Šta je novo?

FPS Assassins creed - sorry for spam -

David0230

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.01.2015
Poena
49
Jel moze neko da mi objasni u cemu je fora, naime imam i5 3330 model, i graficku Asus r9 280x , kada sam usao u igricu automatski su mi detalji bili podeseni na High, ali problem je u tome sto mi igra secka... uopste se ne vidi onaj smooth kada trcim i ostalo... doduse malo sam youtubeovao i video da likovi igraju opusteno na ultra sa istom grafickom r9 280x .... inace koristim najnovije drajvere i igrica mi je apdejtovana na 1.4

Ne bi smelo da ti ne radi kako treba. Procesor nije problem.

Jel imas bar 8GB rama?

Ako je unity to mozes i da ocekujes sa njihovom jadnom optimizacijom, ako su ostale 4 giga rama je dovoljno

Primetno su ispeglali kroz 1.4 i drajvere.

A inace ovih dana izlazi novi patch.

Jesam kolege imam 8 rama, kontam da uzmem jos 8 ovih dana

A znate sta mi nije jasno, kako on sa istom grafickom igra opusteno na ultra a ja na high ne mogu lepo da igram, odnosno mogu nije sad da mi opada rapidno fps or something, testirao sam fps na high varira od 45/50 do sta znam 20 i kusur pa cak kad mi je fps i 45/50 opet se vidi to seckanje i uzasno me nervira sto nije smooth... a onaj pacijent laganica na ultra niti mu secka nit nista....

Na ultra sigurno ne mozes, posto nemas GTX970/980.

8GB je ok. Nesto drugo moze da te zeza.
Vidi da nadjes provereno "pakovanje" igre koje je vec update-ovano. Pa reinstaliraj, mozda ce bolje raditi.

Poslednja izmena:
Prvo tema je postavljena u pogresan podforum. ;)
Drugo da ne mucimo coveka vise, instaliraj msi afterburner i prati gpu usage. Ako ne dostize 99%, znaci da te kolje procesor. Usput, prati i ostale parametre, tipa ram usage, cpu usage (po jezgru) itd. :)

Poslednja izmena:
Ne moze da kolje procesor. Nije slab za tu igru, nesto drugo je u pitanju.

Ili on covek precenjuje svoju graficku sa high/ultra podesavanjima...?

Poslednja izmena:
Ne moze da kolje procesor. Nije slab za tu igru, nesto drugo je u pitanju.

Ili on covek precenjuje svoju graficku sa high/ultra podesavanjima...?

Ja mislim da kolje. Kod mene na fx 8320 @ 4.3ghz gpu usage ide od 60-80%, dakle ni blizu maksimuma, a moj fx naklokovan mislim da moze da se nosi sa i5 3330, da kazem da su isti po performansama. Jedini scenario gde mogu da izvucem 99% usage je da odvrnem antialiasing na MSAA.

Ljudi sa slicnim i5 procesorima se nisu zalili.

Instaliraj ponovo igru, predhodno samo sacuvaj save game.
Desavalo se i kod mene, mada ja igram na medium i 30fps mi je dosta i ne secka.
Znaci pobrisi i foldere i sve vezano za igru, pobrisi registry sa ccleanerom.
I update jedan po jedan, directx, visual C++ pack sve 2005-2013.
I videces da radi bez laga...

Na ultra sigurno ne mozes, posto nemas GTX970/980.

8GB je ok. Nesto drugo moze da te zeza.
Vidi da nadjes provereno "pakovanje" igre koje je vec update-ovano. Pa reinstaliraj, mozda ce bolje raditi.

a kako ovaj onda igra opusteno na ultra a ja na high jos mi secka https://www.youtube.com/watch?v=BUUNRoJaqKE ili ovaj recimo, ovaj drugi mu je jos dao besa igra na ultra high bez problema https://www.youtube.com/watch?v=aCAiIW_cQ58

- mislim ne kapiram foru

Poslednja izmena:
Taj prvi je overclockovao procesor, pa je ocekivano da mu bolje radi.
A ovaj drugi ima istu masinu kao ti.

Znaci nesto je do tebe, igre, Windowsa...cega vec.

Taj prvi je overclockovao procesor, pa je ocekivano da mu bolje radi.
A ovaj drugi ima istu masinu kao ti.

