Šta je novo?

Formatiranje baterije na siemens m55

casper

Čuven
Učlanjen(a)
03.09.2002
Poena
604
Posto sam prvi put punio 12 sati na ugasen telefon sada punim drugi put ali telefon mi se sam igasi kada je u "stand by", ugasi se kao da izgubi kontakt sa baterijom. Dok nesto radim , znaci klikam po njemu ne gasi se.
Da li je to normalno ili nesto nije ok?

Probaj ako ti je ukljucena opcija Cell Info i ako si na 064 da to iskljucis desava se da to pravi problem na 55 seriji Siemensa. Hoce iz nekih razloga da posle odredjenog vremena iskljuci telefon. Sada da li je problem do loseg dekodiranja ili necega drugoga nije mi jasno ali sam video na par telefona.

Prvo, Li-Ion baterija se ne formira.
Drugo koju verziju software -a imas. Ako nije neki kontakt mozda imas neku staru verziju software -a. Poslednja je v11, najstabilnija v10.

zna to zbog mreze da se desi tj tacnije taj cell info! nego nisam mogao da odolim: mnogo ti je jak naziv teme! FORMATIRANJE!!! :) :) :) ;) ,)

Ma da nonstop mi je formatiranje hdd-a u glavi pa eto...

-verzija softvera je 11

znaci gasi se samo pri punjenju i to koliko sam primetio samo posto se napuni pa ako duze stoji....jer "formiram" bateriju po uputstvu pa je punim 12 sati a on pokaze softverski da je puna mnogo ranije.

casper je napisao(la):
Ma da nonstop mi je formatiranje hdd-a u glavi pa eto...

-verzija softvera je 11

znaci gasi se samo pri punjenju i to koliko sam primetio samo posto se napuni pa ako duze stoji....jer "formiram" bateriju po uputstvu pa je punim 12 sati a on pokaze softverski da je puna mnogo ranije.

Ma kakvi cim ti telefon pokaze da je baterija puna vise ne salje struju, bar ne jacu struju koja je potrebna za punjenje baterije, tako da nema ni poente da drziz telefon na punjacu.
Nesto nije definitivno uredu, posto i ja imam v11, a telefon normalno radi, tj. ne gasi se pri punjenju.

kao sto je rekao kod li-ion baterije nije potrebno duze da se formira baterija od onoga sto on pokazuje na displeju i naravno telefon treba da bude upaljen a ne ugasen! poZ :)

izvin'te, a u kom to uputstvu pishe da treba formirati bateriju? ja josh nisam imao takav mobilni.. mislim da je to josh jedan od mitova koji kruzhe medju domacim priuchenim prodavcima mobilnih..

Sta je sad, tesko je ostaviti telefon 12 sati na miru tri puta ? Ako su ti rekli sta da radis kada si kupio bateriju\telefon postupi tako, bateriji nece nista biti ako se puni 10 sati duze (u stvari se i ne puni jer su se potencijali izjednacili u prva dva sata). Uostalom sve baterije koje se kod nas prodaju uz telefone se mogu naci u Pancevu na buvljaku za 300-350 dinara (u Beogradu ih genijalci prodaju i za 900 dinara). Baterija treba najmanje da te zabrinjava od svega sto se u/na telefonu nalazi.. Garanciju na nju ionako nemas.

poenta mog posta je da je proizvođač u svom uputstvu napisao da se baterija puni dok na ekranu trepće (il šta već radi) indikator, i da ću pre da slušam to nego mileta što valja telefone..

tako je vudu !

Nazad
Vrh Dno