude solidna igra posebno uz onaj ''hc'' mod.

Evo ovde sam napisao nesto o FC3 http://forum.benchmark.rs/showthread.php?324781-Far-Cry-4&p=3871946&viewfull=1#post3871946

Poslednja izmena:
Combat Arms?

ako je tolko dobra [kolko tvrdis], definitivno cu morati da je probam u skorije vreme, sad sam zatrpan gomilom naslova :)

Ali igru bih ti preporucio samo ako si zesca FPS nubina i imas veome niske standarde za FPS-ove. Igra je dobra za pocetnike i one koji nemaju puno fps iskustva. Imali smo ovde nekog clana koji nije mogao da prestane da pise o Combat Arms-u... mada on je bas bio nub na kub. ( :D :D :D )

A od preporuka.. nisam neki igrac, nisam presao mnogo naslova ali recimo FC2 uz dosta strpljenja (u pocetku) i pravi pristup moze da bude ok igra. Realno igra je mogla da bude vrh da nema odredjene (dobro poznate, za neke iritirajuce) mane ali kada se uzivis u sumorne boje Afrike i ulogu eto dobrog zezanja. Ja sam lutao onako komiran po mapi, stekao municiju, birao sto arhaicnija, ogranicenija oruzja.. uziveo se u prostor i vreme i bese zanimljivo. Cak je i prica dosta bolja od onoga sto sam ocekivao.

ja sam FC2 voleo, cak toliko da sam proveo nedelju dana praveci jednu MP mapu za njega, odradio sjajan posao i onda izvalio da ne postoji mogucnost nigde da okacim tu mapu da ljudi igraju... mislim nasao sam sajtove gde se to kacilo, ali su prestali da budu aktivna, jer je igra bas lose prosla na MP trzistu, nazalost...

Ali igru bih ti preporucio samo ako si zesca FPS nubina i imas veome niske standarde za FPS-ove. Igra je dobra za pocetnike i one koji nemaju puno fps iskustva. Imali smo ovde nekog clana koji nije mogao da prestane da pise o Combat Arms-u... mada on je bas bio nub na kub. ( :D :D :D )

a pa onda ne verujem da ce mi se svideti, ali mi svakako posalji svoj nickname u toj igri, pa da opicimo koju kad je budem instalirao :)

FC2 sam pokusavao i pokusavao, ali kao da neprijatelje gadjam corcima, dok mu je FC3 bas legao sto se tice tih open world FPS. Upravo sam odigrao Metro LL redux i mogu reci da je prava old school igra, ima extra pricu, gameplay mi je bas legao, dok mi je onaj prvi Metro pretezak posebno sto mu je cudan onaj stelth kill (od pozadi dok se sunjas). Takodje pomenuti wolfenstein NO je fenomenalan, igra je bas za rokanje i iskaljivanje besa, doduse nije prelaka kao vecina novih.
Ako ima neki predlog za slicne igre pisite, samo da bude iole realno (bez nekih vanzemaljaca, transformersa, iskljucivo laserskih oruzja itd)

Ima li nade za dobar singleplayer na PCu, ili sam zavrsio karijeru?
Uzmi odigraj Serious Simu 1 i ekspanziju u HD izdanju - uzivancija! Ne treba ti vise nista.

Posto vidim da nisi pomenuo prvi Far Cry, predpostavljam da ga nisi igrao, onda ti toplo preporucujem da ga odigras (Crysis mu nije ni primaci).;)

Od novijih odigraj Borderlands 2, mozes i sva tri Bioshock-a (prvi najbolji), Necrovision je Ok., Bulletstorm, Black Mesa...

edit:

Sjecam se i ja tog nuba/trola. Dobro je sto su ga banovali. A taj Combat Arms je zivo ******, igraju ga n00bare koje u CS-u ne mogu opepeliti. Nije vrijedna pomena a kamo li da je preporucujes. :p

Poslednja izmena:
FC serijal me ne zanima, nije mi legao od prvog dela.
Iskren da budem, ne volim prostranstvo, vec da me igrica vodi kroz put, kao sto je u HL.
Novi Wolfenstein sam probao, i nije to to.
Penzija! (dok ne izadje HL3 :) )

Penzioneri igraju TPS :p

Nazad
Vrh Dno