Znaci nesto je do tebe, igre, Windowsa...cega vec.

A kazi mi koelga zasto ja ne mogu moj i5 3330 da overklokujem, vidim ljudi su ga klokovali... do 3.60 ... a meni pricaju da ne moze i da nema vajde

Da, sa B75 ne mozes nista. :D Samo Z77 ploce mogu nesto...

Evo mi cemo ti pomoci, koje memorije imas?
Da vidimo moze li koliko preko fbs?

Pusti coveka kad hoce, ovako udji u bios.
Imas stavku M.I.T kad udjes imas Advanced Frequency Settings.
Udjes i tu CPU/PCIe Base Clock stoji na auto, udji i podizi za po 5 mhz.
Napon nemozes da podizes tako da sta ti sreca da...
Ides na Save & Exit pa ako podigne sistem, ti opet udji i podizi itd....
Ako ti zabaguje pa nemozes da udjes u bios nista ne brini..
Izvadi bateriju biosa, par puta start dugme na prazno, vratice se na normalna podesavanja

Poslednja izmena:
Pusti coveka kad hoce, ovako udji u bios.
Imas stavku M.I.T kad udjes imas Advanced Frequency Settings.
Udjes i tu CPU/PCIe Base Clock stoji na auto, udji i podizi za po 5 mhz.
Napon nemozes da podizes tako da sta ti sreca da...
Ides na Save & Exit pa ako podigne sistem, ti opet udji i podizi itd....
Ako ti zabaguje pa nemozes da udjes u bios nista ne brini..
Izvadi bateriju biosa, par puta start dugme na prazno, vratice se na normalna podesavanja

kolega povecao sam na 120mhz i pise mi u biosu da je 3.60Ghz i voltaza mi je bila 1.500v ja sam stavio na 1.700v jel to u redu? medjutim kad dignem sisitem i idem ono desni klik od my computera pa properties stoji mi 3.00Ghz... DeRadicci opusteno samo, ti znas da ja tebe postujem dosta puta si pomagao , pusti gospodina vuka nek se izjasni :)

SLIKA

455.jpg

Poslednja izmena:
@Editujem post, izgleda je doslo do nekog baga prvi put mi je primio , posle drugog restarta nije, i non stop mi se palio gasio kompjuter, inace sotojalo mi je fabrici 100mhz to je kod mene ravno 3.0ghz stavio sam nekih 1014 to mu doslo 3.24 ghz nije hteo da prhihvati opet se gasio.... tako da sam sad vratio na fabricka podesavanja sve... steta :S

Da ne bi nesto s***ao ne diraj nista ta ploca nije overklokerska kao ni procesor. A igra ti radi sasvim okej nema razloga da se zalis bolje malo klokni grafu tako ces videti porast u fps-u.

Jedno pitanje, posto se covek zali na seckanje. Jel original ili narodna verzija i koja?

@Editujem post, izgleda je doslo do nekog baga prvi put mi je primio , posle drugog restarta nije, i non stop mi se palio gasio kompjuter, inace sotojalo mi je fabrici 100mhz to je kod mene ravno 3.0ghz stavio sam nekih 1014 to mu doslo 3.24 ghz nije hteo da prhihvati opet se gasio.... tako da sam sad vratio na fabricka podesavanja sve... steta :S

To sto dizes napon sa 1.5 na 1.7v to nije za procesor to je za memorije.
Ta ploca nema dizanje napona za procesor.
Zato ti se i gasi, nemoj podizati napon za memorije..
I nemoj tu gledati klok prosesora vec sa CPU-Z.

To sto dizes napon sa 1.5 na 1.7v to nije za procesor to je za memorije.
Ta ploca nema dizanje napona za procesor.
Zato ti se i gasi, nemoj podizati napon za memorije..
I nemoj tu gledati klok prosesora vec sa CPU-Z.

Kombinovao sam sve, kasnije sma sve pogasio i podigao samo hz/mhz 114 ,default mi stoji 100, onda mi je u biosu stavio na 3.34ghz ako se ne varam, ugasio se i sam se restartuje 4,5 posle toga sam digne sistem ali udje u bios i imam ponudjeno, kao pise nesto da nije odgovarajuc da defaultiram... tako sam morao da defaultiram kako bi usao u sistem....

Nazad
Vrh Dno