Šta je novo?

formatiranje floppy-a na pc-u za amigu

nidzoni

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Da li postoji mogucnost formatiranja floppy-a amige (oznaka 2dd) na pc-u i ako postoji, kako i uz pomoc cega?

Ne postoje posebne diskete za amigu. Postoje samo diskete razlicitog kapaciteta i mogli su razliciti racunari da ih koriste. Razlikovali su se samo u tome koliko iz diskete izvlace. Iz tih 2DD disketa PC je izvlacio 720K, Mac 800K, Amiga 880K. 2HD diskete su ove od 1.44MB.
Znaci, bilo gde (dos, windows, etc) izaberi samo kod formatiranja kapacitet od 720K i vozi.

Ne postoji, nazalost :( da bi formatirao Amiga DD disketu kapaciteta 880KB treba ti poseban kontroler za floppy diskove na PC-ju http://www.jschoenfeld.de/products/cwmk3_e.htm .

A da bi procitao PC DD disk od 720KB na Amigi treba ti DOS-2-DOS ili neki OS iznad 2.0

Cekaj, da li ti hoces da koristis stare diskete od amige na PC-ju ili hoces samo da ih formatiras na PC-ju u amiga formatu da bi ih opet koristio na amigi?

Vidis - sada sam i ja video da moze i tako da se shvati pitanje :)

Ja hocu da ih formatiram na Pc-u u Amiga formatu, jer Amigu nemam.
Treba mi za pravljenje i ubacivanje boja na klavijaturu koja vidi samo ove diskete, a stare, postojece koje sam dobio uz instrument su na izdisaju odavno

Ne, u tom slucaju bi morao da kupis ili odgovarajuci kontroler (koji tesko da ces naci) i amiga floppy ili da uzmes negde polovnu A500 - trebalo bi da je prilicno jeftina, pa ako su ti klavijature vazna stvar u zivotu, nije skupa investicija (par desetina eura max).

Cek, cek, cek - koliko sam ja upucen u klavijature (roland e86) to su DD diskovi od 720KB koje mozes lako formatirati na PC-ju samo treba prelepiti (crni selotejp sa obe strane) onu rupicu sa kontra strane od 'prekidaca' za zastitu diskete od pisanja/brisanja.

I ondak tamo u format stavis da je 720KB i vozis,...

Jedino ako ti nemas neku 'Amiga only' klavijaturu :)

milanbb je napisao(la):
Cek, cek, cek - koliko sam ja upucen u klavijature (roland e86) to su DD diskovi od 720KB koje mozes lako formatirati na PC-ju samo treba prelepiti (crni selotejp sa obe strane) onu rupicu sa kontra strane od 'prekidaca' za zastitu diskete od pisanja/brisanja.

I ondak tamo u format stavis da je 720KB i vozis,...

Jedino ako ti nemas neku 'Amiga only' klavijaturu :)
Ne znam za Roland, ali na Yamahi je tako (nema nikakve veze sa Amigom osim sto i ona koristi DD diskete, ali je format diskete MS kompatibilan, a Amigine ne prepoznaje)...

Pa to znaci Crni da ta Yamaha koristi 720KB MSDOS format diskete ?

Vrh Dno