Zeha
... ispod radara ...
- Učlanjen(a)
- 01.09.2007
- Poena
- 785
Moja oprema
- CPU & Cooler
- i5 13600K, Deepcool AG620 - CPU hladnjak
- Matična ploča
- Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO
- RAM
- Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
- GPU
- Asus TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING
- Storage
- Sasmung NVME 990PRO 1TB, Sasmung NVME 970EVO plus 2TB, Seagate hdd 16TB IronWolf Pro, Seagate Archive HDD 8TB
- Zvuk
- Sound Blaster Z, Sennheiser HD 599SE, Logitech X-230
- PSU
- FSP Hydro PTM PRO Platinum 1000W
- Kućište
- Fractal Design Define 7, 4x Be Quiet SILENT WINGS 4 140mm PWM high-speed
- Monitor
- Dell Alienware AW2723DF
- Miš & tastatura
- Logitech MX Master 3S, Logitech MX Keys S Graphite
- Ostale periferije
- HP LaserJet P1006
- Laptop
- Lenovo Legion 5 (82JN003EYA)
- Mobilni telefon
- Samsung Galaxy S21 Ultra
- Pametni uređaji
- LG 43UM7600PLB LED
- Pristup internetu
- Optički internet
LCD tv (LG LCD 32LW5590) mi ima podesen format slike na "orginal" znaci ako je program 4:3 tako prikazuje na ekranu sa crnim trakama sa strane , neki drugi ako je 16:9 prikazuje preko celog ekrana...
Problem je nastao pre neki dan, "zabagovalo" sve, digitalna tv ne radi, ni jedan kanal se ne vidi...
Ne secam se dal' ja izvadih Conax CAM modul (u kome je kartica od digitalne tv) ili je sam tv nakon 10-20sec krenuo nesto da inicializuje i proverava (cini mi se da sam ja izvadio modul i vratio u slot na tv-u...) i nakon toga proradila digitalna...
Od tada RTS1 je stalno razvicen preko celog ekrana iako je do tada radio normalno u 4:3 formatu. Ovako je slika deformisana i nervira me ovaj pljosnoglavo razvuceni izgled a ne znam kako da "vratim" na ranije stanje.
Ocito je prilikom te inicializacije nesto pobrljavilo i samo RTS1 je razvucen, a svi ostali programi menjaju se i prikazuju na tv-u u svom prirodnom formatu, tako "prva tv", HBO, bbc su uvek 16:9 dok su RTS2, avala, b92 ... uvek u 4:3 formatu.
Vadio sam karticu iz cam modula... vadio sam cam modul iz tv-a i vracao jedno po jedno i nije se nista "popravilo".
Ne vrsi mi se ponovno skeniranje svih digitalnih i analognih kanala (mora zajedno), nema mogucnosti pojedinacnog skeniranja za samo taj jedan digitalni program (barem ja ne znam), jer nakon skeniranja imam citav dan posla oko slaganja programa sto je gore od razvucenoh rts1...
Sta i kako da cinim da se LCD "urazumi" sa formatom u kome prikazuje RTS1 ?
Problem je nastao pre neki dan, "zabagovalo" sve, digitalna tv ne radi, ni jedan kanal se ne vidi...
Ne secam se dal' ja izvadih Conax CAM modul (u kome je kartica od digitalne tv) ili je sam tv nakon 10-20sec krenuo nesto da inicializuje i proverava (cini mi se da sam ja izvadio modul i vratio u slot na tv-u...) i nakon toga proradila digitalna...
Od tada RTS1 je stalno razvicen preko celog ekrana iako je do tada radio normalno u 4:3 formatu. Ovako je slika deformisana i nervira me ovaj pljosnoglavo razvuceni izgled a ne znam kako da "vratim" na ranije stanje.
Ocito je prilikom te inicializacije nesto pobrljavilo i samo RTS1 je razvucen, a svi ostali programi menjaju se i prikazuju na tv-u u svom prirodnom formatu, tako "prva tv", HBO, bbc su uvek 16:9 dok su RTS2, avala, b92 ... uvek u 4:3 formatu.
Vadio sam karticu iz cam modula... vadio sam cam modul iz tv-a i vracao jedno po jedno i nije se nista "popravilo".
Ne vrsi mi se ponovno skeniranje svih digitalnih i analognih kanala (mora zajedno), nema mogucnosti pojedinacnog skeniranja za samo taj jedan digitalni program (barem ja ne znam), jer nakon skeniranja imam citav dan posla oko slaganja programa sto je gore od razvucenoh rts1...
Sta i kako da cinim da se LCD "urazumi" sa formatom u kome prikazuje RTS1 ?
Poslednja izmena: