Šta je novo?

Foxconn zuji ili šta?

Demix

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2006
Poena
310
Pre 4 meseca sam pazario sledeću konfiguraciju:
Intel D805 dual 2.66
foxconn i945pl7ac
Ati x1600xt
1 GB ddr2 TwinMos
hdd sata2 160GB WD caviar
Codegen Briza 400w 6099

to su nove komponente a unutra još imam i tv pinnacle, sb live i pioneer 108 dvdrw monitor je nebitan

i imam još nešto, a to je veliki problem:( .
Posle par meseci je iz kućišta počeo da se javlja čudan zvuk. Zujanje kao kod starijih televizora lampaša. Po zvuku bih rekao da ima veze sa strujom. Pošto je komp pod garancijom odneo sam ga u servis i serviser je konstatovao da zvuk dolazi od takozvanih zavojnica na matičnoj ploči. Ima ih 3 komada i nalaze se pored ležišta za procesor.
Moram da naglasim da se ton čuje samo kad se komp optereti nekom igricom ili 3d mark-om i to nakon pola sata.
Pošto to faktički kako kažu nije kvar i ne podleže reklamaciji ploču ne mogu da vrate dobavljaču ali su mi učinili uslugu i zamenili je istim modelom.
Ali problem je još gori sad se taj zvuk čuje i kad ništa ne radim na kompjuteru, ponekad isprekidan pauzama od po sekundu a kad igram neku igricu onda se stalno čuje.
Posle pola sata sedenja u sobi bukvalno počinje da boli glava.:wall:
Moje je pitanje da li je neko imao slično iskustvo i da li je to baš do ploče ili ima veze sa napajanjem, memorijom grafikom ili....
Izvinjavam se za dužinu posta i hvala unapred.:)

Po mom iskustvu nazalost tvoj problem ima veze iskljucivo sa plocom... loshe uradjena naponska jedinica, "kvalitetna" izrada :p

Molim te reci u koji si servis nosio????

Vrh Dno