Šta je novo?

Forceware 53.03 direct3D ??

Minja

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2001
Poena
650
Kako u Forceware 53.03 podesiti Vsync na on ili off u direct 3D-u? Izvinjavam se ako je pitanje glupavo ja jednostavno ne vidim gde je opcija za promenu..

U Open GL je sve OK, vidim sta treba da uradim ali u D3D bas ne primecujem mogucnost regulisanja pomenutog.

U starim Detonatorima sam se lako snalazio, bili su brate stalno isti, ali ovo.... Mozda sam imao Atija predugo.

BTW na 4200 sve radi stvarno odlicno, sve nove igre rade bez ijednog problema a drajveri imaju tek 8.5 MB za razliku od #$$&^ Katalista koji su sa Control panelom cca 23 MB teski a desavale su se gluposti samo takve sa Radeonom 8500 - rese jedan problem sa novom verzijom a naprave pet novih.

Minja je napisao(la):
Kako u Forceware 53.03 podesiti Vsync na on ili off u direct 3D-u? Izvinjavam se ako je pitanje glupavo ja jednostavno ne vidim gde je opcija za promenu..

U Open GL je sve OK, vidim sta treba da uradim ali u D3D bas ne primecujem mogucnost regulisanja pomenutog.

U starim Detonatorima sam se lako snalazio, bili su brate stalno isti, ali ovo.... Mozda sam imao Atija predugo.

BTW na 4200 sve radi stvarno odlicno, sve nove igre rade bez ijednog problema a drajveri imaju tek 8.5 MB za razliku od #$$&^ Katalista koji su sa Control panelom cca 23 MB teski a desavale su se gluposti samo takve sa Radeonom 8500 - rese jedan problem sa novom verzijom a naprave pet novih.

Cekaj pljujes po Atiju, mislim salim se.... Ali mora da se zna ko je prvi. A sto se tvog problema tice zaista ne mogu da ti pomognem jer nisam koristio Nvidia kartice. :beat:

jazza je napisao(la):
...

Cekaj pljujes po Atiju, mislim salim se.... Ali mora da se zna ko je prvi. A sto se tvog problema tice zaista ne mogu da ti pomognem jer nisam koristio Nvidia kartice. :beat:
Ne pljujem graficku kartu (o njoj imam odlicno misljenje) pljujem drajvere koji su losi bar ja takvo iskustvo imam. Jedino mogu da pohvalim jasan Contol Panel i Radlinker program za tweakovanje Radeona (ovaj programcic naravno nije ATI-jeva zasluga) Odgovor na postavljeno pitanje je ?? :(

Vsync always off...........
To ti je najgluplja opcija na svetu,inace sinhronizuje podatke koje izbacuje graficka (odnosno njen procesor),i neku vrstu osvezavanja monitora,ni ja bas nisam siguran sta sa cime,ali iskljucivanjem doticne opcije sigurno povecavas frame rate (to sam testirao odavno,jos od quake2,pa q3,pa i sam 3dmark 2001.....
Znaci off i pod opengl-om i d3d-om.....

Nisam posteno procitao sta si pitao?! :S Tek sada sam video kakvu sam nebulozu napiso.
Evo gde je: Direct3D Settings/More Direct 3D,pa vertical sync mode ->always off

Twix je napisao(la):
Nisam posteno procitao sta si pitao?! :S Tek sada sam video kakvu sam nebulozu napiso.
Evo gde je: Direct3D Settings/More Direct 3D,pa vertical sync mode ->always off
Ja sam sigurno slep kada ne vidim ovo, gde je "More Direct3D?? :eek:
Da li se nalazi pod Direct3D pa onda unutra u prozoru negde kartica more direct 3D ili nezavisno. Nema je, stvarno ne znam. :?:
U "Direct 3D imam podesavanja samo za: mipmap detail level, maximum system memory for PCI mode textures i enable fog table emulation??
Drajver je skinut sa Nvidiinog sajta..

Miljane pozdrav. Da bi se otkljucala ta opcija Vertical Sync-a pod Direc3D-om mora da se doda u reg ono za overclock opciju. Treba sledece da se ubaci u reg:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvTweak]
"CoolBits"=dword:00000003

Posle ove prepravke trebao bi da se pojavi oc opcija kao i opcija za iskljucivanje i ukljucivanje Vertica Sync-a pod D3D-om.

