Šta je novo?

Foto aparat pitanje

mildra75

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2008
Poena
304
Imam canon A720 is aparat i intresuje me kako da neke slike iz kompa koje nisu slikane ovim aparatom prebacim u aparat a da ih moze procitati.Da l' postoji neka caka il program za tako nesto?Hvala na odgovoru.

Pretpostavljam da je to jedino moguće ako su isto označene (znači ImePaBroj ili kako već ide) kako ih i aparat obeležava, i da se nalaze u odgovarajućem folderu, pa ih kopiraš preko čitača kartica. Nego zašto bi to radio? :)

:wave:

Znaci preko citaca kartica sam ubacio neku sliku(jpg) na memorijsku karticu i ubacio u aparat al on ne vidi tu sliku.
Secam se da mi je jedan prodavac rekao da foto aparati citaju samo slike koje su slikane s istim aparatom.
Sta da radim?
Probacu to sto si rekao da se slika zove isto kao sto aparat obelezava pa ti javim.

MIslim da rezolucija fotografija mora da bude ista da bi radilo..

ja sam probao da otvaram slike sa jednog fujija na drugom i radilo je opušteno, iako jedan ima 5mpix, a drugi 9. možda kod canona nije tako :trust:

:wave:

Ja sam na starom HPu otvarao slike razlicite rezolucije i drugog odnosa (aparat 4:3, a ja turio 2:3)!

mozda cita podatke sa slike (Exif), pa tamo gleda kako je slikano, sa cime i kada? Probaj da editujes metadata sa ovim programcetom http://owl.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/exiftool-7.74.zip. Namesti kao sto su ti ljudi rekli da slika ima neki broj kao u aparatu recimo, odgovarajuci folder i namesti metadata sa neke druge slike (sto se tice proizvodjaca, model aparata...)

Cudno. Moj Canon A710 IS vidi normalno slike sa kartice koje su nastale u Kodak V603 aparatu. Ali fora je u tome da sam tu karticu naprosto izvadio iz Kodaka i ubacio u Canon i on je video te slike. mildra75 ima problem da u Canonu vidi tudje slike koje je pomocu citaca kartica naknadno ubacio u karticu. Mozda tu postoji neka razlika. Imam par ideja, pa bi moglo da se izexperimentise ako mu je to i dalje aktuelno.

Nazad
Vrh Dno