Šta je novo?

Forum i prikaz ip adrese.

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Pitanje za administratore.

Siguran sam da je svako od nas barem jednom posetio jedan od domacih foruma koji pocinje na slovo e. Necu ga reklamirati, jer su na tom forumu administratori kao inkvizicija. Sto bi se reklo narodski, admini na Benchu su mala deca, tj mnogo tolerantniji od ovih pomenutih.

Na tom forumu svi mogu da vide sa koje IP adrese je dosao odgovor.
Koja je namena takve mogucnosti ( licno mislim da je bez veze).
Kako to da Vi na Benchmarku, niste uveli tu mogucnost ?
Da li ste imali takvu ideju, pa ste odustali od primene iste, a siguran sam da imate softver kojim registrujete ip adrese sa kojih dolaze useri.

Hvala.

Nema nijednog opravdanog razloga zbog čega bi omogućili i koristili tako nešto. Zašto bi prikazivali IP adrese korisnika i time nepotrebno izlagali riziku manje vešte korisnike?

Koliko znam na tom forumu sto pocinje na e :), ne vidi se cela IP adresa samo prvi deo, tako da nema neke opasnosti po korisnika. Jedina korist koju vidim je da je poznato odakle pise doticni ucesnik diskusije

Ip adresa barem nije problem da se sakrije ako neko zeli tako da ne vidim poentu toga.

Pa iskreno mislim da nije bash najbolja varijanta da svako vidi svaciju IP adresu, i ako vecini nista ne znaci ima ipak ljudi sa fiksnim IP adresama i ne bih da mi neko bas radi DDoS iz zezanja ... a admini sigurno vide i normalna je stvar, a da koristim da proxy i sl cisto da bi dosao na bench, neka hvala, dobro je i ovako.

Poslednja izmena:
Ip adresa barem nije problem da se sakrije ako neko zeli tako da ne vidim poentu toga.

Poznat mi je nacin kako se sakriva, mene je interesovala samo filozofija administratora/moderatora pristupa sajtu, ova dva foruma.

Vrh Dno