POZ cheers

Samo da mi se devojka skloni od desktopa :cuss: ,pa cu ti dati screen shot......
Zene i racuari=kiseli ********* i secer :cuss: :-x

Gidra85 je napisao(la):
Miljane pozdrav. Da bi se otkljucala ta opcija Vertical Sync-a pod Direc3D-om mora da se doda u reg ono za overclock opciju. Treba sledece da se ubaci u reg:

Posle ove prepravke trebao bi da se pojavi oc opcija kao i opcija za iskljucivanje i ukljucivanje Vertica Sync-a pod D3D-om.

POZ cheers

Vidis to sam zaboravio,a to sam ubacio odmah posle instalacije drivera,pa se nisam ni setio.....

Eto,u tome je caka :D

Evo Minja regkey koji ti dodaje ove opcije ...

pozdrav

Gidra85 je napisao(la):

POZ cheers
Woohoo evo ga, sa ocima mi je sve u redu! dodavanje ovog kljucica je upalilo, thx. Nisam odavno koristio Nvidiu a Forceware drajver koristim prvi put. Kako radi 9600xt by ASUS :)?
@Twix & Misha: hvala i vama na pomoci, problem je uspesno resen.

Eh, vidim da si se vetj snashao dok sam postovao :)

9600 XT radi lepo ali imam jos uvek dosta problema oko refresh rate-ova.
Veoma problematicna stavka. Nema kao kod nVidia-e da se podesava za svaku rezoluciju posebnu u svakoj paleti boja refresh rate. Tako da se jos uvek bagujem oko namestanja.
npr. Ne mogu da namestim osvezavanje za 640x480, ili razlicite igre detektuju razlicita osvezavanja. Da li postoji za ATi-je neki program poput nV refresh rate fix-a?

POZ cheers

Gidra85 je napisao(la):
9600 XT radi lepo ali imam jos uvek dosta problema oko refresh rate-ova.
Veoma problematicna stavka. Nema kao kod nVidia-e da se podesava za svaku rezoluciju posebnu u svakoj paleti boja refresh rate. Tako da se jos uvek bagujem oko namestanja.
npr. Ne mogu da namestim osvezavanje za 640x480, ili razlicite igre detektuju razlicita osvezavanja. Da li postoji za ATi-je neki program poput nV refresh rate fix-a?

POZ cheers

Instaliraj Omegine drajvere tu imas i programce za tako nesto, ako ti sami drajveri ne rese problem. www.omegacorner.com

Minja je napisao(la):

Eh, da si se tada malo vise 'otvorio' i uzeo novijeg ATIja...

jazza je napisao(la):
...

Cek', bre, sto si se uopste javio na reply ? :p

Inace sto se tice iskljucivanja Vsync-a ne shvatam zasto neki (pogotovo ovde na forumu) pate zbog toga. Vsync zbog sinhronizacije moze da obori par frejmova i zbog toga se eksplicitno iskljucuje u svim testovima, a ne shvatam koliko je kucnom korisniku to bitno ? Kao bitno vam je da imate 130 umesto 120 frejmova ? :) Inace ako vam je vsync ukljucen i osvezenje je recimo 85 a igra daje 40 fpsa toliko cete i imati iskljucili ga ili ne. A meni je zaista u par navrata resio neke sitne bagice za koje sam mislio da su posledica gresaka programera.

Dakle to se iskljucuje da bi rezultati testova bili merodavni i 100% konkurentni, a zaista ne vidim poentu islkjucivanja u kucnim uslovim ukoliko nemate osvezavanje 50hz na 14" :D

Nego kakvi su vam rezultati sa novim driverima?

RivaTuner - www.guru3d.com

Jako korisno programce za podesavanje graficke kartice. Besplatno :)

Sto se 53.03 tice, ko igra PES3, zna zasto ovi drajveri ne rade bas najbolje :mrgreen:

Pozdrav!

omnik je napisao(la):
RivaTuner - www.guru3d.com

Jako korisno programce za podesavanje graficke kartice. Besplatno :)

Sto se 53.03 tice, ko igra PES3, zna zasto ovi drajveri ne rade bas najbolje :mrgreen:

Pozdrav!
53.03 rade odlicno sa PES 3. Zbog njega mi je i trebalo da ukljucim Vsync na allways on.inace se javlja dosadni tearing (koji je na ATI ju jos gori bez ukljucenog Vsync) 1280x1024 sve high bez ikakvih problema i sa patchom (najnovijim) i bez njega. Sve ali bas sve igre a probano ih je 20 ak novijih rade savrseno i bez ikakvih problema u rezolucijama 1280x1024 sve high bez FSAA i Aniso...Nekakve price o smanjenom kvalitetu slike zarad preformansi stvarno ne mogu da potvrdim. Licno ih preporucujem.
@Gidra: Omegini drajveri su ti za svaku preporuku: to su ti u stvari obicni Katalisti samo lepo tweakovani i razbagovani u manjoj meri. Za refresh rate koristi programcic koji ces dobiti uz njih. Zove se Reforce mislim. Za eventualno overclockovanje koristi Radlinker koji ces takodje dobiti uz Omega drajvere (sve je u istom exe fajlu). Sve sto Radlinker moze vec neko vreme ATI ce pokusati da implementira u novim Catalystima (podesavanje svih mogucih parametara od ref ratea do clocka za svaku aplikaciju posebno). Radlinker radi savrseno i apsolutno dajem prednost njemu u odnosu na Rage3D tweaker.
@Vince:mislim da je nova kartica reda velicine 150-180 eur meni nepotrebna. Nisam megaloman da jurim rezolucije 1600x1200 sa 16x Aniso i xx FSAA. Dosta mi je da sve radi korektno tj na high bez dodatnih zezalica do 1280x1024 a to je slucaj sa 4200. Pa jos nije ni DirectX8 izeksploatisan kako treba a pojavile su se po meni jos uvek nepotrebne DirectX9 karte po paprenim cenama (bar za moj dzep). Ako sve ne radi kako treba i bolje od toga sa grafickom kartom koja je placena 200+ eur tu nesto nije u redu. Ne treba ti velika pamet sa najmosdernijom karticom. Fora je proci sto bolje za sto manje para.

Minja je napisao(la):
...
@Vince:mislim da je nova kartica reda velicine 150-180 eur meni nepotrebna. Nisam megaloman da jurim rezolucije 1600x1200 sa 16x Aniso i xx FSAA.

Mogao si tada da kupis 9000Pro ili cak 9100 za mnogo manje para od toga. Mnogi od problema na koje si se zalio se javljaju iskljucivo na 8500 karticama, pogledaj i sam Rage3D.

Minja je napisao(la):
Ako sve ne radi kako treba i bolje od toga sa grafickom kartom koja je placena 200+ eur tu nesto nije u redu.

Ja sam prezadovoljan kako mi sve radi na ATI karti od 200+€, a sigurno sam probao vise igara od tebe (znamo se pa mogu to da zakljucim).

Minja je napisao(la):
Fora je proci sto bolje za sto manje para.

Kada ti je samo to u mislima, ne mozes dobro da prodjes.

Da si probao vise igra to ti zaista priznajem.
Nemam ja nista protiv da neko uzme karticu od 200 ili 300+ eur samo mislim da meni za moje potrebe ona nije neophodna. Uzgred graficke kartice od 300+ eur imaju jednu gadnu manu (pored visoke cene): cena im vrtoglavo brzo pada. Dok igracki softver uznapreduje da ih iskoristi u punoj meri one vec kostaju cca 150 eur ili manje. Dakle, polovina sume ti ode za nesto sto ne koristis - a platiti nesto da bi ga samo posedovao a ne i koristio u punoj meri - e to je najskuplje.
Hej, a sta kazes da se nadjemo pa da odigramo PES 3 ili FIFA 2004 one on one? Slabo ce ti tada pomoci tvoj igracki staz :mrgreen:
Pozdrav.

Hteo sam da kazem da si mogao da uzmes bolju kartu za npr 80-90€ a ne za 200 ili 300.

Minja je napisao(la):
Uzgred graficke kartice od 300+ eur imaju jednu gadnu manu (pored visoke cene): cena im vrtoglavo brzo pada. Dok igracki softver uznapreduje da ih iskoristi u punoj meri one vec kostaju cca 150 eur ili manje.

Pa i ne bas (R9700Pro).

Minja je napisao(la):
Hej, a sta kazes da se nadjemo pa da odigramo PES 3 ili FIFA 2004 one on one?

PES 3 je exxtra kakan :mrgreen: i necu toga da se igram, bolje ti probaj da uvezbas NBA Live 2K4. :D

koliko sam ja razumeo chovek je uzeo ti4200? to bi trebalo da je mnogo bolje od 9000pro....

G!!! je napisao(la):
koliko sam ja razumeo chovek je uzeo ti4200? to bi trebalo da je mnogo bolje od 9000pro....

Naravno, ali se zalio na brdo problema sa bajatim 8500, a mogao je tada za malo vise para da uzme doticnu. Ti4200 je naravno mnogo bolja od obe.

VSync

Možda ovo može da bude zanimljivo:
http://www.d-silence.com/video/vsync1.shtml

Nazad
Vrh Dno