pa formatiranje diska iz windows-a, da nisi ti nesto pobrkao? 😛drapin je napisao(la):😕 Izvinjavam se, kakvo formatiranje iz Windows-a ??? 😕
ako sam ja razumeo, ti pricas o brzini formatiranja sa smartdrive-om... ako je tako, to nema veze sa vezom.Crni je napisao(la):pa ne bi trebalo da bude razlike, jer i taj dos nije bas cist dos, jer je sa startup diskete koja ide uz windows, a poznato je da je core 9x Win-a u stvari baziran na dos-u.
Sto se tice brzine, to je zato sto u Windows-u imas SmartDrive koji omogucava brzi rad sa diskovima + drajveri za cipset (IDE kontroler), pa je i logicno ubrzanje.
SmartDrive moze da se "instalira" i u dos-u, ali nije toliko ubrzanje kao pod win-om, bas zbog drajvera 🙁
pa to i jeste svrha formata, da proveris povrsinu diska i izbrises fat tabelu.drdex je napisao(la):Ali format iz Win nikada ne radi temeljno sektor po sektor nego samouradi neku vrstu quick formata, pa je zato mnoooogo brze. A inace ni dos format ne radi formatiranje nego samo proveru sektora. Probajte na primer da formatirate disk pun podataka (naravo nevaznih) i onda odite u bilo koji disk-editor. Svi podaci su i dalje na istom mestu. Ako hoces stvarno da "izores" disk, onda je jedino recenje low level...
drapin je napisao(la):😕 Izvinjavam se, kakvo formatiranje iz Windows-a ??? 😕
A to...🙁Genghis Khan je napisao(la):Pa neke (ne systemske) particije...Neke na kojoj nije OS...Mozda si se zato zbunio ???😕
drapin je napisao(la):A to...🙁
Ma ja sam staromodan, priznajem samo fdisk...😛 🙂
Pa za oranje moze, ali ako nesto sje***, tesko da ce na toj njivi nesto da raste 🙂drdex je napisao(la):Ali format iz Win nikada ne radi temeljno sektor po sektor nego samouradi neku vrstu quick formata, pa je zato mnoooogo brze. A inace ni dos format ne radi formatiranje nego samo proveru sektora. Probajte na primer da formatirate disk pun podataka (naravo nevaznih) i onda odite u bilo koji disk-editor. Svi podaci su i dalje na istom mestu. Ako hoces stvarno da "izores" disk, onda je jedino recenje low level...
a kako iz fdisk-a formatirate disk 'leba vam?Genghis Khan je napisao(la):Iskreno ja iz wina nikad nisam formatirao HDD...sem tudj 😀...
I ja sam okoreli F-diskovac 😀
Prvo sam hteo da napisem jedan very😕 odgovor u stilu "kako, bre, kako ???"...a onda sam shvatio "zamku" u pitanju ,) , pa cu samo da kazem: ajd', bre ne cepidlaci ! 😀 :beat:Miroslav je napisao(la):a kako iz fdisk-a formatirate disk 'leba vam?
Miroslav je napisao(la):a kako iz fdisk-a formatirate disk 'leba vam?
he he, dobro je niste se upecali 😀 al' reko bas da vidim, mozda ima neki hidden function u fdisku 🙂drapin je napisao(la):Prvo sam hteo da napisem jedan very😕 odgovor u stilu "kako, bre, kako ???"...a onda sam shvatio "zamku" u pitanju ,) , pa cu samo da kazem: ajd', bre ne cepidlaci ! 😀 :beat:
Naravno, striktno gledano fdisk.exe ne formatira ali se u opste prihvacenom zargonu "fdisk"-om naziva sve sto se nalazi na dobroj staroj DOS boot disketi, pa samim tim i format.com kojim se formatira. 😛 Jednostavno, naredba format c: /s toliko prirodno ide odmah posle naredbe fdisk i esc iz doticnog, da se to u praksi smatra za jedno te isto !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari